Yeni Üye Toplam 15 yazı |
|
Justorcun Üye Toplam 103 yazı | ustalığı olmasına ragmen kendisi imalat yapmıyor. bir ara imalatını yaptı, 7-8 borekciye de verdi ama kurtarmadığı için kapattı. şu anda benim bildiğim kadarıyla kilosunu 8 Tl'den alıyor boreği. yani dısarıdan alıp, pişirip satmak daha mantıklı diye düsünüyorum Yerleşim : Türkiye / Istanbul | Meslek : Reklam |
Hayaller Yeni Üye Toplam 15 yazı | 28/12/2017 : 12:41:01 Alıntı
Hocam hangi şehirde bu işi yapıyorsunuz ve hangi tur börekleri kilosu kaç TL den alıyorsunuz ? Ben kendimiz uretirsek daha ucuza gelir diye tahmin etmiştim endüstriyel üretici daha ucuza mal edecek seviyeye gelmiş mi sektörde. Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Diğer |
perge.import Üye Toplam 244 yazı | 28/12/2017 : 12:53:24 Alıntı
Endustriyel ureticilerin cogunun alt yapisi iyi ! ben Denizli'de (MAUN) bir ureticide 50metre uzunlugunda su boregi hatti gormustum. Hattin sonunda tepsileme islemi el emegi ama isin en yogun kismi makinelerle. Donuk ve el yapimi arasinda secim sizin musteri portfoyunuz ile dogrudan alakali ! Surum bir yer ise fiyat icin rekabet sart ise donuk urun avantajli ama orta ve ust sinifa hizmet verecekseniz el yapimi ve degisik un ( glutensiz vb ) cesitleriyle hizmet vermelisiniz ! Pardus Food 10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg 93300 Aubervilliers/ France Yerleşim : Fransa / Aubervilliers | Meslek : Satış / Pazarlama |
Hayaller Yeni Üye Toplam 15 yazı | 28/12/2017 : 18:34:57 Alıntı
Küçük bir şehirde düşünüyorum bu işi hocam haliyle küçük şehirlerde nüfusu 250 bin ve altı şehirler için konuşuyorum alt kesim orta kesim üst kesim aynı yerden alışveriş yapar çarşıda işlek bir yerde her tür müşteri olur lezzetli ve ucuz ürün pesindeyim bunun için sanırım donuk tercih etmem gerekecek Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Diğer |
Justorcun Üye Toplam 103 yazı |
Istanbul Umraniye ve Küçükyalı'da 2 yerimiz var. iş ile ben ilgilenmiyorum takibini babam yapıyor ama pişmemiş boreğin kilosunu 8 Tl'den aldıklarını biliyorum. satış fiyatı da tabiki dükkanın olduğu yerin alım seviyesine gore değişiyor. iyi bir tedarikçi bulursanız hem imalatı ile uğraşmamış olursunuz hem de aynı kalitede sürekli mal alırsınız. cünkü lezzete alışan insanlar aynı lezzeti bir daha bulamazlarsa farklı yerleri deniyorlar Yerleşim : Türkiye / Istanbul | Meslek : Reklam |
perge.import Üye Toplam 244 yazı | 29/12/2017 : 13:50:28 Alıntı
o zaman Donuk urunlerle gir ama saglam bir tedarikci ile basla. Ayrica tedarikci seni hem egitsin hem de ekipman yonunden bilgilendirsin. Donuk hamur urunleri nazli urunler uygun sekilde pisiremezsen yazik olur emeginede paranada Pardus Food 10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg 93300 Aubervilliers/ France Yerleşim : Fransa / Aubervilliers | Meslek : Satış / Pazarlama |
Hayaller Yeni Üye Toplam 15 yazı | 29/12/2017 : 14:54:33 Alıntı
Hocam hangi üreticiden alıyorlar hangi çeşit börekleri alıyorlar bunu merak ediyorum öğrenme şansımız var mı ? Ben bir üretici ile görüştüm bana çok ağır bir fiyat listesi gönderdiler açıkçası şöyle söyleyeyim rakiplerim kıymalı kol boreginin kilosunu 33 TL den satıyorlar bu fiyat üzerinden yüzde 25 kar marjı bıraktı herif bana yüzde 25 ile dükkan dönmez açıkçası tedarikçi bu işin en önemli noktası diye düşünüyorum ben yüzde 25 ihtimal Ankara'da yüzde 75 ihtimal küçük bir şehirde yapicam bu işi. Simit ve poğaça turevlerindede maalesef 80 kuruş civarına maliyet çıkardılar ben kafe usulü 1.5 liradan 1.25 ten satamam hem rakiplerim 1 liradan satıyor hemde hedef kitlem gel otur ye müşterileri kadar gelip geçen müşterilere de paket satışı yapmam lazım 20 kuruş karla simit satılmaz diye düşünüyorum bir iki üreticinin daha önce bilgilerine rastlamıştım yaklaşık yüzde 40-50 kar marjı dan bahsetmislerdi benim bu ise en yüksek kar marjı ile başlamam lazım şuan fizibilite asamasindayim bulabilecegim fiyatların en iyisi yüzde 25 kar marjı olsa ben bu dükkanı açmam vallahi :) Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Diğer |
