Turk Kahvesi Fransa Yenı Konsept Inovasyon - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Turk Kahvesi Fransa Yenı Konsept Inovasyon


Fransa Professi
onalConnec
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
24/01/2017 :  16:40:42   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Selam Arkadaslar,

Fransada Yasiyorum ve 2012 bu yana aile sirketimiz var. Otomat kahve sektorunde uzmaniz.

Biz Fransada Aile sirketi olarak Turk Kahvesi uretmeyi ve paketlmeyi ve tum avrupada pazarlamayi dusunuyoruz.

Paketleme, grafik tasarim, marketing konusunda farklilik yaratmak istiyoruz, orijinal, luxe, bir kahve sunmak istiyoruz.

Turkiyede Toper Markasi oldugunu biliyoruz.

Turkiyede her halde 30 dan fazla Turk kahvesi markalari var. Bizde Piyasaya girerek farkli ve inove bir urun sunmak arzusundayiz.

Bu konuda bana nasil yardimci olabilirsiniz ?
Nelere dikkat etmeliyim ?

Saygilarimla,
Professional Connection France - Startup Business - Danışmanlık ve distribütörlük

Yerleşim : Fransa / Strazburg  |  Meslek : Ticaret
gokozkar
Yeni Üye

Toplam 52 yazı
25/01/2017 :  12:04:50 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
merhaba
öncelikle Türkiye'de Yer almanız gerekmekte Fransa'dan bu işler değişkenlik gösterir. Piyassanın içinde olup nabızları yoklamanız gerekmekte aksi halde sıkıntılı bir durum söz konusu olur.



Girdiğiniz ürün gamlı sektör biraz sizi zorlayabilir Türk halkının Türk kahvesi denince ilk önce gelecek isim sizinde bildiğiniz gibi ''Mehmet efendi'' bunun dışında tabi kide bir çok firmanın ürünleri var ama bilinç altında yatan tek bir marka var. Bireysel tüketimde marka değeri olan bu ürünü geçmek ve insanlardaki bu algıyı değiştirmek oldukça zor,kabuklaşmış çok uzun belkide yüzyıllardır süre gelen bir marka oluşumundan ve insanlarımızın damak tadından bahsediyorum. Gerçi bizim insanımız kahve içiyor da kahvenin nasıl olduğunu hangi kalitede olduğunu bilmeden içiyor dünyanın en iyi kahvelerini sınıflarken seviyelerini belirlerken eleklerin en altta kalan kahve çekirdeklerinden Türk kahvesinin yapıldığını bilseler herhalde böyle olmazdı ve bu algı değişip daha kaliteli çekirdeklerden Türk kahvesi içebilirlerdi.

Ama yinede biz vazgeçilmeyecek bir kültürle devam etmek zorundayız.

Bu konuda Sizin bence horeca sistemine yoğunlaşmanız fiyat politikasını düzenlemeniz ve ürününüzü pazarlamanız için Türkiye'de yer almanız gerekmekte,iyi bir operasyon sürdürmeniz ve sağlam satış odaklı çalışacak personellerinize ihtiyacınız var.Tek başına olacak iş değil bu

Gerisi hem ürün kalitenize hem size ve çalışanlarınıza hemde reklamı nasıl yaptığınıza bağlı.

iyi günler
www.milyonlarcafirsat.com
www.butiggo.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Yöneticilik
perge.import
Üye

Toplam 244 yazı
30/01/2017 :  19:54:01  Alıntı
kahve kavurma ve cekme makinelerini Has Garanti'den bak Toper'de iyi ama Has Garanti alman firmalarindan sonra dunya'da en cok tercih edilen turk markasi.

otamatlarda kullanilan kahve en kotu kahve ama siz dogrudan yesil alip kavurup satarsaniz fark yaratirsiniz... Turk kahvesi konusunda ise taze vakumsuz paketlerde 2 aylik dayanma sureli dusuk kar marji ile girerseniz bir sans var... kahvenin en keyfli yani olan isini yapmak istiyorsunuz kolay gelsin.

Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim : Fransa / Aubervilliers  |  Meslek : Satış / Pazarlama
Fransa Professi
onalConnec

Yeni Üye

Toplam 25 yazı
02/02/2017 :  14:06:47 Yazarın websitesine git Website   Alıntı


cevaplariniz icin tesekkur ederim
Professional Connection France - Startup Business - Danışmanlık ve distribütörlük

Yerleşim : Fransa / Strazburg  |  Meslek : Ticaret
ertcom
Üye

Toplam 110 yazı
17/08/2017 :  15:11:00  Alıntı
sakın en ucuz kötü çekirdek kahveyi alıp Türk kahvesi yapma, türk kahvesini yurt dışında öldürmüş olursun, iyi bir harman lazım o konuda yardımcı olurum , özelden size ulaşabileceğim bir mail adresi vermeniz yeterli
supermann

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Satış / Pazarlama
yvz
Üye

Toplam 195 yazı
05/09/2017 :  15:01:02  Alıntı
Türk kahvesi malesef ki ortak kanayan yaramız, özellikle nitelikli kahve firmalarının çoğaldığı şu dönemlerde bile Amerika borsasında dahi işlem görmeyen(genellikle Rio Minas) hiç bir kalitesi olmayan , büyük firmalar tarafından ülkenin tercihi bu yönde denilerek spekülasyon yapılan sadece satıcıların grade(elek boyutu) ile öne çıkmaya çalıştığı , sinir eden durum. Tüm bu sıkıntıların Kıbrıs çıkarmasıyla ülkeye uygulanan ambargo ile doruğa çıkmış olması ve halkın tamamen 1900 lerde tanıştığı çaya teslim olması da enteresan.
Sorunuza gelirsek ülkemiz deki en büyük sorunlardan biri ülkeye kaliteli kahve girişinin çok fazla olmaması , en azından ben pek rastlamadım, dolayısı ile aynı sorunu Fransa da da yaşamanız çok olası geldi bana.
Burada gidiş yolunu Türk kahvesi üzerine bir konsept cafe ,bir marka olarak başlarsanız , hem nihai tüketiciyi tanırsınız hem de konu ile alakalı antreman yaparsanız. Kurgulanan marka kesinlikle şubeleşmeye açık olacak şekilde design edilmeli ve bir marka hikayesi de yazılmalı.İnanın Türk kahvesini hikayeleştirmek konusunda çok sorun yaşamazsanız, kahve falının Osmanlı sarayındaki çıkışını anlatmanız bile yeterli olur.1930 1940 ların tarzını,dekorasyonunu kurgulasanız bile çok büyük etki eder.
Temelde kahvedeki en önemli kriterlerden biri extraction oranıdır ve bence bu oran en kolay Türk kahvesinde yakalanır , ama yine de buradaki en önemli unsur kullanılan su dur. Herkes saçma sapan suyun ph oranına takılmış durumda ancak önemli olan suyun sertliğidir.Ülkemizdeki sular avrupaya nazaran daha yumuşaktır.Dolayısı ile Türkiye deki kahveyi eğer aynı suyu kullanmıyorsanız içebilme şansınız zordur, burada doğru arıtmayı kullanmak ön plana çıkıyor.
Temel sorunlardan biri kavurma ve öğütme, İtalyanlar kavurmayı sanat olarak görürler ben şahsen bayat italyan kavrumu taze Türk kavrumuna tercih ederim, malesef.
Paketleme de tek taraflı valfli ambalaj tercih edilmekte , ambalaj dışardan hava geçirmemeli , içerden karbon salınımına izin vermelidir.
Marketing konusunda markayı doğru kurgularsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.
Türk kahvesi demlerkende bakır cezveler ve aktif bir alev kaynağı kullanılmalıdır.
Öğütme için kullanılacak değirmen çok önemli, burası hata kaldırmaz.
Tavsiyem bir firma bulup kavurmayı en az bir dönem outsource etmeniz, zira kavurma işin en zor kısımlarından.
Ama illa biz kavururuz derseniz İzmir de çook firma var konu ile alakalı, Toper de İzmir firması ,sanırım Has ta...
Konu çok uzun ve geniş , bende biraz kopuk kopuk yazdım,
yardımcı olabileceğim bir konu olursa yazmaya çekinmeyin.
Unutmadan, unutmayın diye...''Pahalı kahve herzaman iyi kahve değildir, ama ucuz kahve herzaman kötü kahvedir.''
İyi Şanslar...

Yerleşim : Türkiye / Eskişehir  |  Meslek : Diğer
Hayat Yasin
Yeni Üye

Toplam 52 yazı
06/09/2017 :  03:26:07  Alıntı
Aslında güzel sektör ama... Aşırı sermaye lazım

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Muhasebe
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.83 saniye.
14:35:59, 21 Kasım 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım