Merhaba arkadaşlar.Konu tam olarak şöyle;uzun süredir çocuk araç gereçleri satılan bir mağazada satış sorumlusuyum.Bu sene gittigidiyor'da mağaza adına bir sanal mağaza açtık.Dükkandaki ürünleri gittigidiyor üzerinden satıyorum.
Yalnız ben kendimde öz sermayemle ürün alıp sanal mağazada satmak istiyorum.Tüm masraflar çıktıktan sonra kendi ürünümün karı benim olacak.
Ama sorun şu;sanal ortamda ciddi bir rekabet var.Şu an sattığımız ürünlerden tüm masraflar çıktıktan sonra(kargo,site komisyonu,vergi) ya çok cüzi bir kar kalıyor ya da hiç kalmıyor.
Büyük firmaların fiyatlarıyla rekabet etmek çok zor.
Ben kendim için satabileceğim ürünleri araştırdığımda hiçbirinden kar edemeyeceğimi gördüm.Hatta Aliexpress gibi yurtdışı sitelerden alıp satayım dedim,orada da fiyatlar yüksek.Birde yüzde 20 gümrük vergisi var artık.Piyasa da olanı değilde kendim birşeyler üretip satayım diyorum,yine işin içinden çıkamıyorum.
Milyonların ziyaret ettiği bir platformda hazır kurulu mağaza var.Ama satacak ürün bulamıyorum.
Belki siz değerli forumdaşlar farklı bir fikir verebilir diye düşündüm.Belki gözden kaçırdığım birşeyler vardır.