Küçükbaş Hayvancılıkmı ? Büyükbaş Hayvancılıkmı ? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Küçükbaş Hayvancılıkmı ? Büyükbaş Hayvancılıkmı ?


goldboy
Yeni Üye

Toplam 12 yazı
14/12/2010 :  17:11:59 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Öncelikle merhaba uzun süredir hayvancılık işine girme niyetim var ama tam olarak kararımı veremedim. hem girip girmemek hemde küçükbaş büyükbaş hayvancılık hakkında. bide küçük başa yada büyükbaş işine girsem besicilikmi daha avantajlı süt işimi. büyük baş hayvancılığın çok sermaye gerektirdiğini biliyorum. onun için önce küçük baş la başlayıp sonra büyükbaş işinede geçmek istiyorum. küçükbaş hayvancılık yaparken 2 çift büyükbaş alıp deneyim yapmak istiyorum. üretim hastalık yem olayı falan.bursada 7 dönüm kadar yerim var bilmem bu iş için yeterlimi küçükbaş a uygun olabilir ama büyük baş için az sanırım. eyer bu işlerle uğraşmış abilerim yada kardeşlerim varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim.birde gelir gider hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum büyükbaş ve küçükbaş hayvan başına.
FeNeRBaHCe

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Ticaret
faman
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
15/12/2010 :  00:44:53  Alıntı
herkes buyukbaşa hücum etti son bikac yıldır, fiyatlar yavaş yavaş düşecektir,uc beş buyukbaşla işe girmekde kurtarmaz bence, hem yerinde kucukmuş, besilik kucukbaş en ideali senin icin

Yerleşim : Ukrayna / Kazakistan  |  Meslek : Serbest meslek
hakankaya2020
Üye

Toplam 347 yazı
17/12/2010 :  14:56:14 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Goldboy kardeşim, bu alanda yatırım yapmayı düşünmen çok güzel. Özellikle geldiğimiz noktada, yani kurbanlık için bile ithalata ihtiyaç duyulan dönemde. Dediğin gibi büyükbaşta kar edebilmen için büyük yatırımlara girmen lazım. Örneğin köylerde 3-10 arası ineği olan kişiler sütü, emeklerini de katarsak yaklaşık 120 kuruşlara mal edip, 70 kuruşlara satmakta, aslında zarardalar ama bunu çiftcilikle birlikte yaptıkları ve erkek düveleri sattıkları için bir miktar para kazanabilme olanaklarına sahipler.

Oysaki 1000 üzerinde hayvana sahip tesisler, sütün litre başına maliyetini 50 kuruşların altına kadar düşürebilmekte, 90 krşlara satabilmekteler. Büyükbaşta besi ile süt birlikte yapılırsa, küçük işletmelerde daha rantabıl olmaktadırr.

diğer taraftan saanen gibi yeni nesil besiciliğe uygun ve verimli küçükbaşlar çok ilgi çekmekte. Hem başlangıç sermayesi gereği küçük, hemde işletme sermayesi gerekliliği az.

Tabiki destekler, teşvikler vs.de bulunmakta. bunlardan yararlanabilirsin. Ama toprak ve torağa dayalı hayvancılık gibi işlerden kazanılan para çok bereketlidir. Yani azda kazansanız, yan ürünler falan rahat bir yaşam sürebilirsiniz. Ki eğer bu işi ben profesyonel yapacağım der, kendinize bir plan oluşturursanız, bu plana uygun olarak elinizdekiler, etrafınızdakilerden aldığınız desteklerle falan küöükten olsa başlayıp, 3- sene içerisinde çok iyi yerlere gelmeniz çok zor değil.

Ayrıca riski az işlerden de birisidir hayvancılık, yani bir hastalık gelmez yada yeni bir deli keçi hastalığı falan yaymazlarsa çok riskli değil.
ki artık hayvanları da sigortalatabilmeniz de mümkün.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Bu topraklar tekrar, bizim yaşımızdakiler bilir, o zamanların ilkokul kitaplarında yazdığı gibi "kendi kendine yeten 7 ülkeden birisi" olsun. Angus ithal eden değil, et ve süt ürünleri ihraç eden, pastırması, sucuğu, peyniri ulaslararası şöhret bulmuş işletmelerimiz oluşsun. Kurban döneminde islam ülkelerine hayvan ihracatı yapan, yılbaşında avrupanın hindi ihtiyacını karşılayan girişimcilerimiz oluşsun dileklerimizle.

Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim : Türkiye / Denizli  |  Meslek : Danışmanlık
telve
Yeni Üye

Toplam 12 yazı
18/12/2010 :  08:36:37  Alıntı


Merhaba bende uzun süredir araştırmakta olduğum saanen keçisi süt üretimi işini yapmak istiyorum. Marmara bölgesinde 50 baş hayvan ile başlamayı düşünüyorum . Değerli abilerimden ve kardeşlerimden ricam bu iş için gereken resmi yollar nelerdir. Nerelere ne şekilde müracaat edilmeli. Bu konuda bilgi verirseniz fazla uğraşmadan bu işimi çözmüş olurum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : İmalat
zirkon
Yeni Üye

Toplam 35 yazı
18/12/2010 :  08:56:48  Alıntı
www.longossaanen.com Bu site sana yardımcı olacak hatta oraya gidip birer bir fikir alabilecegini tahmin ediyorum .

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.24 saniye.
15:57:58, 26 Aralık 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım