Keçi Yetiştiriciliği İşi İçin Önerileriniz? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Keçi Yetiştiriciliği İşi İçin Önerileriniz?


iayas88
Yeni Üye

Toplam 4 yazı
07/05/2014 :  00:25:14 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba arkadaşlar.Keçi yetiştiriciliği yapmayı düşünüyorum. Köyde çok uygun ortam olmasada en azından belli bir sayıda idare edecek kadar alan var.ortalama 30 hayvan kapasiteli. Bende biraz masraf edip ortalama 50-60 adet hayvan kapasitesine çıkarmayı düşünüyorum. Belki daha fazla.
Konu ile ilgili ufak tefek tecrübelerim var. 2 yıldır kurbanlığımı organik yetiştiriyorum. Ortalama 10 civarında keçi var.
Ayrıca yayla mevsimi başladı, yayladada ot potansiyeli çok iyi yanına ek yemler alıp kurbana kadar yaylaya gönderme fikrimde var aslında.
Keçi yetiştiricileğine girmek istememin nedenleri; Elimde yaklaşık 300 sayfalık resmi kurumların yararlı dökümanlar var oralardanda iyice bilgi edinmeyi planlıyorum.
Çok fazla ve pahalı yem yiyen bir hayvan olmaması, tabiki bu benim besleyeceğim hayvanlara az yem yedireceğim anlamına gelmiyor.
Türkiyede sayısının giderek azalması(19 milyon adetten 6,5 milyona düşmesi 2010 verileri. ) Koyun sayısıda (48,6 milyondan 25,4 milyona düşmüş.)
En çok keçi üretimi olan illerden birine yakın olmam.(Mersin)
Yaz mevsiminin gelmesi sıcak akdeniz ikliminde yoğun dondurma tüketiminin olacağı, ve keçi sütünün dondurma yapımında kullanılması, akabinde kurban bayramının geliyor olması.
SORULAR;
Et ve hayvan fiyatlarının ilerleyen zamanlarda dahada artacağını öngörebilirmiyiz?, çiftlik iddiası olmayan yetiştirici kaç adetle başlamalı, avantajlar dezavantajlar nelerdir.
Bütçe 30-35 bin tl civarı.
Not: özellikle veteriner, ziraatçı ve çiftçi arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.
yaşasın girişimcilik :)

Yerleşim : Türkiye / Osmaniye  |  Meslek : Memur
haciogluticaret

Üye

Toplam 116 yazı
07/05/2014 :  10:21:38  Alıntı
Artmıyacak sanırım düşecek linki oku
http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/vatandasa-mujde-herkes-eti-ucuza-alacak/93801

Yerleşim : Türkiye / Sakarya  |  Meslek : İlaç Sektörü
abitgulistan
Üye

Toplam 216 yazı
07/05/2014 :  10:53:57 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Et için mi süt için mi besleyeceksin arkadaşım yer nerede ve otlak durumu nedir yılda ne kadar yayıla bilir bitki örtüşü nedir, Kimler bakacak hayvanlara sütünü nasıl değerlendireceksiniz kısaca iş planın varmı yöreye özgü Bu konuda devleten destek ve teşvik bile alırsın Osmaniye 4 bölge olarak geciyor 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli % 65 hibe seklinde bile destek alırsın
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim : Türkiye / Hatay  |  Meslek : Danışmanlık
sütlican
Yeni Üye

Toplam 94 yazı
08/05/2014 :  15:47:57  Alıntı


hayvancılık geleceğin mesleği gir kardeş bende çanakkalede yapacam senin bölge için halep keçisi öneriyorum peynir yap onuda sağa sola yap ama meran bolsa keçi yemle olmaz meran olcak ama unutma halep bul damızlıkta paraya acıma başta iyi para ver ki sonra pişman olmayasın sorun varsa sor ama tam şartlarını açıkla ne akdar yerin var meran süt satabiliyon mu süt fiyatın nedir bölgedeki mandıralar kaça alıyor falan filan

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
iayas88
Yeni Üye

Toplam 4 yazı
08/05/2014 :  17:33:39  Alıntı
damızlık önemli bir konu bunun için sağlam bir firma var oradan temin edeceğim en az 2 dişi 2 erkek.
öncelik aslında hayvan çoğaltmayı düşünüyorum. et içinde süt içinde düşünüyorum. sütleri fazla çıkmayacağı için pastanelere dondurmalık için vermeyi planlıyorum. mayıstan eylül ekime yaylada koymayı düşünüyorum çünkü 40-50 derece yükseliyor sıcaklık.
asıl soru ;Et ve hayvan fiyatlarının ilerleyen zamanlarda dahada artacağını öngörebilirmiyiz?, çiftlik iddiası olmayan yetiştirici kaç adetle başlamalı, avantajlar dezavantajlar nelerdir.
yaşasın girişimcilik :)

Yerleşim : Türkiye / Osmaniye  |  Meslek : Memur
sütlican
Yeni Üye

Toplam 94 yazı
08/05/2014 :  21:30:57  Alıntı
30 la başla avantajı dezavantajı bu işin oğlak kaybı yapma damın rüzgar almasın et fiyatları ne olur bilinmez ama düşemez düşersede yem azalır yoksa millet işi bırakır daha beter çıkar bugün abd bile en çok harcamayı tarım bakanlığına yapıyor geleceğin işi gıda herkez şehrin derdinde kardaşım meran varsa çekinme 12 ay mera da bile yayılır halep saanen olmaz tabe ama dediğim gibi halebe çalış o ölgede az bi sütte vermiyor dondurmacı daha çok ister halebin sütünü çünkü yağ oranı daha fazla

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
Peker03
Üye

Toplam 129 yazı
26/08/2014 :  23:42:15  Alıntı
Eskide hikmet olsa bit pazarina nur yagardi demisler,,,,,,,
Bu hayvancilk is oyle 30-40 keciyle yapilsaydi anadoludaki koyluler hep zengin olurdu her koylunun en az bu kadar koyunu kecisi mali vardir,, burdaki arkadaslar neden daha guzel gerceklesebilecek konulari konusmuyorlar anlamiyorum herkes macera pesinde her kes gercekten anladigi uzman oldugu isi yapsa paralari har vurup harcamadan is yapsa daha guzel olmazmi???
Yusuf

Yerleşim : Hollanda / Utrecht  |  Meslek : İthalat / İhracat
Fikri
Üye

Toplam 488 yazı
28/08/2014 :  13:17:18  Alıntı
Saanen keçisi için 0530 155 87 08 Mustafa Sezgin arayabilirsiniz.

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Reklam
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.92 saniye.
00:09:03, 27 Aralık 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım