Yolu Olmayan Meyve Bahçesi - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Yolu Olmayan Meyve Bahçesi


mmelik
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
06/09/2012 :  11:29:38 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba;
İskenderun"a bağlı bir köyle tapuda meyve bahçesi olarak geçen 2400 metrekarelik bir gayrimenkul var. Diğer arsaların içinde geçilerek ulaşımı sağlanan bu yerin yolu yok. Yol açtırmak için ne yapılması gerekli?
rovanşist

Yerleşim : Türkiye / İskenderun  |  Meslek : Serbest meslek
mmelik
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
11/09/2012 :  09:56:30  Alıntı
Bilen yok sanırım.
rovanşist

Yerleşim : Türkiye / İskenderun  |  Meslek : Serbest meslek
megaplay
Yeni Üye

Toplam 40 yazı
13/09/2012 :  22:00:51  Alıntı
Arkadaşım aynı sorunu bende yaşamıştım. En doğru hareket tarzı şu bence.
Arazinize ait çaplı tapu çıkartınız.
Eğer tapuda da gerçekten yol görünmüyorsa köy muhtarına dilekçe vereceksiniz. Oda sizin dilekçenizi kaymakamlığa veya İl Özel İdaresine yazı ile iletecek. Onlarda bu olaya bir çözüm bulacaklar. Zorlu bir yolculuk. Kolay gele:)

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Memur
varnali77
Üye

Toplam 550 yazı
14/09/2012 :  11:15:13 Yazarın websitesine git Website   Alıntı


oyle olmaz.ben aldım solım yerınıze gecmek ıcın kullanacagınız yol ıcınde bulununan arazı sahıbınden yol kadar arazıyı satın alıyorsunuz tapudanda belırtıyorlar.yada vermezse dava acıyorsunuz hakım gelıp kendı sınırları belırlıyor .sızde belırlenen arazının rayıc bedelden fıyatı belırlenıyor sız yatırıyorsunuz yol sızın tapulu arazınınz oluyor.

Yerleşim : Türkiye / Yalova  |  Meslek : Gıda
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
14/09/2012 :  16:00:13 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Çaplı tapu ile başlamak lazım. Bir mülk sahibinin yolunu veya genel olarak insanların yol olarak kullanmak zorunda olduğu bir yeri birinin mülkü engelliyorsa, engelleyen mülk sahibinin yol vermesi zorunluluktur. Ama bu bir dilekçe ile veya yolu kapatan mülk sahibinin derhal yolu açmasıyla olmaz. Öncelikle yolun teknik olarak tıkalı olduğunun ispatı lazım.

Kadostro incelemesinde belkide bir yol mevcut ama bunu kimse bilmiyor. Önce yol olmadığının ve bu yol engellemesinin bir veya daha çok hak sahibine zarar verdiğinin ispatı gerekir.

Sonra yolun açılmasına rıza göstermeyen diğer mülk sahiplerinin ortaya konması gerekir. Ondan sonra devlet kurumları harekete geçecektir. Bahçenize alet edavat makine ekipman taşımak için başkalarının mülklerine girmek zorunda kalınması gerekir. Ortada gerçek bir sıkıntı yoksa sırf teorisi düzgün olsun diye kurumlar (genellikte) harekete geçmez.

Büyük şehirlerde bu gibi yol tıkanmalarını sürekli inceleyen birimler olduğundan kimse şikayetci olmasa bile bazı durumlar kendiliğinden düzelir. Ama köyde bir tarlanın yolu için ortaya bir sıkıntı çıkması ve mülk sahipleri arasında çözülemesi hatta (kasıtlı olmasa da genel temayül) itilaf çıkması beklenir.

Siz bu durumdan muzdarip olduysanız ve diğer arazileri sahipleri ile anlaşamadıysanız ve gerçekten arazi sınırları sizin dediğiniz gibi çıkarsa mahkeme kararı da bir yol olmakla birlikte kurumlar çalışmaya başlar.

Ama kimse tarlasına gidebilmek için bir başkasının tarlasının bir kısmına para ödemek zorunda kalmamalı. Eğer çözüm bu ise birden fazla görevli işini yapmamış demektir. Fakat bu noktaya gelinmesi de muhtemel sonuçlardan biridir. Bu işi yolu tıkayan diğer mülk sahiplerinin canını yakmadan halletmek, oldukça sağlıklı bir yoldur. Ama bahtınıza, bağlı bulunulan belediye arazinin şurasını yetkime dayanıp yol yaptım da diyebilir. Sizin yol açılır ama diğerinin arazisinden kayıp olur. Arazinin şartlarına yapısına bakarak bir orta yol bulmak lazım.

Bazen kimseyi üzmemek ve para kaybetmemek yüzünden bir kaç yıl sürer bu işler.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
kofukuryu
Yeni Üye

Toplam 72 yazı
14/09/2012 :  16:17:56  Alıntı
Öncelikle sizin tarlanızdan yola ulaşmak istediğiniz kısımdaki tarla sahibi ile görüşün. Uzlaşmaya çalışın. Burasını para karşılığında satın almanın gerekiyor. Bu işlemi mutlaka kadastroda tescil ettirin. Eğer uzlaşmaya yanaşmazsa mahkemeye başvurarak çözüme ulaşabilirsiniz. Bu tür yerlerde özellikle tarım arazilerinde yolun olmaması ekilecek alanın azalmamasıdır. Eskiden ilişkiler maddiyat üzerinde olmadığı için belli bir kısım yol için ayrılır ve orası kullanılırdı. Yani tarlaya ulaşamamak diye bir sorun yoktu.Umarım karşılıklı iyi ilişkilerle sorunu çözersiniz.

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Mühendis
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.3 saniye.
17:34:20, 21 Aralık 2024, Cumartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım