Şarküteri İçin Yardim - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Şarküteri İçin Yardim


alpnurr
Yeni Üye

Toplam 64 yazı
27/09/2017 :  00:29:31 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Kocaeli izmitte şarküteri açmak iatiyorum,deneyimim yok sizce bayilik mi almalıyım,yada elinde urun olan varmı?toptancilarlami calismaliyim deneyimi olanlar lütfen yazbilirmi
ee

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
alpnurr
Yeni Üye

Toplam 64 yazı
01/10/2017 :  17:02:40  Alıntı
guncel yokmu bılgısı olan
ee

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
sinemtel
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
16/10/2017 :  00:45:56  Alıntı
merhaba şarküteri açacaksanız eğer her türlü peynir ihtiyacınızı karşılayabiliriz
kendi fabrikamız da 1. kalite kars kaşarı ithalatı-ihracatı yapılır
1. kalite kendi atölyemiz de el yapımı mobilya üretilir(deri,kumaş,ağaç) her tasarım uygulanabilir

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
onka
Yeni Üye

Toplam 26 yazı
05/01/2018 :  18:43:10  Alıntı


Yeriniz İstanbul'da mı? Rami, Megacenter vs.? Nakliyeyi siz mi yapıyorsunuz yoksa bizim elemanımız mı gelip sizden alıyor. Genelde nasıl çalışıyorsunuz?

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sinemtel
merhaba şarküteri açacaksanız eğer her türlü peynir ihtiyacınızı karşılayabiliriz

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
cnkslmn
Yeni Üye

Toplam 55 yazı
07/01/2018 :  11:18:33 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Merhaba. Öncelikle iyi bir iş kolu Şarkütericilik. Güzel lokasyon ile güzel paralar kazanabilirsiniz. Ama şunu da söyleyebilirim ki aynı zamanda zor ve mesai süresi uzun bir iş. Ürünleri tanımak ve nakit ihtiyacı en önemli konular. Kısaca nacizane önerilerim şunlardır:
*Lokasyonu iyi yaya ve iş çıkış trafiğinin olduğu veya konut ağırlıklı yerlerde cadde üzeri tabela değeri yüksek bir yer tutmalısınız.
*Bayilik alabilirsiniz fakat şarküteride çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta karlılığınızı etkileyen bir faktör.
*Dükkan tasarımında piyasadaki standart şarküteri dükkanları gibi tasarım yaparsanız şahsen ben alışveriş yapmam. Çünkü artık tüketicilerde bilinçleniyor. Bir mimara yaptırmazsanız bile görüş almanızda fayda var. Yabancı siteleri iyice araştırın. Çok güzel tasarımlar bulacaksınız.
*Ürünleri Megacenter ve Ramiden tedarik etmeniz ilk etapta daha iyi olacağı kanaatindeyim. Nakitiniz varsa iyi fiyatlara ürün alabilirsiniz. Unutmamak gerek ki "Mal alınırken para kazanılır. "
*Spot ürünler günümüz koşullarında çok düşer. Malum piyasa berbat. Ama tüketim devam ediyor. Bolca toptancıyı ve şarküteri sahibini arkadaş edinin. Network genişlesin.
*Mutlaka barkotlu sistem (profesyonel olanları tercih edin) kullanın. Kesinlikle ön muhasebe elemanı çalıştırın. Bir maaş gözünüzü korkutmasın. İleride söylemek istediklerimi gayet iyi anlarsınız.
*Dükkan altında ve ya yanında depo tutun. En az 5 m2 soğuk 10 m2 +4 oda yaptırın. Jeneratör alın. Elektrik kesintisinde ürünleriniz çöp olmasın.
*Tecrübeli bir iki tezgahtar alın. Ama sürekli kontrol altında tutun. Önceki iş yerlerindeki eski alışkanlıklarını tekrarlamasınlar. Kasiyerleri bayan seçin.
*Günlük, haftalık ve aylık stoklarınızın kontrolünü yapın. Sağlamasını barkot sistemli kasa, muhasebe girişleri ve günlük excel formlarıyla yapın.
*Çalışanlarınızın haftalık çizelgesini, dükkan içi çalışma ve temizlik çizelgelerini mutlaka yapın ve bizzat siz kontrol edin.
*Personelin hakkını gününde verin. Sosyal haklarına önem verin. İş konusunda disiplinli ve sert olun. Bu tarz yaklaşımlar dükkan içersindeki ürün kaybolmaları ve zayii ürünlerin sayısını azaltır. Kamera sistemi kesnlikle olsun. Şarküteri de bir sucuk ağıcı bile bir kaç bin TL eder.
*Güncel ürünleri takip edin. SKT kontrolü çok önemlidir. Gözden kaçırmayın.
*Herşeyi oturttuktan sonra e-ticaret yapın.
*Türkiye'nin çeşitli yörelerine giderek, köylülerle bağlantı yapın. Hem organik he de daha ucuza ürün almış olursunuz. E-ticaret sitenizde organik ürünlerin satışı daha çok olur. Bu sayede tanıdığınız köylü sayısı artar ve ürün alımları sayesinde o ürünün toptancılığını da yapmış olursunuz.

Daha çok detaylandırılabilir. Ama bu kadar bilginin başlangıç olarak yeterli olacağı kanaatindeyim. Şimdiden hayırlı işler dilerim...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Gıda
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

2.89 saniye.
15:08:36, 15 Ocak 2025, Çarşamba

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım