Yeni Üye Toplam 2 yazı |
|
ismailpalavan Yeni Üye Toplam 7 yazı | Yerleşim : Türkiye / Tekirdağ | Meslek : İmalat |
Ay44 Yeni Üye Toplam 15 yazı | 23/07/2019 : 14:24:54 Alıntı
Yerleşim : Türkiye / Malatya | Meslek : Kimyager |
mturkaslan Yeni Üye Toplam 2 yazı | 23/07/2019 : 22:09:36 Alıntı
El sanatları üzerine Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Bankacılık-Finans |
suattemur Yeni Üye Toplam 84 yazı | 24/07/2019 : 14:12:18 Alıntı
Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Elektrik / Elektronik |
luckxor Yeni Üye Toplam 73 yazı | 25/07/2019 : 12:36:50 Alıntı
Merhaba. Öncelikle sermayeyi koyan maça önde başlar. Ustanız ne kadar da iş biliyorsa ve sermayesi yoksa onu ortak olarak gösteremezsiniz. Çünkü şirket kuruluşlarında sermaye taahüdünde bulunmayanların ortaklık vasıfları yok hükmündedir. En fazla ltd şirketlerinde müdür atayabilirsiniz. Ha, ustanızın sermayeye koyacak hatırı sayılır bir değeri varsa (nakit, banka mevduatı çek makine mamül) o zaman işler değişir ortağınızla oturup anlaşabilirsiniz. Ayrıca TTK madde 342 ye göre, '' Hizmet edimleri, kişisel emek, ticari itibar ve vadesi gelmemiş alacaklar sermaye olamaz.'' şeklindedir. yani ustanın ne kadar çevresi olsa da parası yoksa ortak olamaz parası olan yani sermayeyi koyan istediği ustayı zaten çalıştırabilir. Kendim mali müşavir olup daha detaylı bilgilendirme için 0532 175 36 03 den tarafıma ulaşabilirsiniz iyi çalışmalar. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Serbest meslek |
ikare Üye Toplam 407 yazı | 27/07/2019 : 01:21:48 Alıntı
işin hukuki yönü çok farklı olmakla birlikte realiteye baktığımız zaman: emeği veren sermaye koyan için benim sırtımdan geçiniyor diye düşünür, sermaye koyan emeği veren için benim sırtımdan geçiniyor diye düşünür. bir de bizim kültürümüzde profesyonellik pek yoktur. yani en samimi arkadaşınız da olsa iki gün sonra kişisel bi sorunu işe, işle ilgili bi sorunu kişisel hale getirebilir. kolay kolay aman kalbi kırılmasın, aman aramız bozulmasın diye bi çok şey dile getirilmez ve patlama noktasına ulaşana kadar birikir. tavsiyem şu olur: işe başlamadan önce detaylı bir şekilde herkesin kar/ zarardaki payını, işle ilgili sorumluluklarını konuşun ve yazılı hale getirin. yazılı hale getiremiyorsanız bile en az 2 şahidiniz olsun yanınızda. bir de sermayenin tamamını siz koymayın. yani işler kötüye gittiğinde onun da kaybedecek birşeyleri olsun. 100 bin sermaye gerekiyorsa 20-30 bini de o koysun bence. çünkü diğer türlü kafasında "aman burası batarsa gider şurda çalışırım" düşüncesi olur. Finans Yönetim Denetim Kredi Derecelendirme Kurumsal Yönetim Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Danışmanlık |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |