Danismanlik Ne Demektir? Nasil Danisman Olunur. - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Danismanlik Ne Demektir? Nasil Danisman Olunur.


Hakan.Saka
Yeni Üye

Toplam 58 yazı
20/08/2010 :  03:16:38 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba..
Yaklasik 1 yildir Cin'de yasiyorum. Dil egitimi aliyorum ve firsat buldugumda ticaret ile ugrasiyorum.
Ayni zamanda Danismanlik kendimi gelistirmek istiyorum.

Size göre Danismanlık ne demektir?
Danismanlik nasil yapilmalidir,nelere dikkat edilmelidir?
Kimlere Danisman denir..

Vermeyi dusundugum danismanlik hizmetleri.
- Firma Danismanligi
- Ürün Danismanligi
- Egitim Danismanligi
- Tercumanlik Hizmeti

Bu konularda tecrubelerinizi paylasirsaniz cok makbule gecer. Hatta bu meslek dalinda olan insanlarla iletisim kurmak isterim.
Simdiden tesekkur ederim.
Kolay gelsin.
Fikir yaydan çıktı bir kere..

Yerleşim : Türkiye / Pekin  |  Meslek : Öğrenci
yusuf06_tr
Üye

Toplam 154 yazı
20/08/2010 :  18:34:42 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Bizim türklerin çogu mesela 50.000 tl gibi bir parayı gözü kapalı bilmedigi işlere yatırırlar ama örnegin 500tl danışmanlık ücreti çok gelir onlara daha o alışkanlıgı tam olarak kazanamadık

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Serbest meslek
Hakan.Saka
Yeni Üye

Toplam 58 yazı
20/08/2010 :  20:54:12  Alıntı
Aliskanliklari kazandirmaya baslayabiliriz oyleyse..:)
Fikir yaydan çıktı bir kere..

Yerleşim : Türkiye / Pekin  |  Meslek : Öğrenci
HakanFinans
Üye

Toplam 450 yazı
21/08/2010 :  03:21:54  Alıntı


Selamlar Sayın hakan.saka,

Danışman ;

Bilgi ve düşüncesi alınmak için kendisine danışılan görevli kimse, müşavir.
Belirli bir konuda bilgi ve uzmanlık sahibi olan, bilgi ve görüşlerinden yararlanmak üzere görevlendirilen kişi.
Bazı film ya da televizyon izlencelerinde, uzmanlık isteyen konularda bilgisine başvurulan kimse.
1. Bilgili ve düşüncesinden yararlanmak için danışılan kimse. 2. Bilgin.
1- Okullarda her öğrenciye kişisel olarak yardım eden ve ayrıca öğrencilerin okulları, aileleri ve çevreleri ile ilgili güçlüklerin çözümünde kılavuzluk yapan görevli. 2- Kılavuzluk ve danışma odalarına baş vuran kimselerin ruhsal, toplumsal, akademik ya da meslekle ilgili sorunları ile uğraşan uzman.

Diye tanımlanmış sözlüklerde...

Reel anlamda türkiyede danışman,Hiçbir iş yapmadığı halde para ödenen kişidir.Danışmanlık hizmeti alan enayidir.

Çünkü türkiyede 3 şeyden çok ama çok fazla bulunur.1.doktor,2,avukat,3.de danışman...
Öksürürsün herkes bir reçete yazar boğazını üşütmüşsün,ciğerlerini üşütmüşsün,gıcık olmuşsun,yok bilmemne olmuşsun,bal ye,nanelimon kaynat, vs..

Bir konuda birşey olur herkes avykattır,akıl verir sana,şuraya git,böyle yap,öyle olmaz böyledir.Mahkemeye ver süründür...

Birde herkes danışmandır.Haa pardon gerçek bir danışman haricindeki herkes danışmandır.Herkes doğruyu bilir ancak,danışman yanlış söylüyordur..

Mesela bu forumda..Adam diyorki;Koyunculukla ilgili kitap aldım, 2 senede 3 defa kuzu alınabiliyormuş..Adam hiç düşünmeden ben hiç senede birden fazla kuzu alındığını görmedim.Gerçekte böyle değildir.Yok onlar küllen yalan....Ulen adam kitap almış,bunu kitabı çıkacak tecrübe bilgi sahibi olan yüksek ihtimalle bir akademisyen yazmış.Peki danışan vatandaş kime inanır. :))

Vatandaş sorar,şu kadar kuru arazim var ne ekeyim...Adam çıkar yonca ek devlet şu kadar destekleme veriyor,yok bu kadar bundan ek su kadar sunu verıyor...Daha kaç dönüm araziden kaç kg kuru ot verimi alınır bilmez.Daha bır balya kac paraya baglanır haberı yoktur..Daha bır kere destekleme odemesı almamıstır..Halbukı destekleme odemesı yapmadan once tarım ıl mudurlugu arazıyı gormek ıster,kurak yerde ıse nıye yonca ekıyorsun korunga fıg ek der...Devletın bunu vermekte bır amacı vardır..Nıtekım bırcok kısı benzer konularda odeme alamadıgı gıbı zararda eder..

Halbukı,tarım ıl mudurlugunde destekleme sube mudurlugunden tut,çiftçi eğitim merkezi yada danısma merkezıne kadar sana hangı seyı ekebılecegını,hangısını ne kadar verım alabılecegını ve ne kadar destekleme alabılecegını soyleyen adamlar vardır,Her tarım ıl mudurlugunun karsısında bır danısman fırma vardır ancak o adamlar senı kandırır,paranı alır,dogruyu vatandas bılır..Zaten hersey ınternette yazılıdır..

Yahu az once kredı ıle ılgılı bırsey soruyor forumda okuyorum,adamın meslegı otomotıv kredı ıle ılgılı herseyı bana sorun danısın dıyor..Bırde soruyor necısın nesın..Ulen banka sana gercekte kredı degerlendırme ıle ılgılı püf noktaları verırmı?Bankadaki personel bile işin % 50 sinden fazlasını yada bilmesi gerekenden fazlasını bilmez,bilse önlemini alır kalıbına sokar satıp hedefını tutturmak ıcın..Bankaya gıdıp ne soracak,bankadakı memurdur,sankı onun hedefı yoktur,sırf garezı oldugundan vermez sana kredıyı,o sana vermemek için upraşıyordur..

Birde şu var tabii,bir olay anlatayım..Bir firmaya gidiyoruz.Kriz testi yapıyoruz..Adama diyoruzki senin maliyetini çıkarman için 1000 adet mal üretmen satman lazım sen 300 anca üretiyorsun,500 mal üretecek hacimde işçi vb.materyellerin var..Son 2 -3 yıldır çok ciddi zarar ediyorsun.İçeri girmişsin,bir an önce elindeki durağan varlıkları sat,kredilerden kurtul,fabrikanı kiraya ver küçük bir yere geç,şu kadar işçiyi çıkarman lazım,yada pazarlamanı arttırıp 500 adet ürün alman lazım diyorsun..Adam diyorki ben size beni batırın diye para ödemiyorum,kurtarın diye ödüyorum,siz gömdünüz beni diri diri mezara..Yahu diyorsun sen 1000 adet ürün ayda üretecek hacime sahip değilsin hiçbir zaman bu kapasiteye ulaşamazsın,eeee borçlarından kurtulabilmen için ödeyebilir hale gelmen içinde en az 2000 tane 2 yıl ürün imal edip satman lazım...Adam seni kovmaktan beter eder..
Sonra gider işi bilen birinden yardım alır,yok bankaya krediyi yapılandırır,yok bilmem ürünü bilmem nekadara üretmeye çalışır,yok bir uyanık çıkar kısa sürede 2000 tane satarız der..Yok ortak buluruz sana,borçları ödersin sonrası Allah kerim...Bu daha inandırırcıdır,çünkü adamın zaten ihtiyacı olduğu tekşey,ümittir ve duymak istediklerini duymaktır.Sen bunu yapğamadığın için paranın yarısını alamazsın :)Sonra adam varını yoğunu kaybeder,battıgında da yarın birgün gider gıttık su danısmanlık hızmetını aldık ama kurtaramadı hıyarlar der.. :)))

Soyut iş yaptınmı aldığın para küllim kar ne iş yapıyorsunki,ne yaparsan yap somut birşey vereceksin adamaki paran helal olsun,kazık da olsa bu :)

Bu işin mizah tarafı arkadaşım,sana şimdiden yolunda başarılar dilerim..Eğer gerçekten danışmanlık yapacağın konuda kendini geliştirirsen,ciddi anlamda işini iyi yaparsan,parada kazanırsın..Bu işin malesefki zorluklarıda olsa gelişmekte olan,inşallah gelecekde dahada iyi bir noktada olacak bir hale gelecek..İnsanlar gider mesela bir iş yapacak,işi nasıl yapacağını danışır,yada kime danışacağını hiç işle alakalı olmayan birine ve mutlaka o danıştığı kişi o işi biliyordur..Halbuki daha önce danışmanla çalışmış olana,kime danıştığını nasıl süreç olduğunu vs. falan sorması gerekir.

Sayg..


... ... ...

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Bankacılık-Finans
Hakan.Saka
Yeni Üye

Toplam 58 yazı
21/08/2010 :  12:53:41  Alıntı
Anladim..Yorumunuz icin cok tesekkur ederim.Faydali oldu..
Peki bu danisman olan insanlar verecekleri hizmetin bedelini nasil,neye gore belirliyorlar?
Fikir yaydan çıktı bir kere..

Yerleşim : Türkiye / Pekin  |  Meslek : Öğrenci
HakanFinans
Üye

Toplam 450 yazı
22/08/2010 :  05:22:00  Alıntı
Yaa değişiyor..Birine parakazandırıyorsan,yada temin ediyorsan müşteri her zaman seni hiya etmeye hazır oluyor..

Ancak bahsettiğin gibi alanlarda faydayı somut olarak gösteremiyorsan işin zor..
... ... ...

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Bankacılık-Finans
Hakan.Saka
Yeni Üye

Toplam 58 yazı
22/08/2010 :  14:39:00  Alıntı
Tesekkur ederim tekrar yorumunuz icin.

Umarim diger koniks uyeleri de tecrubelerini paylasirlar..
Fikir yaydan çıktı bir kere..

Yerleşim : Türkiye / Pekin  |  Meslek : Öğrenci
iaksen
Yeni Üye

Toplam 13 yazı
11/10/2016 :  12:07:35 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Başlığın üzerinden uzun zaman geçmiş olsa da kişisel fikirlerimi aktarmak isterim. Türkiye'de danışman olduğunuzda en önemli şey bilginizden ziyade satış gücünüz oluyor ne yazık ki. Piyasada çok eski olanlar marka bilinirliğinden dolayı belli bir pazar payı elde ediyor tabi ki ama pazara yeni giriş yapanlar için büyük zorluklar var. Tecrübelerim nazarında bir danışmanının iş sürekliliğini sağlayabilmesi için şunları edinmiş olması gerekiyor:

Danışmanlık için kurumsal kimlik: Logo, web sitesi, çeşitli medyalar, sunumlar.
İş bağlantıları: İş ile ilgili sivil toplum kuruluşları, ticaret ve sanayi odası bağlantıları, hizmet verebileceği potansiyel kuruluşlardaki ilgili kişiler vb.
Güçlü bir dijital profil: Düzenli şekilde yazılan blog sayfası, iyi şekilde hazırlanmış bir LinkedIn sayfası, dijital PR çalışmaları, arama motorlarında(Google vb.) üst sıralarda çıkan hizmet sayfaları

Bence yukarıda bahsettiğim 3 maddeyi tamamlamadan, pazarlama altyapısını kurmadan beyaz yakalıktan danışmanlığa geçiş pazarda yer edinmek açısından riskler taşıyor.

Danışmanlık mesleği ile ilgili nasıl olunur? ve kişisel yorumlarımı içeren yazıyı da geçen günlerde şurada yazdım. http://www.ibrahimaksen.com.tr/danismanlik-nasil-bir-meslek-danisman-nasil-olunur/

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
Altan-2017
Yeni Üye

Toplam 5 yazı
05/10/2017 :  16:49:11  Alıntı
Herkese Merhaba,

Ukrayna'da şirket açmak, vize almak , oturum almak, pazar araştırmaları konularında danışmanlık hizmeti veriyorum. Ukrayna ile ilgili taleplerinizi bana bildirebilirsiniz.. Saygılar
Ukrayna / İthalat / İhracat / Yatırım Danışmanlığı / Oturum Alma

Yerleşim : Ukrayna / Kiev  |  Meslek : Danışmanlık
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

4.34 saniye.
15:29:17, 26 Aralık 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım