Üye Toplam 244 yazı |
|
ruffroller Yeni Üye Toplam 17 yazı | 04/03/2018 : 09:14:17 Alıntı
maliyet hesabini bilmiyorum ama icecek olarak dilediginiz kadar alma fırsatı verirseniz bireylere ( ki yarısı su oluyor ve max 2 bardak falan icebiliyorsun) cok cazip hale gelebilir. Yerleşim : Türkiye / Edirne | Meslek : Serbest meslek |
ikare Üye Toplam 407 yazı | 05/03/2018 : 00:10:29 Alıntı
Üniversite yemekhanesi ile nerdeyse aynı fiyata 3 çeşit yemek satıyordu ve her daim içerisi askerinden öğrencisine asgari ücretlisine tıklım tıklım oluyordu... Bu iş tutar. ama iki şart var. birincisi konumu çok önemli. ikincisi de yemekler ucuz olsun ama lezzetinden ödün vermesin. Finans Yönetim Denetim Kredi Derecelendirme Kurumsal Yönetim Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Danışmanlık |
ferhattayfun Yeni Üye Toplam 69 yazı | 05/03/2018 : 00:50:07 Alıntı
Turkiye'de ortalama bir calisan gunluk yemek harcamasi ? Cevap 1 : Türkiyede asgari ücretle çalışanların aylık ortalama giderleri 250-300 TL. En azından çalıştıkları şirket o kadar ödeme yapıyor. Soru 2 : Fiyat ucuz ise self-servis tuketim olusur mu ? Cevap 2 : Fiyat uygunsa self servis olayını kafaya pek takan olmaz diye düşünüyorum. Günümüzün büyük zincir lokantalarıda zaten self servis değil mi ? Tane başı ( bence ) bir fark yaratmaz. Lokantalara gittiğimizde zaten yarım porsiyon isteyebiliyoruz. O nun yerine 3 çeşit yemek 9 TL. mesela bu bir fark yaratabilir diye düşünüyorum. Tabi ki en önemli yer konum olacaktır. En önemli rakibinizde börekçiler ve tavuk dönerciler olur. 5-6 TL. ye insanlar karınlarını doyuruyor. Doğruluktan Şaşma Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : İletişim |
Kenan Kablan Üye Toplam 1236 yazı | Self servis olmasında hiçbir mahsur yok. Çalışan kesimin yemek saati genel olarak kesiştiği için 12:00 - 13:30 arası oluşacak yığılmaya karşın süratli hizmet verebiliyor olmanız önemli. Bunun dışında pek bilinmeyen 'Aşçı Tabağı' uygulaması başarılı oluyor. 3 çeşit yemek için 12-14 TL para ödeyen bir müşteri 15-17 TL ödeyerek 25 cm'lik bir tabağa (tabağı dolana kadar) her çeşitten almayı tercih edebiliyor. Bu durumda tezgahta bulunan 10-15 çeşit yemekten yine en fazla 6 çeşidini tabağına alabiliyor fakat belki de insanlarda biraz daha 'açık büfe' duygusu oluşturduğu için daha çekici geliyor olabilir. Bu uygulamada restoran da kazanıyor. Çünkü müşteri başına elde edilen gelir yükseliyor, tezgahtaki yemeklerin -yaklaşık olarak- eşit eksilmesi sağlanıyor. Böylece yemeklerin birkaçı biterken diğerlerinin kalarak çöpe gitmesinin önüne geçilmiş oluyor. Maksimum 1 saatlik öğle/yemek paydosuna sahip çalışanların bu süre içinde ortalama 20 dakikasını yemeğe ayırabileceğini düşünürseniz; kısa sürede, doyurucu, ekonomik, seçenek sayısı fazla ürünleri sunan mekanların iş yapabileceğini söyleyebilirim. Hijyen bilincinin toplumda yaygınlaştığını, buna da dikkat edilmesi gerektiğini söylemeye gerek yok aslında. En sonda ise lezzet konusu var. Ortalama bir lezzet, ortalama bir kalite toplum geneli için kabul edilebilir bir ölçü. Yemeklerin çok lezzetli olmasından ziyade kötü-yenemez alt sınırında olmaması yeterli oluyor. Sözüm meclisten dışarı, toplumca öyle pek de gurme olmadığımız, lezzeten pek anlamadığımız gerçeğini itiraf etmek isterim. Aklıma gelenler arasında önemli bulduğum iki hususu ise en sona bıraktım: Hesap alma ve çay ikramı. Hesap çok hızlı ve hatasız olmalı. Yemeği aldıktan sonra hesap için bekleme süresi en fazla 30-45 saniye aralığında olmalıdır. Sisteminizi kurarken mutlaka bunu hedeflemelisiniz. Bir mekanda çay ikramı olursa o mekanın daimi müşterisinin oluşması kaçınılmaz bir sondur. :) Çayın çok kötü ve bayatlamamış olması önemlidir. Eski bir esnaf güzelliğimiz olan yemekten sonra çay (müşterinin ağırlığına göre belki de kahve) ikrâm edilmesi zincir restoranların neredeyse hiçbirinde yok. Sizin rakibiniz, fast foodçular, meal box vb.leri olacağı için onlara fark atmak için çay konusunu mutlaka düşünün derim. Gelişmelerle ilgili haberdar ederseniz, destek olmaya devam ederiz. Hayırlı başarılar. Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Danışmanlık |
perge.import Üye Toplam 244 yazı | 06/03/2018 : 12:15:38 Alıntı
Acikcasi kurulmak istenen proje market / kantin gibi ... magazadan iceri girdiniz urunlerin teshir edildigi alana geciyorsunuz burada sizi bir tepsi ve bardak reyonu bekliyor - ardindan uzun teshir dolabindan ( et- tavuk - balik - sebze-tatli ) yemek istediginiz urunu hazir paketlenmis sekilde ortalama tuketiminize uygun olarak ( ornek : 100gr doner ya da 75 gr tavuk doner vb ) diger urunleride pilav cesitleri vb hepsi onceden paketlenmis sekilde satilacak teshir dolabindan sonra kasaya dogru tekli meyve sepetleri ve karisik kuru mevye paketleri olacak 30grlik kasaya varmadan aldiginiz urunlerin tuketilmesine yonelik gerekli tabak,bardak , corba tasi , catal kasik alip kasaya geleceksiniz . Odemeyi yapip micro dalga firinlarin oldugu alanda yemeginizi isitip yiyeceksiniz ! Pardus Food 10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg 93300 Aubervilliers/ France Yerleşim : Fransa / Aubervilliers | Meslek : Satış / Pazarlama |
ikare Üye Toplam 407 yazı | 07/03/2018 : 00:25:26 Alıntı
ürünlerin "paketli" olması içi karıştırır... hijyen açısından güzel olur. fakat maliyetinizi çok artırır. Bir de bizim insanımızın çok büyük kısmı mikrodalga fırına alışkın değil. Benzer restoranlar çok var. yol boyu dinlenme tesislerinde de mutlaka denk gelmişsinizdir. uzun bi sunum tezgahı. ben mariler içinde yemekler sürekli sıcak. başında bi iki eleman. istediğiniz yemeği tabağa koyup verir size. Bardak peçete su kaşık vs alıp kasaya gidersiniz. kasadaki kişi de aldıklarınızı hesap edip ücreti alır. Finans Yönetim Denetim Kredi Derecelendirme Kurumsal Yönetim Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Danışmanlık |
perge.import Üye Toplam 244 yazı | 07/03/2018 : 11:19:57 Alıntı
Bu onerin varolanin bir devami ayni zamanda urun maliyetini yukseltiyor... Paketli urun 15-21 gun sureli toplu uretim olunca ambalaj payi urun maliyetinde bir hic olarak dusuyor. Vatandasin mikrodalga'ya aliskin olmadigi dogru o yuzden bu is modelini saglam bir sermaye ile uzun sure zarar ya da %0 marj ile ayakta kalmasi sart . Ne zaman musteriler bu tuketim yontemine alisti o zaman karlilik olusur. Butun mesele bu sureci reel hesaplamak ? Pardus Food 10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg 93300 Aubervilliers/ France Yerleşim : Fransa / Aubervilliers | Meslek : Satış / Pazarlama |
bayilik47 Yeni Üye Toplam 8 yazı | Bir işe başlamak, zorlu bir süreçtir ancak iyi yazılmış bir iş planı bu süreci sizin için kolaylaştıracaktır. Eğer etkin bir iş planı hazırlarsanız, istediğiniz finansal desteği kolaylıkla elde edebilirsiniz. Yapmanız Gerekenler : 1-Yürütmeye ilişkin bir özet hazırlamak ile işe başlayın. Yazdığınız özetin içine, işiniz hakkında açıklayacı bir bilgilendirme bölümü, işinizde sağlayacağınız hizmetler, işinizin karşılaşacağı rekabet, mali durum analizi , işinizin hedefleri, amaçları ve diğer önemli bilgileri koymalısınız. İş planınızı hazırlarken bu özet bilgileri d https://enuygunfirmalar.com/blog/is-plani-nasil-hazirlanir/ Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Elektrik / Elektronik |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |