Üye Toplam 243 yazı |
|
smt147 Üye Toplam 295 yazı | Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Yöneticilik |
Yilmaz3572 Üye Toplam 243 yazı | 08/11/2009 : 11:08:55 Alıntı
Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Ticaret |
rterzioglu Üye Toplam 1714 yazı | Bu iş çok önceleri yapılıyordu, hala yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. Siz burada yatırımcı durumdasınız. Satmak için de alabilirsiniz, yatırım yapmak için de. Dairelere tekrar yatırım yaparsanız, kâr oranınızda düşer. Tabii daireye bağlı olarak değişecektir. Ama bunlar masraflı işler. Siz piyasada, fiyatı düşük daireler bulacaksınız ki, bu artık biraz zor (maymun gözünü açtı) başarabilirseniz kazanırsınız. Belediye planlarını iyi incelemeniz ve gayrimenkul piyasasını takip etmeniz gerekiyor. Bir yere alışveriş merkezi yapılması söz konusu olursa bunu önceden bilmeniz ve o bölgede yatırım yapmanız gerekiyor gibi. Ucuz daireleri; bankalardan, tefecilerden bulabilirsiniz. Bu işte para var! - https://buisteparavar.com Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Yöneticilik |
Yilmaz3572 Üye Toplam 243 yazı | 08/11/2009 : 14:17:02 Alıntı
tabii bu iş sanki etik değil gibi gözüküyor ama maalesef bugünlerde ticarette kim etik tanıyorki? Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Ticaret |
sinan41 Yeni Üye Toplam 61 yazı | 08/11/2009 : 14:31:59 Alıntı
2009 ve 2010 yılı içerisinde al-satçılık kazançlı bir iş değildir..Düşmüş bir eve 3-5 masraf yaparak 10 lira fazlaya satmak ne kadar güzel gözüksede bir o kadar zor ve uğrastırıcıdır.Özellikle su zamanda binbir çeşit fiyatlarla sıfır daireler çok çeşitli ödeme koşullarıyla müşterisiyle bulusurken.. Bu işten inanılmaz paralar kazanmak istiyorsanız kaymağını yemek istiyorsanız yapacağınız tek şey bir ilin en stratejik konumundan ev almakki buda ancak 5 yada 6 sene sonra size para kazandıracaktır..özellikle gelişmekte olan illerimiz ilerisi için planlanan havalimanları yanı büyük çaplı hastanelerin yapılacağı bölge avm düşünülen yerler size ilerisi için büyük avantaj sağlıycaktır.eğer kısa vadede ev alıp satıcaksanız bence araba alıp satın daha iyi ve karlı 12345 Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Serbest meslek |
zeustasarim Üye Toplam 143 yazı | Bu iş, şehirden şehire, mahalleden mahalleye değişir. Siz Ankara'da olduğunuz için oradan örnek vereyim. Kavaklıdere, çok eski bir mahalle olmasına rağmen, konut fiyatları açısından hala yüksek değerlere sahip olabilen bir mahalledir. Bu eski mahallede, yıllardır tadilat görmemiş daireler bulmak çok da zor değil. Genellikle yeni vefat etmiş yaşlıların oturduğu daireler, (uğraşmamak adına) fiyatına bakılmaksızın satılıyor. İşte tam da bu nokta sizin kar edebileceğiniz yerdir. Başkasının tembelliği ile sizin çalışkanlığınız arasındaki fark, para kazanma imkanı yaratıyor. Bu tür bakımsız dairelerden satın alıp, kolay satılmasını sağlayacak şekilde yenileyebilirseniz karlı bir satış rakamı bulabilirsiniz. Yenileme işini yapacak ekiplerinizi sürekli çalışabileceğiniz düzgün insanlardan seçin. Mal aldığınız yerlere ne iş yaptığınızı anlatın ve ekonomik anlamda size uygun ürünler bulmalarını sağlayın. İyi bir şantiye programı yapın ve işinizi takip edin. Satış yapabilmenin püf noktası banka kredisine uygunluk ve iyi bir emlakçıdır. Emlakçıyla anlaşmayı ihmal etmeyin. Örneğin sadece satın alırken komisyon ödeyin, satarken ödemeyin (veya tersini önerin). Para kazanmamak için tembellik yapmanız gerekecek, aksi halde kazanmamak mümkün değil. Yerleşim : Türkiye / Muğla | Meslek : Mimar |
rterzioglu Üye Toplam 1714 yazı | Bu işler sizi zenginde eder fakirde ama, bence ciddi bir girişim yapmanız gerekiyor. Arkadaşlar, marka olup ürün veya hizmet üreterek hem yurtiçinde hem yurtdışında ciddi işlere imza atmak gerekiyor. Bu işleri zaten her iş sahibi yapıyor. Elinde sermayesi olan için kolay işler bunlar. Bu işte para var! - https://buisteparavar.com Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Yöneticilik |
Yilmaz3572 Üye Toplam 243 yazı | 09/11/2009 : 00:44:54 Alıntı
peki arkadaşlar tapu ve belediyeden kontrolleri rahatça yapabiliyormuyuz? Buradaki püf noktalar nelerdir? Arsa tapulu yer sizce alınmalımı? Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Ticaret |
enesefe Yeni Üye Toplam 21 yazı | 09/11/2009 : 10:01:03 Alıntı
yılmaz arkadaşım, sen bu işi yapma niyetinde isen, öncelikle paran nakit olmalı çünkü kelepir dairenin ne zaman düşeceği belli olmaz. bir arkadaşımız ucuz daire tefecilerde, bankalarda olur demiş ama bence sen ağlayanın malını alma. ucuz ve sıfır daire , yapımı devam eden kat irtifakı kurulmuş inşaatlar zaman zaman nakite sıkışıyorlar işte o zaman nakitin gücünü kullan sıkı pazarlık yap. çogu zaman maliyetinin bile altında alma durumun var. daire karşılığı iş almış bazı pvc, mobilya vb. işletmelerden ucuza daire alabilirsin. bunlar sıfır daireyi ucuza alma yöntemleri. 2. el daireyi ucuza alma yöntemleri, emlakçıları gez kelepir daire aradığını söyle para peşin ama fazla paran olmadığını falan söyle. alırken kazanman lazım. bir de içine bişeyler yapman lazım. makyajlaman lazım. herşeyin ucuzu ve güzeli vardır. güzel ve ucuza dekore etme yolları var, bunları ögren. daireyi almadan önce tapu fotokopisini al, önce tapuya git kayıtlarına bak. sonra baglı bulundugu belediyeye git kayıtlarına borcuna harcına bak. biraz açık göz olmalısın. yaz yaz bitmez. Allaha emanet , bol kazançlar. bu işle ilgili aklına bişey takılırsa bana özelden msj at seve seve cevaplarım. Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir Yerleşim : Türkiye / Bursa İnegöl | Meslek : Serbest meslek |
Yilmaz3572 Üye Toplam 243 yazı | 09/11/2009 : 10:07:38 Alıntı
Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Ticaret |
metinmetin Üye Toplam 390 yazı | 09/11/2009 : 22:53:15 Alıntı
Arkadaşlar belediyeye borç bakma olayına gerek yok. belediyeden borcu yoktur yazısı olmadan satış olmaz.tapuda malda bir sıkıntı varsa son anda bile farkedilir.Görevli memur bu detayları vermek zorundadır.Yinede takyidat işlemlerini halledin zaman kaybı olmasın.Arsanın kıymetli olduğu semtlerde her an satılık kat karşılığı arsa çıkmıyorsa ve bina bakımlı ama daire içi bakımsız ise bu tip al satçılık uygun olabilir.Birde hacizli mal yada ihale satışları var.Bölge bölge tanımak gerekir.İyi bir emlakçınız olmadan almak satmak zordur ama baştan anlaşın.ne alır satarsa farzımisal % 2 verin.Adam kovalasın ,birşey çıkarsa dönsün.Hiç uğraşmadan,masraf yapılmadan sıkışmış ve çekle,krediyle uğraşmak istemeyen kişilerin %10 aşağı sattığı malları alın ve bir kaç ay içinde satın.5-6 satışta ortalama bir sermaye toplanır.Emlak işi aylak işidir.İnternet başından bakmakla olmaz.Beklemek,gelmek,gitmek esnafın çayını içmek gerekir.O adam bilmeliki bu kişide para var ama ölücü değilde doğru yeri arıyor size bulur.Yoksa zaten sizin gibi piyasada çok var ve bunlardan emlak sektörü olarak bıktık. Unutmayın emlakçılarda zaten orta halli paralı firmalardır.(Son dönemlerde işi sadece komisyona döken abd menşeili firmalar hariç)çok iyi kar bırakan yeri zaten kendi alır-satar. metinmetin Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Emlakçı |
JoY Yeni Üye Toplam 6 yazı | 13/11/2009 : 10:53:07 Alıntı
Ben şu an bu işi yapıyorum yazın bu iş hareketli ama kış oldumu duruyo yada yavaşlıyo lokasyon değeri yüksek yerlerden daire seçmeye dikkat etmek lazım bu ne demek hastanelere,okullara,üniversitelere,tramway ve otobüs duraklarına merkezi yerlerde seçmeli daireleri insanlar çünkü işlerine rahat gidebilmek acil bir durumda hastane hemen dibinde olsun istiyo veya canı sıkıldığında sosyal imkanlara kısa vakitte ulaşmak istiyolar ben daireyi ful yeniliyorum herşeyiyle bir daireye gidicek para 16000 le 20000 arasında değişiyo burda en önemli nokta hesaplı daire düşürmektir devamlı sitelerden kolaçan etmek gerek ve emlakçılara girip çıkmak lazım çaylarını içmek lazım denildiği gibi ya satışta ya alışta bir komisyon tutarı belirlemek lazım emlakçıdan alıyosak yada satıyosak yada fiyat budur sen kaça satarsan sat ben bu rakamı istiyorum deniledebilir ben işimi büyütmek istiyorum istanbulda mantıklı dürüst insanlarla fikir alışverişi veya güven olursa ortaklık yapabilirim şunuda bir düşünün 'Hiç gördünüzmü hayatınız boyunca bir dairenin satılmadığını'.) Msn messenger:kiwancjoy@hotmail.com Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Hazır giyim |
UZMAN34 Yeni Üye Toplam 2 yazı | 09/12/2009 : 14:03:49 Alıntı
vergisel boyut açısından bakarsak durum şu şekilde olacak; elde ettiğiniz gayrimenkulü beş yıl içinde elden çıkarırsanız, yani satarsanız alış satış arasındaki fark 7.600 TL geçerse vergiye tabi olacak. Eğer aldığınız gayrimenkulü beş yıl sonra satarsanız vergi yok. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Kamu sektörü |
Yilmaz3572 Üye Toplam 243 yazı | 15/12/2009 : 00:32:27 Alıntı
Şu günlerde bence bu iş öldü, çünkü emlak artık kazandırmıyor. Önümüzdeki 3 yılda emlak fiyatlarının aşağı gideceği beklentisi var. Şu anda eski evi alıp tadilat yapıp karla sarmaya kalksak bence elimizde kalır. Çoğu al-satçı artık dairelerini kolay satamıyor, satanda çok az bir karla satıyor, bence hiç uğraşmaya değmez. Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Ticaret |
zeustasarim Üye Toplam 143 yazı | çok yanılıyorsunuz. :) şu anda satılık olan bazı evlerin aynısını yapmaya kalksanız satış fiyatına yapamazsınız. Arsasının krizden önceki fiyatına satılan yarısı bitmiş evler var Bodrumda. Ben yakaladıkça affetmiyorum ama sermayem de bir yere kadar... Yerleşim : Türkiye / Muğla | Meslek : Mimar |
Yilmaz3572 Üye Toplam 243 yazı | 18/12/2009 : 11:13:21 Alıntı
alan olmadıktan sonra ne kıymeti var ? Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Ticaret |
Yilmaz3572 Üye Toplam 243 yazı | 02/02/2010 : 20:07:51 Alıntı
al-satçı arkadaşlar ışler nasıl gıdıyor? varmı satış? nasıl kar edebılıyormusunuz? çok kelepır daırelerı nasıl buluyorsunuz? hangı kontrollerı yapıyorsunuz? bu ış şu anda türkıyede bence en karlı ış ama bu ışı düzgün ve planlı yapmayanları da batırabılecek bır ış aynı zamanda... Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Ticaret |
mgkirmizi Yeni Üye Toplam 2 yazı | 08/04/2010 : 19:45:58 Alıntı
su anda fatih bolgesinde ailemden miras yolu ile kalmis 2 daire var,ben insaat muhendisiyim,daireleri onarip satacagim,daha sonra al-sat isine devam etmek istiyorum,bu isi yapan kisilerle bazi konulari paylasmak istiyorum. mg Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Mühendis |
simo Yeni Üye Toplam 61 yazı | 08/04/2010 : 21:02:40 Alıntı
haciz isleriyle satilan evler de durum nasil arkadaslar ... devletin belediyenin sattigi yada ( haciz memurlarinin alip ihaleyle sattigi evlr nasil gidiyor ) bilgisi olan var mi simo Yerleşim : Türkiye / Kayseri | Meslek : Satış / Pazarlama |
zigar Yeni Üye Toplam 4 yazı | arkadaşlar bende bu işi yapmak istiyorum ama para yok . parası olupta zamanı olan arkadaşlarla ortak yapabilirim bilgi birikimim yeterlisaniyorum. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Serbest meslek |
HakanFinans Üye Toplam 450 yazı | 24/05/2010 : 14:51:34 Alıntı
Sayın Yılmaz3572, Al satçılık bazı arkadaşlarında söylediği gibi şehirden şehire mahalleden mahalleye değişecei gibi,riskleride olan bir iştir.Düşününki satılmayan bir yeri aldınız,satamıyorsunuz paranız 6 ay geçti 1 yıl geçti bağlandı... Öte taraftanda siz bu konuda profosyonel değilsiniz,eve tadilat yaptığınızda birçok malzemeyi bir inşaatçıdan daha pahalıya temin edeceksiniz.işçiliği vs. astarı yüzünden pahalıya gelebilir.. Bununla birlikte mevcut piyasa şartlarında,global demir özü firmalarının yaptığı anlaşma ve diğer mevcut piyasa verileri demirin çelik fiyatlarının yükseleceğini bununda ev fiyatlarına yansıyacağını düşünülüyor.Yani gayrimenkul yeniden en gözde yatırım aracı olabilir. Şuanda mevduat getirileri %8 civarında diyelim.Krizden önce 18, 20 ler konuşuluyordu..Kaba hesap söylüyorum..100 bin tl sini bankaya yatıran bir yatırımcı eskiden 1000-1200 tl faiz getirisi elde ediyordu.100 bin tl ye alınan bir ev ortalamada 500 tl kira getirisi sağlıyordu.Yatırımcı kiracı derdiyle vs.iyle uğraşmaktansa koyuyordu 100 bini bankaya kira getirisinden kat kat fazla getiris sağlıyordu.. Şudanda % 7- %8 lerde olan faizin getirisi 500-550 tl lerde...Bununla birlikte yurt dışında çok ciddi dünya devi finans kuruluşları battı..Bunların türkiyede faaliyet gösterenleri olduğu gibi türkiyede ortağı oldugu yerel bankalarda mevcut...Zaten hemen hemen her bankanın yabancı ortagı var suanda.Ki türkiyede birçok bankanın sermaye yeterlilikleri çok çok iyi olmasına rağmen insanımız şüpheci...Herkesin bir batık banka hikayesi mevcut... Demek istediğim,daha önce 1000 tl faiz getirisini cebine koyan 100 bin tl sermeyeli bir yatırımcı kiracı derdi ile uğraşmaktansa bankaya faize yatırmayı tercih ederken,şimdi faiz getirileri düştü ve yurt dışından gelen batak banka hikayeleri ile iyice huzursuz olan yatırımcı yeni yatırım araçları aramaya başladı..mevduat getirileri ile kira getirileri neredeyse denklenince alayım bir ev bari kafam rahat olsun,her gidip bankada faiz pazarlığı yapıp kendimi germeyeyim demeye başladı... Yani gayrimenkul sektöründe ciddi bir hareketlilik yeniden başlayabilir.Bununla birlikte inşaat firmaları maliyetler düşükken bir an önce arsa vs. temin edip bina yapıp maliyetler yükselince daha yüksek kar marjı ile satmak ümidi ile bir yarış içerisindeler.. Her ne kadar kriz teğet geçti deselerde kriz hala devam ediyor...Bir çok inşaatçı halen sıkıntıda ve artık neredeyse maliyetine satışlar yapmaya başladılar..Bankalar hala kredi musluklarını kapalı tuttuğu için finansman temin etmek için başka yolları kalmayan bazı inşaat firmaları hala kısmen birkaç bina yada daireyi tamamlayıp neredeyse maliyetine satışlar yapıp diğer kısımları tamamlamaya çalışıyor.. Benim tavsiyem tadilat yapmaktansa,bu tarz paraya ihtiyacı olan kabası bitmiş,inceden işlerine başlanmış 3-6 ay gibi bir sürede teslim edilebilecek kelepir,sıkışmış mütayitleri kovalarsanız daha yüksek kar marjını daha az risk ve yatırımla kazanabilirsiniz.. Benim bir tanıdığım bir mütayitten 7 ay önce 120 m2 3 daireyi 240 bin tl ye aldı ve suanda 2 tanesini 240 bine sattı bile.. Sayg.. ... ... ... Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Bankacılık-Finans |
HakanFinans Üye Toplam 450 yazı | 24/05/2010 : 15:04:06 Alıntı
Ben bu arada 5 yıllık bankacılık hayatımda ticaretten,al sattan,vs vs... den milyoner olmuş kimseyi görmedim.. Bursa da hele,toprak zengini haricinde zengin görmedimde diyebilirim. :) Formül şu : Yüzünü batıya dönüyorsun paranın yettiği yerden arsa alıyorsun.. :) hehe Buda başka bir alternatif.. ... ... ... Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Bankacılık-Finans |
erokas Üye Toplam 515 yazı | 24/05/2010 : 22:25:59 Alıntı
Emlak gayrimenkul işinde en karlı işlem Belediyelerin yeni imar açma kararlarını önceden öğrenip sonra da henüz imara açılmamış tarla vasfında tapulu arazi satın almak ve belediyenin imar kararından sonra parselleyip arsa olarak satmaktır. Türkiye nin en zengin iş adamları bile hala daha bu yöntem peşinde koşup servetlerine servet katmaya çalışıyorlar sa karlılığının süperliği tartışılmazdır. Örnek Aydın Doğan, Mustafa Koç. Yerleşim : Türkiye / Kocaeli | Meslek : Reklam |
alicarikci Yeni Üye Toplam 99 yazı | selamlar, yap-satçılık güzel bir iş, bir çok tanıdığım var bu işi yapan, isteyenler e-posta adreslerini bırakabilir, bir ortaklık neden olmasın, çünkü bildiğiniz gibi sermayenizin sağlam olması lazım Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
reliablemann Yeni Üye Toplam 9 yazı | 02/01/2011 : 21:19:46 Alıntı
ben 3 yıldır emlak sektöründeyim .bu işi kendim henüz hayata geçiremesemde ön ayak olduğum insanlar oldu.ve elime sermaye geçtiğinde yapmayı planladığım bi ticaret.benim sana tek tavsiyem daire fiyatlarndan ve işçilikten vs iyi derecede anlamıyorsan çok ama çok güvendiğin kupon bi emlakçın olacak yoksa yanlış yatırımlara yönlendirilirsin.tadilat ekibine çok güvenmen lazım.şöyle örnek verim:bi ekip 1 haftada daireyi a dan z ye yenilerken diğer bir ekip 1 ay da biter diyebiliyor.biri 15 masraf derken diğeri 20 diyebiliyor.yani bilmeyen için kazıklanmak an meselesi.benim çevremde 35e yakın kişi bu işi yapıyor.2 tanesi müteahhit oldu çıktı.açıkçası büyük zarar edenide duymadım en büyük zarar ya kafa kafaya satıldı sermayeyi korudular yada 1-2 milyar kar ettiler ki bu kar fln değil.ayrıca adliyelerde ihaleleri takip etmen lazım.icra sitelerinin birine üye ol ve adliyede yayınlanan günlük gazeteleri takip et.bu ihalelerde genelde değişik tiplerde bulunur ama yinede gidip teklif vermekte fayda var. mtn Yerleşim : Türkiye / ADANA | Meslek : Satış / Pazarlama |
umut3259 Yeni Üye Toplam 44 yazı | 26/10/2011 : 23:58:33 Alıntı
Geçenlerde bi dükkan alıp sattım iyide kar ettim,tapuda raiç bedeli 10.000 yazıyordu satarkende aynı paradan gösterdik,imza sonrası tapu müdürü biraz sorun çıkardı ama satış gerçekleşti,ben de vergi vericek miyim acaba...Bi de ben bu işi yapıcam al tadilat yap sat yani,mesela sorun yaşamamak için 10.000 yazan raiçi ne kadar yapmalıyım az vergi vermek için 10.250 yazsam olur mu mesela... Yerleşim : Türkiye / Istanbul | Meslek : Mobilya |
aef Yeni Üye Toplam 10 yazı | 17/11/2011 : 19:18:10 Alıntı
ELIMDE ISTANBULDA KUPON ARAZI VE YERLER VAR ..CIDDI MUSTERILERI OLANLARLA PASLASABILIRIM... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Diğer |
locyab Yeni Üye Toplam 13 yazı | 21/01/2012 : 23:08:53 Alıntı
merhaba sizin yapmak istediğiniz işi ben az az yapıyorum arzu ederseniz ortak sermayeli yapabiliriz saygılar bbb Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Diğer |
leo1537 Üye Toplam 473 yazı | 22/02/2012 : 22:00:11 Alıntı
2012 deyiz...Su anda bu isi yapan arkadaslarin düsüncelerini okumak isterim... slmlar Yerleşim : Türkiye / De | Meslek : Satış / Pazarlama |
bumfunk Üye Toplam 214 yazı | bu iş artık sadece tarihi değer içeren mülklerde geçerli tadilat yapılan bina genelde eski olunca kredi işi buna oranla çok zor yada hiç çıkmıyor ve bununla birlikte kimse daire alırken bile cebinde parası olsada peşin almak yerine banka kredisi ile alıyor örnek alacak olurusak benim 100 bin tl param olsa ana cadde gibi biryerde ufak bir dükkan alırırım daire alıp satana kadar geçen zaman ve içine edilen büyük masrflar gerçekten çok fazla ama 30 m2 bir dükkan 150 bin tl ye alsanız yeri kepengi spotları vs 5000 tl harcamassınız kiracı sıkıntısı yaşamassınız 150 bin tl lik bir evden en fazla 500 tl kira alır evi satmak istersenizde satamazsınız ama 30 m2 caddede dükkan kiraları minimum yerine göre en az 2000 tl civarında belki fikir olarak bir faydam olmuş olursa kendi adıma çok sevinirim Yerleşim : Türkiye / İstanbul |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |