Üye Toplam 581 yazı |
|
okanbaray Üye Toplam 691 yazı | Yerleşim : İsviçre / Basel | Meslek : Turizm |
akinselcuk Editör Toplam 5590 yazı | Ben ilk dükkanımı İstanbul da açtım. Orada iş yaptım. Piyasa canlı müşteri çok. Eğer bir iş yapma yeteneğin varsa mutlaka iş yapabiliyorsun. Günün birinde Konya ya dönüp burada iş yapmaya başladım. Burada esnaflık çok daha farklı. Dünyanın en yetenekli insanı olmak bile işe yaramaz. Çevren yoksa hiç bir iş seni bulmaz. Bir farkı budur. İkinci bir fark daha yaşadım. İstanbulda 10 işin birinde karşıma cin fikirli biri çıkıyorsa burada 10 işin sadece birinde normal bir müşteriyle karşılaşıyorum. Vardığım sonuç şudur ; İş aktivitesi bir yerde ne kadar çoksa cin fikirli insan oranı azalıyor. Amerika Türkiye veya İstanbul Konya aynı sonucu veriyor demekki. Burada bazen ilçelere iş yapmaya gideriz uyanıklığın bini bir para , oralarda da şehir merkezindeki piyasayı armaya başlarız. Sırf bu cinliklerle uğraşmaktan bıktığımdan son bir yıldır sadece resmi kurumlara iş yapıyorum. Daha karlı çıktığıma eminim. Kaybolan iş gücü tahsil edilemeyen alacaklar bunlarla uğraşmaktansa hiç iş yapmamak daha iyi . . . tamnland.com Yerleşim : Türkiye / Türkiye | Meslek : Diğer |
muratik2002 Üye Toplam 581 yazı | 11/11/2008 : 22:13:33 Alıntı
Okan, destekli ve pozitif tavrindan dolayi tesekkur ederim, yanlizlik ALLAH'a mahsustur. Bizler en yanliz kaldik dedigimiz zamanda etrafimizda milyon insan goruyoruz. Acaba bunun kac tanesi icten ve samimi? Kac tanesi senin gercek dostun? Bunlarin cevabini bulamadim ben. Ama bazen iki satir guzel soz insani motive etmeye yetiyor. Sen ve senin gibi birkac samimi arkadasim olsa bana gereken moral ve motiveyi yakalarim. Akinselcuk Bey, yazdiklariniz bana karsi ilk tutumunuzdan daha farkli, daha pozitif. Tesekkur ederim. Aslinda sizin yorumunuz beni dusunmeye ve bu aciklamalari yapmaya zorladi beni. Acaba ben insanlara gereken guveni saglayamiyormuyum diye dusundum. Ama is ortaklik teklifimi yapmadan once bunlari yazsaydim iste o zaman insanlarda gereksiz soru isaretleri uyanmazmiydi? Bende sizin icin onyargili diye dusundum ve aslinda bu onyargililikti. Yazdiklarinizdan anlasilan, sizinde tecrubeleriniz olmus ve bundan dolayi insanlara guvenmekte zorluk cekiyorsunuz. Haklisiniz. Ama dedigim gibi, kimin ne oldugunu gormek icin en azindan birbirimize sans tanimaliyiz, yanlismi? Kalici ve samimi dostluklar kurmak ve pekistirmek umudu ile, saygilarimla. Murat Gocmen Yerleşim : Türkiye / Istanbul | Meslek : İthalat / İhracat |
akinselcuk Editör Toplam 5590 yazı | Burada benimde verdiğim bazı ilan türü yazılar var onlarada olumlu olumsuz cevaplar geldi. Resmi ilan türü yazılara kişiler anlık düşüncelerine göre çok enteresan yaklaşımlarda bulunabiliyor. Bunları hoş görmek gerekiyor. Saygılar sunarım. tamnland.com Yerleşim : Türkiye / Türkiye | Meslek : Diğer |
muratik2002 Üye Toplam 581 yazı | 09/01/2009 : 13:12:27 Alıntı
Selcuk Bey, su yazidan sonra bircok haftalar gecti ve siz bir kere daha hakli ciktiniz.:) Nerelerden kimlerden bana cevaplar geldi ve sonuc kocaman bir FIYASKO. Cunku millet halen son gidimina kadar kendine yontuyor yahu. Artik ben seviyeli bir teklif alamayacagimi anladigim icin o ilanim dahil, butun ilanlarimi geri cekmistim. Ya dusunsenize, insanlara her turlu ceremesini cektigim , masraflarini karsiladigim, sinir harbini yasadigim hazir kurulu duzenime, sirketime, metelik vermeden ortak edecegim dedigim icin, insanlarin tepkisine, saskinligina, hatta ***ca suclamalarina bakarmisin? Ama bu benim kaybim olmadi, hatta kazancim oldu. Bakin, simdi sirketime iki ortak aldim, Sadece %27 hisseye mukabilen ve sadece kar ortakligi altinda anlasma yaparak, hem sermaye sagladim, hem getiri, hemde sirketimin tamamini elimde tutuyorum. Su anda ortak oluyorum diyen herkesten, masraflarim dahil, sirket hisse bedelini kurusuna kadar talep ediyorum. Gordugunuz gibi, ben kazancli ciktim, ama teklifim sui-istimal edilmeseydi, iyi niyetim yanlis anlasilmasaydi, bugun bircok ortagim (yada parazitlerim ) olacakti etrafimda, yaniliyormuyum? Iyi niyet bazen yetmiyormus. E bende bunu 14 sene hic gelemedigim Ulkeme yeni dondugum icin, bilemiyordum, ogrenmis oldum. Halen yobazlar, menfaatci riyakar ve ikiyuzlu insanlar var. Dikkat etmekte de yarar varmis. Maalesef.. Maalesef. Murat Gocmen Yerleşim : Türkiye / Istanbul | Meslek : İthalat / İhracat |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |