Yeni Üye Toplam 26 yazı |
|
fmd_ticaret Yeni Üye Toplam 8 yazı | 17/09/2010 : 23:00:36 Alıntı
Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Serbest meslek |
pologo Yeni Üye Toplam 26 yazı | 18/09/2010 : 00:02:33 Alıntı
52.000 nufusu olan bir yerle konuştum aylık cirosu 60.000TL, 9 kişi çalışıyor, kendi dükkanı ve eline aylık 13.000-15.000TL geçiyor. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
merzer Yeni Üye Toplam 76 yazı | Kira vermeyececeğiniz için zaten büyük bir gider kaleminden kurtulmuş oluyorsunuz. neden olmasın 10 000 öğrencinin olduğu 52 000 nufuslu bi şehir neresi acaba ? Maluım 10 000 büyük rakam... by mer-zer Yerleşim : Türkiye / Trabzon | Meslek : Öğrenci |
pologo Yeni Üye Toplam 26 yazı | 18/09/2010 : 12:12:59 Alıntı
Özel mesaj ile gönderdim. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
aspire5720 Yeni Üye Toplam 20 yazı | 19/09/2010 : 00:30:07 Alıntı
Hiç düşünme gir kira bu işlerde en büyük gider.Simitin maliyeti falan yok.O işten rahatlıkla ayda 10000 lira kazanırsın öğrencinin olduğu yerde. Project Engineer Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Mühendis |
pologo Yeni Üye Toplam 26 yazı | 19/09/2010 : 00:47:51 Alıntı
@aspire5720 Maliyet zaten simit sarayı merkez ile alakalı. Şubede üretim yapılmıyor ve kar marjı %70 civarında. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
ukraina kemal Yeni Üye Toplam 73 yazı | 19/09/2010 : 01:40:19 Alıntı
zaten 10.000 ytl gelir bekilyorum diyorsunuz, ama diger yanda da beklediginizin gelirin yariya yakinini hic calismadan kira geliri olarak kazaniyorsunuz. ve para koymadan kazaniyorsunuz, oteki turlu hem masraf yapacaksiniz ya birde isleriniz istediginiz gibi gitmezse? vaz gecip tekrar kiraya vermeye kalksaniz elinizdeki yeni almis oldugunuz butun arac ve gerecleri satmaya kalksaniz yari fiyatina satamazsiniz, simit sarayi olarak devretmeye kalksaniz, siz mulk sahibi olarak kazanamadiniz kiralayan nasil kazansin, bence daha az para ko**** daha fazla kazanabileceginiz bir is yapmaya calisin, hemde her ay kiralariniz tikir tikir gelsin cebinize, allah daha fazlasini nasip eder insallah blue wings danismanlik hizmetleri. Yerleşim : Ukrayna / Harkov | Meslek : Satış / Pazarlama |
pologo Yeni Üye Toplam 26 yazı | 19/09/2010 : 18:28:18 Alıntı
@ukraina kemal Merhaba, evet yarısına yakınını kira olarak kazanıyorum ama 250.000TL'lik bir yatırımın 6.000TL kazandırması çok avantajlı. 250.000TL'lik bir gayrimenkul taş çatlasa 1.500TL kira getirir ama diğer rakam bunun 4 katı. Sağol bu arada Allah sanada daha fazlasını nasip etsin. Büyük ihtimalle bir kaç ay içinde bu konuda karar vereceğim, daha önce bu işte deneyimi olan kişiler varsa benim için çok faydalı olur. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
zrp79 Yeni Üye Toplam 18 yazı | 20/09/2010 : 18:43:42 Alıntı
10000 tane üniversite öğrencisi ve asker olması şehirde sizin için çok büyük avantaj. bence hiç düşünmeden açabilirsiniz.ama 250000 tl.para yatırmanıza gerek yok o iş için.100000-120000 tl ye güzel bir mekan olur. Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Gıda |
organic Yeni Üye Toplam 2 yazı | 20/09/2010 : 18:47:41 Alıntı
Yerleşim : Türkiye / Denizli | Meslek : Öğrenci |
pologo Yeni Üye Toplam 26 yazı | 21/09/2010 : 00:00:06 Alıntı
@zrp79 100.000TL'lik bir yer ikinci sınıf olacak hemde simit sarayı isminden yararlanamayacağız. Zaten şehirde 2. sınıf simit satan bir yer var. Simit sarayının şuan 200'e yakın şubesi var ve güven veriyor işlerini çok iyi yapıyorlar gibi birde ürünlerin donmuş olarak gelmesi büyük avantaj. @organic 250.000TL'lik bir gayrimenkul malesef 1.500TL getiri sağlar. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
redirect Üye Toplam 255 yazı | 21/09/2010 : 00:56:16 Alıntı
Şimdi arkadaşım söyle söyliyeyim öncelikle bazı arkadaşlarında dediği gibi 10,000 tl lik bir gelirden vazgeçeceksin. Bu işte stres var sıkıntı var bunlarıda göz önüne al bazen öyle stresler oluyorki para ile satın alamıyorsun. Bu işte en öncelik ustadır. Ustan iyi olucak eğer bayilik alıp dondurulmuş ürün getirteceksen onu pişirecek usta lazım. Ayrıca bu işyerinde tüplü fırın değilde bence karafırın kur. Maliyeti en fazla 20,000-35,000 arası olur alttan yanmalı veya yandan yanmalı. Ama sen alttan yanmalı yaptır. Yandan yanmalıyı daha çok pideciler kullanıyor. Birde 250,000 çok fazla. Abartmıyorum gerçekden dedğin iş için çok fazla. Önemli olan mekanın 2, sınıf olması değil gerçi en güzelini yapsan yine 250 gitmez. Önemli olan ürünün lezzeti. Ürünün tadı hergün aynı olmaz bir gün farklı birgün farklı olursa yaptığın masrafla oturur kalırsın. Eğr ürünler pişmeden çiğ gelicek sen pişireceksen böyle bir mekan içinde prosüdürler var gerekli hijyenik şartları yerine getirmen lazım.Yok ürünü kendin imal ediceksen onun içinde daha detaylı şartlar var. Bu iş güzel ekmek yediren bir iştir. Ama dediğim gbi en önemlisi damak herşeyi bir kenara bırak sandalye dolap vs. bunlar olur gider en çok üstünde durman gereken ürünün her gün aynı lezzette çıkması. Birde bu işi yaparken bilen birsinin sana yardımcı olması yapacağın masrafı hayli hayli azaltacaktır. Bunu kesinlikle unutma. Eğer biraz daha detaylı bilgi istersen hem açmak istediğin şehri hemde telefonunu özelden bırakabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. redirect Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Ticaret |
pologo Yeni Üye Toplam 26 yazı | 21/09/2010 : 20:21:38 Alıntı
@redirect Dostum simit sarayı işinde usta gerekmiyor. Ürünler soğuk zincirle geliyor ve işi hiç bilmeyen birisi bile sadece fırına atıp pişirebiliyor. 250.000TL tabi fazla ama isim var yoksa mc donalds'da hamburger satmak için 1 trilyon istiyor. Simit sarayı olduğunda lezzet sabit hiç değişmeyecek ve simit sarayının ürünleri oldukça lezzetli. 10.000TL bana çok gelmiyor şuan 52.000 nufuslu bir yerde simit sarayı aylık 15.000TL'ye yakın kar bırakıyor. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
ahmetlogo Üye Toplam 131 yazı | 21/09/2010 : 22:45:39 Alıntı
pologo arkadaşım bende simit sarayı düşünüyorum yatırım miktarı yüksek ama gelen kaar'ı çok iyi tabii birde dükkanın bulunduğu konumda çok önemli gelen kaar'ı etkiler. Umarım en kısa zamanda açarsın ama 250.000 TL yeterli mi sence? bayilik için net ne kadar istiyor şirket bu konuda bilgilerini paylaşırmısın? Bol kazançlar kolay gelsin Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : Turizm |
redirect Üye Toplam 255 yazı | 21/09/2010 : 23:10:32 Alıntı
Dostum sen herkesden çok biliyorsun anlaşılan o zaman git aç niye hala düşünüyorsun. redirect Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Ticaret |
pologo Yeni Üye Toplam 26 yazı | 22/09/2010 : 05:14:43 Alıntı
@redirect Konuyu bilmeden etmeden, simit sarayının çalışma mantığını bilmeden gelmiş burada, fırın lazım, usta lazım diyorsun birde gelmiş laf yetiştiriyorsun. Ürünler donmuş geliyor ustaya gerek yok ısıtılıyor diyorum lezzeti iyi tutturmak bahsediyorsun. Sen o kadar biliyorsan git simit sarayı zincirini kur, buralarda harcanma. Bende biliyorum 20 milyar simitçi açılabileceğini ama hiç düşündün mü mecideköydeki simit sarayının sahibi, istiktal'deki simit sarayının sahibi gerizekalı mı 20 milyara açmak varken 4-5 katlı yere 400-500bin kurulum ücreti vermiş ? Ama değillerki senin vazgeçeceksin dediğin 10.000TL'yi 1 günde kazanıyorlar. Simit için 250.000 fazla diyorsun hamburger pişirmek için 1.000.000TL istiyorlar, olay marka ! @ahmetlogo 150m2 yer için 210.000-260.000TL şuan en güncel anahtar teslim maliyeti, ana caddeye bakan yaya yoğunluğu yüksek bir dükkan gerekiyor. Aylık cironun %3'ünü alıyorlar, kar marjı %65. Simit sarayını 4.500tl kira aldığım yere açmayı düşünüyorum(buranın önünden sabahları 400'e yakın işçi fabrikalara servis bekliyor, sabah çok güzel satış yapılabilir diye düşünüyorum) ama malesef içinde bir ayakkabı bayii var sözleşmemiz olduğundan çıkartamıyorum ama 4 ay sonra zam zamanı gelecek maksimum zamı yaparak çıkartmaya zorlayacağım eğer olursa açacağım olmazsada kiram artmış olur. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
ahmetlogo Üye Toplam 131 yazı | 22/09/2010 : 07:24:39 Alıntı
redirect arkadaşım aşağıdaki linkten üretimi ile ilgili kısımdan tartışmanın yersiz olduğu konuyla ilgili bilgileri temin edebilirsin http://www.simitsarayi.com/default.asp?LNG=TR pologo eğer dediğiniz birikiminiz mevcutsa ben sizin yerinizde olsam gözü kapalı açarım (kiracı ile sözleşme bitiminden sonra tabiiki) kiracınıza kira zammı baskısı yapacam demişsiniz bence kira sözleşmesi bitiminden sonra dükkanınızın konumu ile ilgili karlılık fizibilitesini simit sarayı yetkilileri ile görüşerek ortalama bir kaar oranını öğrebilirsiniz. sabah 400'e yakın işçiye yapılacak satış bence çok iyi ve bu sadece bir günlük değil sürekliliği var. olmazsa kiram artmış olur demişsiniz ama artsa artsa ne kadar artacak sizin simit sarayı açıp ortalama kaarınız 10.000TL gibi bir miktarı eğer kiracınız öderse ( ki imkansız gibi :) ) simit sarayı açmayın. kira getiriniz ve ileriye dönük uzun vadeli yüksek gelirli simit sarayı fikiri göz önünde bulundurarak çok net bir karara varabilirsiniz. bol kazançlar kolay gelsin Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : Turizm |
redirect Üye Toplam 255 yazı | 22/09/2010 : 16:59:50 Alıntı
Yok yok günde 10,000 tl az en az 20,000 kazanırsınız. (böreğin kilosundan 6-8 arası kazansan günde 1 ton satıcaksın o zaman 1000 bardak çay satarsın 2000 tane simit falan derken 10,000 i tamamlarsın.) Sizde haklısınız Dünya işte kimine para kimine akıl. Ayrıca konu yazısında simit sarayı açıcam demişin bayilik alıcam dememişsin. Bu zamanda da simit sarayı örneği olan çok dükkan var o yüzden fırın kurmak vs. dedim. Pişirme olayına gelince insan biraz mantıklı düşünür. Yav bu ürünü pişirirken bile bir ayarı var haşlanması var böreğin içinin çiğ kalması var (kıymalı börekde özellikle) Simitin içini boşaltmaması var.Ateşin hızlı gelip üstün pişmesi içinin çiğ kalması var.Vs. vs. Yokya yav karşındakinin anlayabildiği kadar yazıcaksın. redirect Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Ticaret |
marmara34 Yeni Üye Toplam 84 yazı | 22/09/2010 : 17:24:24 Alıntı
bence pologo arkadaşımız için güzel bir fırsat. öncelikle mekanın size ait olması ve sermayenizin olması çok büyük bir avantaj. bazı arkadaşlar o para yaıtırılır mı diyor, ancak marka önemli, konsept hazır. ayrıca üretim olmaması bu işin en güzel yanı, ki bu inanın ruhsattı ustaydı bir ton sorun. ayrıca bu işlerde tahmini olarak kaç senede yatırımın geri alındığı bilinir, mesela en son sanırım hamburger markasıydı mc ya da burgerking, 3-5 sene diyordu maliyet çıkarması (emin değilim, başka marka olabilir) neyse, çok güzel bir yatırım, başarılar dilerim pologo. hatta eğer açarsan buraya ilk tecrübelerini paylaşırsan başkaları için de çok yararlı olabilir. Yerleşim : Türkiye / istanbul | Meslek : Diğer |
zrp79 Yeni Üye Toplam 18 yazı | 22/09/2010 : 20:54:13 Alıntı
kar %65 olduğuna eminmisiniz. Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Gıda |
redirect Üye Toplam 255 yazı | 22/09/2010 : 21:41:01 Alıntı
Üretici olursan %100 den fazla ama güzel bir mevkide %75 - %100 arasıda mümkündür. redirect Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Ticaret |
pologo Yeni Üye Toplam 26 yazı | 23/09/2010 : 14:09:32 Alıntı
@ahmetlogo Bende sizin gibi düşünüyorum. Tabi kira artsa artsa maksimum 450TL civarı zam yapabilirim. @marmara34 Şubemi açarsam tabii deneyimlerimi buradan paylaşacağım. @zr79 Evet ortalama %65 kar var bu bilgiyi simit sarayı merkezden gelen başvuru kağıdında okudum, hatta görüştüğüm bir şube sahibi işletmecide kar oranının %70'ler olduğu soyledi(satılan ürüne göre değiştiğinden olmalı). @redirect %100'den fazla kar nasıl oluyor ? 10TL'ye ürün satıp 12TL kar mı ediyorsun ? Biraz finans çalış istersen. Birde 10.000TL'nin kazanılma hesabını yapmışsında dediğim gibi finans çalış biraz. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
redirect Üye Toplam 255 yazı | 23/09/2010 : 15:58:54 Alıntı
dostum para kolay kazanılınca tabi hesap yapamıyorsunuz birde işi bilmediğiniz için. Şimdi en kaliteli bir börek kilosu 6 liraya mal olur en fazla 7 diyelim. Bu böreğin kilosunu yerine göre 14 e satan var 18 e satan var 16 ya satan var. Şimdi pologo arkadaşım 6 liraya mal olan böreğin kilosunu 12 ye satarsan %100 kazanırsın daha yukarı satarsan %100 ün üzerinde kazanırsın. 6 ya aldığını 10 a satarsan % 70 civarı kazanırsın. Kar sistemini anlamışsınıdr sanırım. redirect Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Ticaret |
pologo Yeni Üye Toplam 26 yazı | 24/09/2010 : 03:04:33 Alıntı
Önemli olan parayı kolay kazanmaktır. Yukarıdaki arkadaş "%65 kar mı" demiş sende üretici olursan %100 demişsin lafı çevirme. Kar oranı %100 olan bir ürün olması için bedava alıyor olman gerekir herneyse sen haklısın 180 küsür şubeli simit sarayı haksız, başarılar. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
redirect Üye Toplam 255 yazı | 24/09/2010 : 14:56:00 Alıntı
Kardeşim lafı niye çevireyim herşey yukarda yazılı yazdığımı inkarmı edicem. Sen önce kar paylarını doğru bir hesapla yazdığımıda iyi oku " Üretici olursan %100 den fazla ama güzel bir mevkide %75 - %100 arasıda mümkündür. " Aynen yukarıdakini yazmışım yalnız sadece araya alıp satarsan %75 - %100 arası demeyi eklememişim. Yani şöyle olucaktı " Üretici olursan %100 den fazla ama ALIP SATARSAN güzel bir mevkide %75 - %100 arasıda mümkündür. " Sana maliyet fiyatı dahil verdim. %100 kazanmak için bedava alman gerekirmiş yav 6 liralık malı 12 ye satarsan ne olur onu bir açıkla bana. Mesela simit 0,30 kuruşa mal olur mevkine göre 0,75 e satarsın %100 ün üzerinde kar olur. Neyse simit sarayı istyer haklı ister haksız olsun farketmez ama sonuçta ortada bir gerçek var oda hesap. İnş işin rast gider. Burda iki tartıştık diye beter ol dicek halimiz yok. Ama sana tavsiye bir çık bu işi yapanlarla konuş simit sarayının bayiliğini değil neyini alırsan al farketmez. Git bu işi yapanlarla otur bir konuş sana çok şey kazandıracaktır. Onların dediklerininde benim söylediğim kapılara çıkacağını göreceksin. redirect Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Ticaret |
pologo Yeni Üye Toplam 26 yazı | 24/09/2010 : 20:54:33 Alıntı
Herkese teşekkürler arkadaşlar şuan kontratı olan kiracımın çıkmasını bekleyeceğim eğer çıkarsa o zaman simit sarayı fikrim kesin sayılır. Şuan elimdeki param ile cadde üzerinde 2 yıllık şık bir binada 150m2 + asma katlı dükkan var fiyatı 600.000TL kira getirisi 5.000TL-6.000TL arası. Güvendiğim bir ortağım ile 300-300 anlaştık ama almadan önce kiracı bakıyoruz bir kiracı bulduğumuz an paramı oraya yatıracağım. 300.000TL'ye 2.500-3.000TL gibi çok kazançlı bir bir yatırım olacağı düşünçesindeyim. Simit sarayı içinse dediğim gibi kiracım çıkarsa bir şekilde para bulup bu işe girme düşüncesindeyim. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
tetra Yeni Üye Toplam 63 yazı | 26/09/2010 : 23:29:52 Alıntı
allah bizlere yardım etsin. bu şartlarda rızkımızı kazanmaya çalışıyoruz. bir gevreğin hesabı bu kadar zor mu olur. '' %100 kar etmek demek o malı bedavaya almak'' diye bir şey var mı. sayın pologo sizi kesinlikle yadırgamıyorum ama bu kar hesaplama olayını lütfen ticari bilgilerine güvendiğiniz birine danışın. Yerleşim : Türkiye / Manisa | Meslek : Otomotiv |
speider Üye Toplam 195 yazı | 02/10/2010 : 11:21:29 Alıntı
250.000 tl bir yatırım bedelinden sözediyorsunuz. Bence başka iş projelerini araştırınız. Sözünü ettiğiniz rakam ile başka işler yapabilirsiniz. Yerleşim : Türkiye / Belirtilmedi | Meslek : Yöneticilik |
onur652 Üye Toplam 465 yazı | 02/10/2010 : 11:32:03 Alıntı
SİMİT SARAYINA TAKILMIŞ KALMIŞSINIZ BENCE O PARAYLA DAHA KARLI OLAN TOPTAN PARAKENDE TARZI BİR YER ACIN DERİM BENCE KİRA GELİRLERİNİZE VE KİRACILARINIZA DOKUNMAYIN CADDE ÜZERİ 250 300 M2 YERDE PEŞİN ALIP PEŞİN SATIN DAHA KARLI SİZİN TİCARETİNİZE KALMIŞ. 8000090 Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Esnaf |
onur652 Üye Toplam 465 yazı | 02/10/2010 : 11:41:03 Alıntı
BİRDE AĞLAYANIN MALI GÜLENE YARAMAZ SİZ KİRACINI ZOR KULLANARAK MECBUR BIRAKARAK ÇIKARMAK İSTİYORSUNUZ SİZİN O DÜKKANDA YAPACAGINIZ İŞTEN HAYIR GELMEZ BEN KENDİ TECRÜBELERİMDEN YOLA CIKARAK KONUŞUYORUM BENDE DÜKKAN SAHİBİYİM AMA BAŞKASININ DÜKKANINDA KİRACIYIM KİMİ GÖRDÜYSEM SİZİN FİKİRLERİNİZDE PARASI BATMIŞTIR AMA AKLINA BİLE GELMEZ ZOR KULLANARAK ÇIKARTTIGI KİRACININ AHINI ALDIGI... 8000090 Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Esnaf |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |