Beyin Fırtınası Yapmanın 10 Yolu - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Beyin Fırtınası Yapmanın 10 Yolu


dt_turan
Girişimci Editör

Toplam 544 yazı
24/09/2008 :  10:45:31 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Ne zaman aklımıza taze bir fikir geliverse, yaratıcı yönümüz ortaya çıkar. Pastel boyayla yapılmış bir tablodan bir iş planına kadar her şeyde, yaratıcı hayal gücünü fark ederiz. Aşağıdaki 10 ipucunu uygularsanız, sizi şaşırtabilecek derecede güçlü yaratıcı yetenekleriniz olduğunu keşfedeceksiniz.

Bir başkasının bakış açısını kendinizinkinin yerine koyun: Bir öğretmen, avukat, oyuncu, sanatçı, kaşif, gazeteci, psikolog, mühendis, ev kadını, çocuk ya da muhasebeci, fikrinize ya da konunuza nasıl yaklaşırdı? Bilmiyor musunuz? Onlara sorun!

Fikrinizi bir eleştirmen gözüyle değerlendirin: Her fikir için, gelebilecek eleştirilerin bir listesini oluşturun. Engelleri aşmak ya da fikrinizin zayıf yanlarını güçlendirmek için, mümkün olduğunca çok çözüm geliştirmeye çalışın.

Fikrinizi başka dünyalara ya da alanlara bağlayın: Politika, sanat, bilim ve tıp, Hollywood, Buzul Çağı, astronomi, astroloji, bale, animasyon, ordu, Asya, öğretim, müzik, Avrupa ve benzeri dünyalara bakın. Bir kıyaslama yapabiliyor musunuz? Bu alan ve dünyalardan hangi fikirleri kullanabiliyorsunuz?

Fikrinizi büyütün: Fikrinizi büyütmek, hızlandırmak, genişletmek, güçlendirmek, abartmak, ayrıntılandırmak ya da iyileştirmek için ne yapabilirsiniz?

Fikrinizi basitleştirin: Fikrinizi kısaltabilir, kırpabilir, küçültebilir, en alt seviyeye çekebilir ya da daraltabilir misiniz?

Fikrinizi değiştirin: Fikrinizin adını, rengini, sesini, şeklini, biçimini, işlevini, kokusunu, tadını ve özelliklerini değiştirin.

Fikrinizin, kitlelerin ihtiyaç ve isteklerini karşılamasını sağlayın: Fikriniz, daha fazla konfor, para, gıda, barınak, zaman, alan, uygunluk, çekicilik, sağlık ve güzellik gibi temel ihtiyaç ve isteklere yanıt veriyor mu? Vermiyorsa, bu ihtiyaç ve isteklerin, hepsi olmasa da birini karşılayacak biçimde fikrinizi değiştirin.

Daha fazla değer katın: Ne daha fazla değer sağlayacaktır? Fazladan özellikler, dayanıklılık, güvenlik, kalınlık, doğruluk, garantiler, kullanım alanları ve ücretsiz artı değerler ekleyin.

Başkalarının neler yaptıklarını inceleyin: Benzeri bir fikir ya da ürün ile önemli başarılara imza atan profesyonel ve uzmanlara benzemeye çalışın. Daha önce çözülmüş bir sorunla mı karşı karşıyasınız? Geçmişi, bir deneme ve öğrenme aracı olarak kullanın.

Yazı tura atın: Karar veremediğinizde, yazı tura atın. Madeni para yere düşer düşmez, karar vermek için sezgilerinizi kullanın. Sonuçtan memnunsanız, devam edin. Yazı turanın sonucundan memnun kalmadıysanız, tam tersi yönde karar alın.

Kaynak: Bu yazı, Kolay İletişim tarafından, KobiFinans için derlenmiştir.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
nedobaba
Yeni Üye

Toplam 4 yazı
29/09/2008 :  23:47:37 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Hayat deneme tahtası değildir!

İnsan hayatının her alanında tecrübe edinebilmesi için muhakkak o olayı ama az hasar ya da biraz yaşadıktan sonra deneyimini geliştiriyor. Ya da akıllı insan yani tecrübeyi parayla satmayanlar, yaşayanları izleyerekten takip edildiğinde daka kolay olabiliyor.
Ama insan muhakkak ki hep kendi denemek ister burada da muhakkak deneyimi kazanmak için deneyimsizliğinin farkına varamaz. Bu da yıllar geçtikçe ve de başımdan olayları geçirdikçe tecrübe sahibi olur.
Yaşamadan kimse tecrübe sahibi olamaz...
Bir gün Zeytinburnu'nda herkes beni tanıyacak.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Halkla ilişkiler
eco
Yeni Üye

Toplam 5 yazı
29/09/2008 :  23:56:57  Alıntı
türkiye şartları altında hayatı biraz ciddiye almazsak ilerde kendimizi huzur evinde buluruz.

daha gercekci somut ilkeler elde etmek lazım.bu gibi düşünceler bu güzel siteye zarar verir.

hollanda da olsa belki....
hhe

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Satış / Pazarlama
Engineer38
Üye

Toplam 170 yazı
01/01/2009 :  19:13:39  Alıntı


Bence herşeyden önce cesaret lazım.. Ve de inanmak..
Süper Gelecek

Yerleşim : Türkiye / Kayseri  |  Meslek : Grafiker
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

2.48 saniye.
13:47:57, 21 Kasım 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım