İnternetten E-ticaret Yapmak Sorularım Var - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

İnternetten E-ticaret Yapmak Sorularım Var


mukerrem.topcu
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
25/08/2015 :  22:26:40 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhabalar Arkadaşlar Öğrenciyim E-ticarete atılmak istiyorum yapacağım iş kafamda kurulu ancak bi kaç sorularım var yardımcı olursanız memnun olurum.

1- Şimdi ben tedarikciden ürünü direk müşteriye satsam yani bi nevi tanıtım elemanı gibi üstüne karı koyup satsam tedarikci firma kargo + faturasını kesse ben vergi ödemek zorundamıyım
(tedarikci bunu kabul ediyor)

2- Ayrıca yukardaki yöntemle bide e-ticaret sitesi acsam yine vergi vermem gerekiyormu?

3- Hangi durumlarda vergiye dahil olurum

4- tedarikci müşteri arasında olmaktansa stok yapıp satsam vergi nekadar ödeme gerekıyor neler yapmam lazım şirket kurmam için (bunun için şirket gerekiyor sanırım stoklu calısırsam)

5- Avmlerdeki dükkan kiraları ortalama nekadardır

6- Tedarikcileri nerelerden bulucam (bi kaçtedarikci buldum sorularımın cevabını buldugumda tedarikcilerle görüşmelere başlıcam)

7- Bu iş bana ortalama nekadar maaliyet olur (dükkan hariç e-ticaret olarak)
Sorularımı cevaplarsınız cok memnun olurum şimdiden çok teşekkürler
Faydalı Bilgisini Paylaşmayan İle Ekmeğini Paylaşmayan Arasında Bir Fark Göremiyorum

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Öğrenci
cellman
Üye

Toplam 123 yazı
27/08/2015 :  14:24:18  Alıntı
Merhaba

E-ticaret sirketimizi komple devir ediyoruz.. Direk satışa başlayabileceğin bir durumda site...tek başına yapacaksan para kazanabilirsin. Ben ortağım ile anlaşamadım.. ilgilenirsen selmanp@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yerleşim : Türkiye / Istanbul  |  Meslek : İnternet
suattemur
Yeni Üye

Toplam 84 yazı
27/08/2015 :  14:47:47  Alıntı
madde 1.de pazarlamacı gibisin prime dayalı bir tedarikçin malını satabilirsin vergi kaydın olmayabilir.
madde 2.de aynı ürünleri e-ticaret sitesi üstünden yapacaksan kredi kartı ile parayı başkasının hesabında olmasını istemeyecegin için vergi kaydın gerekiyor. velevki bu satışın hammaliye işini fatura kargo vs. işini tedarikçi yapacak olmazda olsa bile bir zaman müşteri adreslerinden direkt kendi satışa geçer.
madde 3,e-ticaret sitesi açıp mal satmaya başlıyorsan vergi kaydın gerekir yapmaya bilirsin ama çok kısa zamanda cezasıyla ödetirler.
madde 4, stok yapıp sattıgında satabilirsen vergi ödersin yani kısaca gerçekten para kazanırsan ödersin satamazsan diger sabit giderler yerinde durmaz kira,elk,su,tel,site adidatı,muhasebeci,kira stopajı gibi bunlar kazanmaya bakmıyor
madde 5 bilmiyorum ama duydugum şey avm kiracıları kiraların dövize emdeksli olmasından çok şikayetçi.
madde 6 tedarikçiler satmak istedigin ürüne göre belli başlı bölgelerdedir. elektrik malzemesi satacaksan karaköy şişhane kuru gida satacaksan bayrampaşa plastik ham madde ise ikitelli vs.vs
madde 7 o kadar çok e-ticaret sitesi yapan ve bu işe kalkıp havlu atan istesini satan bir sürü kişi ve kurum var orda çok sıkıntı yok geriside yapacagın işin stok brim fiyatı ve tutacagın stok adedi ve çeşidi ile alakalı.

Başarılar




Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Elektrik / Elektronik
tablom
Üye

Toplam 518 yazı
27/08/2015 :  16:09:27 Yazarın websitesine git Website   Alıntı


1- Şimdi ben tedarikciden ürünü direk müşteriye satsam yani bi nevi tanıtım elemanı gibi üstüne karı koyup satsam tedarikci firma kargo + faturasını kesse ben vergi ödemek zorundamıyım
(tedarikci bunu kabul ediyor)
Cevap: Bu durumda herhangi bir vergi ödemeni gerektirecek durum ortaya çıkmaz

2- Ayrıca yukardaki yöntemle bide e-ticaret sitesi acsam yine vergi vermem gerekiyormu?
Cevap: E-Ticaret Sitesi açtığında Sanal Pos Kağıda ödeme v.s. olması gerektiğinden bir firma açılışı yapabilirsin. Bu şahıs firması olabilir. Ciddi bir maliyet gerektirmez. KDV dışında 3 ayda bir olmak üzere firma merkezi gösterdiğin yer için 1 kira Bedeli kadar STOPAJ ödersin bunun dışında aylık 20-30 TL damga vergisi ve 200 TL civarı muhasebeci giderin olur. Eğer firman kar ederse yıllık karının %25'ini ise gelir vergisi olarak ödersin. Kazancın olmazsa gelir vergisi ödemezsin.

3- Hangi durumlarda vergiye dahil olurum
Cevap: Ticari her türlü faaliyette vergiye tabi olursun.
Ama elden aldın sattıığında bunun takibi zordur. E Ticaret yaptığında anında ticaret yaptığın görülür.

4- tedarikci müşteri arasında olmaktansa stok yapıp satsam vergi nekadar ödeme gerekıyor neler yapmam lazım şirket kurmam için (bunun için şirket gerekiyor sanırım stoklu calısırsam)
Cevap: Tüm vergiler tamamen yaptığın satış ve kazancın ile ilgilidir. Sabir olan sadece 3 ayda bir vereceğin bir kira bedeli tutarındaki Stopaj ile aylık 20-30 TL'lık damga vergisidir. Diğer vergiler (KDV ve Gelir vergisi) yaptığın satışlara göre değişkendir.

5- Avmlerdeki dükkan kiraları ortalama nekadardır
Cevap: AVM'sine göre değişir. Dükkan dersen 1000 TL'lık dükkanı olan AVM'de var 150.000 TL kirası olan AVM'de var. Standlar da yine aynı şekilde.

6- Tedarikcileri nerelerden bulucam (bi kaçtedarikci buldum sorularımın cevabını buldugumda tedarikcilerle görüşmelere başlıcam)
Cevap: İş yapmaya ciddi olarak karar verdiğinde toptancı veya üreticiler ile görüşüp anlaşırsın ancak henüz ortada bir şey yokken kimse takmayacak ve ciddi bir cevap alamayacaksındır.

7- Bu iş bana ortalama nekadar maaliyet olur (dükkan hariç e-ticaret olarak)
Cevap: E-Ticaret herkese maliyeti çok düşükmüş gibi görünse de öyle değildir.
İlk etapta en 4-5 Bin TL açacağın sitenin alt yapısına yatırım yapmalısın, Hazır paket satan sağlam yazılımcılara yönel kendim yapayım, bedavaya varmış, bir arkadaş ben 300-500 TL'ya yaparım dedi gibi herkesin düştüğü yanılgılara düşmemelisin.
Bu site için sanal pos v.s. masrafları ise sitenin alt yapısına ve ne şekilde POS kullanacağına göre 1.500 - 20.000 TL arası değişir.
Bunun ardından ilk 5-6 ay için de en az aylık 1000 TL gibi google adwords reklamı için bütçe ayırmalısın.
Kargo firmaları ile anlaşma yapacaksan ve e ticaret sitesi açacaksan zaten firma kuluşunu yapman zaruri bir durum.
Kabaca her şeyi minimize ettiğinde firma açılışı site reklam POS masrafların 12-16 bin TL civarında bir bütçe ayırman gerekli.

Yukarıda yazdıklarım minimize ve gerçekçi durumlardır, eğer bunun yarısına, 5'te birine yapılır, edilir, ben yaparım diye hesap edip girersen 3 ayda sıfır satış ile tüm hevesin kaçar. E-Ticaret ve İnternet bedavadan veya çok az yatırımlarla ayda binlerce lira kazanılacak bir ortam değildir bunu asla unutma. Zaten eğer öyle olsaydı emin ol biz ülkece suyunu çıkarırdık işin :)

Şimdiden başarılar.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Sanatçı
bitirim06
Üye

Toplam 213 yazı
27/08/2015 :  18:47:55  Alıntı
E ticaret su anda normal işyerinden daha cok maliyet gerektıren bir iştir. Girmek istedigin sektoru sole sana ona gore bir malıyet ve nasıl yola baslaman gerektigi hakkında bilgi vereyim

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Diğer
cenqizhann
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
28/08/2015 :  06:11:53  Alıntı
Güncel.
.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul
tal1p
Yeni Üye

Toplam 8 yazı
29/08/2015 :  13:57:01  Alıntı
Bir kaç soruna cevap vereceğim.

1.tedarikçi kendi vergisini öder yalnız seninde her durumda vergi ödemen gerekir sonuçta para senin hesabına yatacak tedarikçinin hesabına yatsa bile tedarikçi sana kazancını gönderecek banka yoluyla şimdi değil ama ileride karşına çıkar.

2. e ticaret sitesi açıp açmaman vergi ödeyip ödememeni etkilemez maliyeciler banka hesabına yatan paraları takip edip ticaret ile uğraşıp uğraşmadığını anlarlar.

3.eğer banka hesabına durmaddan para yatacaksa vergi mükellefi olman lazım. er yada geç telefonun çalar ve yaptığın satışların ile ilgili görüşmek için seni ofisine davet eder maliyeci.

4.başlangıçta stok yapmadan satsan daha iyi olur buna genelde "dropshipping" derler stoklayıp satmaya çalışman senin için baştan bitiş olabilir. çünkü internette bir ürünü pazarlamak gerçekten zordur. ciddi bir reklam bütçen olması lazım.

5.bu konuda bir bilgim yok her awm'de yerine göre fiyatlar değişebilir.

6.şuanda türkiyedeki tedarikçilerin fiyatlarıyla fazla bişey kazanamazsın ben ilk başlangıçta ürünleri aliexpress.com dan alıp müşteriye gönderiyordum fiyatlar uygun olduğu için. çinden geliyor ve 20 günü buluyor teslimat ama sorun olmuyor. ör. ben ilk s4 ve iphone kılıflarıyla başladım aliexpress.com'da 3$ satılan kılıfı türkiyede 20 tl ye satıyor iyi kazanıyordum. gittigidiyorun yurtdışından direkt kullanıcıya ürün satmayı yasaklamasına kadar.

7.eticaret sitesi kuracaksan kiralık sitelere bulaşma sonunda pişman olursun sana tavsiyem shopphp yi kullanman sevan bey yetkili kişi oldukça yardımcı ve fiyatları gayet iyi. mobil cihaz uyumlu bir sitenin toplam maliyeti ortalama 1500 tutuyor ve gerçekten çok başarılı.
girişimci

Yerleşim : Türkiye / Mersin  |  Meslek : Ticaret
Tanerminel
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
01/09/2015 :  02:54:36 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Bende senin gibi bu işe soyundum muhasebeci tuttum sirket kurdum ofis Home gelir oldum site ismi buldum orjinal güzel tedarikçi buldum patent aldım ürün tedarik ettim anlayacağın ideasoft ten 5 binliralik paket extra tasarım aldım
Daha sonra her üniteye basım yapan makine aldım fakat hiç bir şekilde tutulamadim sektör çok büyük reklam bütçesi gerekli google adworks facebook reklam radyolar vs bunlarda sadece sermaye öz sermaye imkanın varsa bu işe girme kardeş tavsiyesi para bağlama bu sektöre eğer ki bağlamak istiyorum zamanım var diyosan ozaman kedi köpek maması işine gir sadece hiç bir şekilde kimsenin lafı ile hareket etme sevgili kardeşim şirket aracım vardı özel kurumsal kimlik yaptırdım
Şuan faal değilim 4biryana.company
Sitemin domain adresi
Legal yol ile zengin olmak imkansız ,imkansızı başarmak şans...
Tanerminel

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Diğer
orhan akan
Yeni Üye

Toplam 18 yazı
24/01/2016 :  21:02:54 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
ticaret yapacaksanız türkiyede maliyeden kaçma şansınız 0 bu normal ticaret veya e-ticaret her halikarda . bu işin içinde para dönecek .para da banka ,ptt kanalınla size gelecek.o da vergiye gireceksiniz demek tir.birde yapacağınız işiçeriğinden bahsetmemişsiniz .tek alıp yine tek mi vereceksiniz örneğin cep telefonogibi.bşrde tekstil sektörü var .o biraz daha külfetli ve bi o kadar da revaçta.yani ürünü 3 veya 4 lü seride alıp içinden sadece 1 bedeni satılıyor diğer 3 üçünü daha sonra satacağınız içinde sizebir kapital gerekiyor .yani çok ta basit değil.biraz uğraşmanız gerekiyor.hayırlısı olsun.
www.cakirbebe.com

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : İnternet
meltem34
Yeni Üye

Toplam 30 yazı
24/01/2016 :  22:13:23 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
E TİCARET İŞİ ZAHMETLİ BİR İŞTİR..çok fazla gideri ve zaman alır..bu işte devamlı uğraşan ve doğru yerlere para harcayan insan, 1-2 yıl sonunda gerçekten para kazanmaya başlar..Biz herşey dahil e-ticaret sitesi kuruyoruz..ama iş onunla bitmiyor maalesef..seo kısmı, sosyal medya kısmı, google, yandex vs tanıtımları, ürünlerin hazırlanması vs o yüzden ciiddi bir ekip çalışması gerektiriyor..e-ticaret işi yapmak isteyen arkadaşlarla eğer projeleri iyi ise, bizde projede kar orantılı çalışabiliriz..İstenildiği taktirde de nasıl bir yol izlemesi gerektiğini memnuniyetle paylaşabiliriz..

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
jacki
Yeni Üye

Toplam 30 yazı
28/02/2016 :  01:18:04  Alıntı
dropshipping i araştırın sizin kategoriniz o olabilir.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

5.49 saniye.
08:24:34, 22 Aralık 2024, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım