Sabahtan evin tüpü bitmişti. Çarşıya çıktığımda tüp bayiine uğramam gerekiyordu. Tüpçüye uğramayı nedense unutmuşum, dolayısıyla akşam “tüpçü” sözcüğü geçince hemen telefon açtım. Karşımda ki ses , elamanın evine gittiğini ancak kendim bayiye gidersem alabileceğimi söyledi. Hemen üzerime ceketimi aldım. Ve evden çıktım.
Bizler sanki dünya da kalıcılar gibi hareket ediyoruz. İki dakika sonra ne olacağını bilemiyoruz. Kaptırmışız dünya hayatına gidiyoruz. Öyle ki inşallah sözünü bile söylemekten de uzağız.
İki dakika sonra ne oldu ki? Hava soğuk malumunuz. Bizim oturduğumuz yerin hemen altında dere mevcuttur. Derenin başladığı yerde ise yol daralıyor. Tam dar yerde karşıdan araç geliyor. Hafifçe sağa çektim arabayı o da ne. Araç kayıyor. Toprak gevşek olduğundan olsa gerek.
İşte o an ne düşündüm para mı, geçmişimi mi? hiç birisini aracı sola kırarak son anda kurtardım. Dereye düşmekten kurtuldum. Hemen karşıdan gelen araç sahibi komşumuz belediye başkanımızı aradı ve kurtarıcı olarak kepçe gönderdi. Sağ olsun operatörde yardımcı oldu.
Böylece kazadan son adım da kurtulmuş oldum. Burada şunu belirtmek isterim; insanların hayatında ciddi anlamda yıpratıcı, üzücü kelamdan uzak durmamız icap ediyor. Üç günlük dünya deyimini önemsemek gerek.
İnsanın başına bu tür hadiseler olunca evini terk ederek yanınıza gelmesi, aracını durduruşta yardımcı olmak için konuşmalar duymak ne güzel.
Akşam işte böyle olay başıma gelince, kurtarıcı gelinceye kadar olaylar aklıma geldi. İnsanın ne zaman ne olacağı belli değil.
Hayatın bütününde ki ve kişiler hakkında olumlu düşünmemiz gerektiğini, selam vermenin kıymetini, hal hatır sormanın neticesini, kıymet verilecek çok insanların olduğunu anladım.
İnsanlara yardımcı olmanın karşılığının bir gün döneceğini, kişilerin hakkına tecavüzden kaçınmanın gerekliliğini, ailenizle evden ayrılırken güler yüzle ayrılmak gerektiğini düşündüm.
Ölümün çok uzaklarda olmadığını bilirdim. Bildiğimden de daha yakın hatta bizimle beraber olduğunu anlamanın değerini öğrendim.
Her zaman olduğu gibi kimilerinin tüm alanlarda olduğu gibi zor durumlarda da akıl verenlerin mevcudiyetini yaşadım.
Akıl vermek çok güzeldir. Elinde ki imkânı olan kişinin de karşısındakine akıl vereceğine imkânını seferber etse daha makbuldür.
Kişilerin düşüncesinde şu olmalı mı acaba? Hayatımızda da bir tarafları her gün kayıyor .Asıl hayatımızın kaydığı veya kaymaya müsait olan alanını düzeltmek olmalıdır gayemiz.
Hayatımızın kaydığının farkına vardığımızda, verilen öğütlere sarılmamamız gerekir. Öğütlerden uzak yaşamak zarar ve ziyanımızın artışına sebep olur. Büyük sözü dinlemek hayatımızın gevşek, kaygan yerlerini sertleştirir.
Hayatımızın kayan alanlarını düzelmek gerekir mi?Elbette, hayat rotamızı belirlememiz gerekiyor. Rotasız hayat boştur.