150.000 nüfuslu sanayı bölgelerinden birinde , 15 veya 30 metrekarelik bir dükkanda aktar ürünleri baharat ve kurugıda lokum ceviz fındık gibi ürünleride barındıracak bir dükkan açmak istiyorum ,
merkeze doğru kiralar 2000 4000 civarı biraz dışta olanlar ise 700 ila 1500 civarı .
Benim fikrim şöyle ki bu işi yapacağım yerde benzer işi yapan sadece 3-4 yer var ancak benim yapacağımkadar kapsamlı değiller. kira olarak düşük biraz halkın az olduğu bölgede açıp dükkanı . web sitesi ile desetekleyip ilk etapta el ilanları ve radyo ilanları ile destekleyip web sitesinden de satış yapıp kapıya teslim ve kapıda ödeme yöntemi ile bölge içine stışı hedefliyorum ciroyu arttırma amaçlı . bu şekilde bir satış yöntemi benim müşteri potansiyelimi arttırırmı arttırdığı gibi müşteriyi temmbelliğe alıştırırmı bana ne gibi sıkıntılar doğurabilir ilerde . tabiki dükkan da yine satış ağırlıklı olacak ancak benim amacım ben müşteriyi bekleyeceğime arayıp bulayım istiyorum ilanla siteyle kapıya teslimle . bir diğer görüşüm ise merkezi yerde dükkan açıp yüksek kiraya rağmen müşteriye daha yakın olmakmı yine diğer bahsettiğim satış prensipleri ile destekleyip sizce hangisi daha mantıklı .