Hayaller Yeni Üye Toplam 15 yazı | 29/12/2017 : 14:59:26 Alıntı
Hocam bende donuk ürünlerle başlama pesindeyim şuan çok popüler bir üreticiden fiyat aldım ama maalesef bana çıkardığı kar marjı yüzde 25 civarlarında bu karla bu işletme yürümez farklı üreticilerden fiyat alma peşine girdim şuan hocam fikrinizde haklısınız sağlam bir tedarikçi ile ise başlamak çok onemli. Benim şuan görebildiğim başarı için 3 kilit nokta var . Stratejik bir noktada dükkan yeri , en yüksek kar marjı sağlayan lezzetli ürünler üreten tedarikçi ve güzel bir dükkan dekorasyonu. Bu ucuyle baslayabilirsem güzel sonuçlar ortaya çıkabilir diye düşünüyorum Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Diğer |
perge.import Üye Toplam 244 yazı | 29/12/2017 : 19:31:03 Alıntı
http://maun.com.tr/?lang=tr urunleri bayagi lezzetli bir konus derim. Fiyat icin kendine bir adet 50/60 m2 lik soguk oda yaparsan toptan alir fiyatini dusurursun. Pardus Food 10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg 93300 Aubervilliers/ France Yerleşim : Fransa / Aubervilliers | Meslek : Satış / Pazarlama |
Hayaller Yeni Üye Toplam 15 yazı | 29/12/2017 : 20:34:36 Alıntı
Hmm 50-60 metre kare soğuk oda yapma şansım yok maalesef uygun büyüklükte dolaplar düşünmüştüm genede bir kıyas edicem fiyata nasıl etki edeceğini . İlgin için teşekkür ederim hocam yol gösterenlerin çok olsun insaAllah . Siz dediğiniz büyüklükte soğuk oda kurarak mi sakliyosunuz ? Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Diğer |
perge.import Üye Toplam 244 yazı | 30/12/2017 : 11:47:59 Alıntı
benim urunler lojistik firmasinin deposunda duruyor buyuk sehirde olmanin avantaji. kucuk bir sehir de (ilce de ) yer acacaksaniz en az 10 plt urun koymalik yerin olsun. aylik alacagina 3 aylik urun al ucuz al ! kayserili fikrasindaki gibi 2 x 2 alirken 4 satarken 5 etmeli ;) Pardus Food 10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg 93300 Aubervilliers/ France Yerleşim : Fransa / Aubervilliers | Meslek : Satış / Pazarlama |
Hayaller Yeni Üye Toplam 15 yazı | 30/12/2017 : 12:00:35 Alıntı
Hocam valla çok teşekkür ederim yardımların için ben öğrencilik yıllarından beri hep gıda sektöründe çalıştım müşterinin önünde garson olarakta çalıştım amatör olarak mutfakta da çalıştım kebapcidada çalıştım börekçi dede çalıştım pazarlama sektöründe de çalıştım müşteri ne ister nasıl memnun edilir az çok biliyorum ama işin yöneticilik kısmı bir nevi basketbolda ki oyun kurucu pozisyonunda oynamak gibi. Tedarik ve depolama sürecini kurup dükkan tadilatı işlerini yaptırmak felan zorlanacağım alanlar gibi görünüyor ürünle ilgili planlamalarimi yapayım dükkan dekor ve tesisat konularına gecicem. Şimdi firindir soğuk depolama alanıdır aydinlatmalardir vs elektrik tesisatının elden geçmesi gerekecek hoş fırın doğalgazlı mi olmalı elektriklimi olmalı karar veremedim ama doğalgazlı da olsa gene tesisat işlemleri yapılacak su tesisatı da gene para yiyecek alanlardan. Ben bulabilirsem benim düşündüğüm işletme tipine benzer bir işletmede kısa süre ise girip birde ise yöneticilik penceresinden bakıp birşeyler daha ogrenicem gibi duruyor ondan sonrada artık projeyi her alanında gerekli olgunluğa ulaştırıp startını vermek kalicak geriye. Başlangıçta işletme sermayesini elimde bol bulundurabilmek için bazı şeylerden tasarruf etmek gerekiyor ama elektrik tesisatına çok para harcicam gibi görünüyor bu düşündürüyor beni biraz Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Diğer |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |