Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız. Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
YORUM YAZILAN YAZI
fahri
27/07/2009 : 19:49:55 Öncelikle herkese selamlar, Ben bu yıl ÖSS sınavına girdim ve İstanbul'da bir üniversitede 2 yıllık dış ticaret yazmayı düşünüyorum. Hem okuyup hem bir yerlerde çalışmak, tecrübe edinme gibi bir kaç planım var.
2 tane yabancı dilim var (İngilizce, Rusca). Sizce bu bölüm benim için geleceği parlak bir bölüm olabilir mi veya sektör önü açık bir sektör mü?
Bu konuda bilgisi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.
SON 3 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
fahri
28/07/2009 : 09:44:04 Yorumlarınız için teşekkürler gerçekten bu kadar kararsızken içimi aydınlattınız.Tercihlere az bi süre kala kafamda birşeyler şekillenmeye başladı sağolun.
merktap
28/07/2009 : 08:52:08 editörümüz yazacak pek bişey bırakmamıs cok guzel ozetlemiş teşekur edıyorum.
arkadasım gercekten sektrun onu cok acık yelpazesı en genıs olan bolumdur ve ınan yıllık bolumlerın %50 sinden fazlasından daha iyi yolun acık olsun dil bilmen gercekten sana cok avantaj saglayacak. bende bu sene bıtırdım dıs tıcaretı. suan bı gumruk fırmasındayım ve dilimi geliştirme peşindeyim
akinselcuk
27/07/2009 : 21:41:28 Sevgili öğrenci kardeşim ne diyeyim sana ben. Kesinlikle doğru yoldasın aynen devam et. ama enerjinin bir gramını bile boşa harcama. Okuldan alabileceğin bütün bilgileri sonuna kadar al. Veremezlerse talep et. Bulduğun bütün seminerlere katıl.
İngilizce ve Ruscayı gerçekten tam olarak yazabiliyor ve konuşabiliyorsan zaten yolun yarısını geçmişsin demektir. Sana bir lisasns diploması lazım artık. Mümkünse 4 yıllık oku. Değilse 2 yıllıkta olur.
Bütün yapacağın yurtdışının neye ihtiyacı var onu tespit etmek. Bunu üretmek ve satmak.
Türkiyenin son yılllarda yurt dışı açısından en çok atılım yaptığı sektör bitkisel üretim oldu. Ancak makine sektöründe de yurt dışında büyük bir pazar var. Elektronik pazarında Çin in elinden alınabilecek pazarlar var. Fakat Makine ve elektronik üretimler yapıp pazar bulmak çok küçük olmayan sermayeler gerektirebilir.
En kısa yol bitkisel üretimler ki bizim ülkemiz bu konuda doğla bir potansiyele sahiptir, çabucak pazarlanmasını sağlar.
Alnından öpüyorum. Çok doğru bir yoldasın bundan emin ol ve kendini eğitebildiğin kadar eğit.
Başarılar.
0.74 saniye. 05:46:03, 22 Aralık 2024, Pazar
Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.