Yeni Üye Toplam 8 yazı |
|
ismailpalavan Yeni Üye Toplam 7 yazı | saygılar, Yerleşim : Türkiye / Tekirdağ | Meslek : İmalat |
sülün osman Yeni Üye Toplam 8 yazı | 01/07/2019 : 15:20:50 Alıntı
Yerleşim : Türkiye / konya | Meslek : Ticaret |
knraug Yeni Üye Toplam 4 yazı | sa. arazi önemli tabii ki ama beslenme için çok ta değil. artık yeni beslenme metodları var. onları denemelisiniz. Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Serbest meslek |
knraug Yeni Üye Toplam 4 yazı | Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Serbest meslek |
metehan01 Yeni Üye Toplam 12 yazı | 24/07/2019 : 15:28:51 Alıntı
Selamlar ; aynı ve benzeri işi bende adana da düşünüyorum... size başarılar bu arada kullanıcı adınızda ilgin. sülün Osman :) Yerleşim : Türkiye / Adana | Meslek : Tekstil |
sülün osman Yeni Üye Toplam 8 yazı | 24/07/2019 : 18:56:37 Alıntı
Metehan kardeşim sanada başarılar ismimi eğlenmek amacıyla koydum:) Bu arada bilgilerini paylaşabilirsin hayvancılık hakkında. Yerleşim : Türkiye / konya | Meslek : Ticaret |
imayex Üye Toplam 109 yazı | 25/07/2019 : 14:40:19 Alıntı
girme .... süt sığırcılığı için kötü bir dönem -MİNUMUM HAYVAN BAŞINA 4 DÖNÜM (4da ) arazi gerekli -süt hayvancılığı düşündüğün analamda köyde ki ahmet amca kafası ile 1 buzağı kalsa kar olayı yok -süt sığırcılığı için süt üretimin yemin süte dönüşümü oranına bağlı ırkla alakalıdır -en önemlisi de pazar suyun 2 tl ye satıldığı bir ülkede sütün maliyeti senin satış maliyetinden fazla ırk olarak HOLSTEİN FRİZİAN ırkı (siyah alaca) hayvanlar edinmen gerekir hayvan pazarlarından celeplerin 2 gün sağmayıp 15 kilo süte muayer diye sattıkları kasaba 5 000 tl ye veremedikleri inekleri 10 000 tl ye alma -kaba yem teminini hasat döneminden önce ekilişte tarladan satın al (kuru madde oranı yüksek olduğu dönem biçimini al) -sütü pazarlayamıyorsan asla girme BİZİM ORDA diye başlanır cümleler kooperatif var ora alıyor süt toplayan mandıra var oraya veririm vs vs dersen maceraya atlamış olursun yem karşılığı süt verir sin -tüm hayvanların makine gibi aynı dönem de kızgınlık siklüsüne girmezler.gebelklerini oranlayamaz sın veterinere çalışırısın -hayvanlarda kısır çıkan olur -1 buzağı anası 2nci de gebe kalmaz kısırlığa gider tedavi süreçlerin de enerjin tükenir. sadece girme derim HAYVANCILIK DERSEN yıllık sadece KURBANA çalış peşin para seneye kurbanlık montofon simental melezlerinden topla 20 tane /1 tır saman /1 tır silajal/kasım aralıkta alıp kurban bayramına kadar 7 ay besle minumum 210 kilo et çıkacak şekilde yetiştir /kurban döneminde 48-52 arasında kilo olarak satılır hayvan normal dönem de 30-32 arasıdır fiyat baktın olmuyor yatırım yaptığın parayı alır çıkarsın ...girdik yaptım olmadı dersin BATTIM OLMADI DEMEZSİN başarılar Yerleşim : Türkiye / Zonguldak | Meslek : Mühendis |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |