1-Olumlu olayları(mı)n önce zevkini tadarım, olumsuz olaylar(ım)dan da hemen ders çıkarırım.
2-Henüz başaramadığım hedeflerim için telaşlanmam, düzenli, disiplinli ve sabırlı çalışarak gelişmeleri fark ederim.
3-İçtenlikle sevip değer verdiğim, ilgilendiğim yeterli sayıda dostum olduğunu söyleyebilirim.
4-Kendimi başkasıyla kıyaslamaz, kendimle yarışır, elimdeki değerleri fark ederek sık sık şükrederim.
5-Kutsal duygular içinde sessizliğe çekilip ağlayabilir, içtenlikle dua edebilirim.
6-Boş oturmayı, gereksiz uykuyu, durağanlığı, yararsız meşguliyetleri sevmem.
7-Ben veya başkası hata yaptığında, tepkimi geciktirir, sebepleri analiz ederek mantıklı tutum belirlerim..
8-Haksızlık yapmamaya özen gösteririm, ama karşıma çıkan herkesi memnun etmek zorunda hissetmem.
9-Kendimi kimliğimle birlikte benimserim, kendime değer verir, gelişimime özen gösteririm.
10-Geçmiş olumsuzluklardan ders alıp hızla unuturum ve hep geleceğe bakarım.
11-Parayı aşırı sevmem, israftan kaçınırım, bencil zevklerime esir değilim.
12-En zor şartlarda Yaradana ve yeteneklerime güvenirim, içime kapanmak yerine harekete geçerim.
Değerlendirme: “Doğru” cevap verdiğiniz soru sayısı açısından,
Puanlar
Sonuçlar
1-3
Çok kötü hissediyorsunuz, ruhsal gücünüz çok düşük. Harekete geçip değişim yolculuğuna başlamalısınız.
4-7
Hayat size ağır gelmeye başlamak üzere. Olumlu yönlerinizi geliştirin.
8+ sonrası
Çok güçlüsünüz, mutlusunuz. Kolaylıkla çökmezsiniz. Hayatı sizinle paylaşmak çok güzel olacaktır.