Girişimci Doğulur Mu?, Olunur Mu? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Girişimci Doğulur Mu?, Olunur Mu?


nellsanell
Üye

Toplam 347 yazı
05/12/2007 :  11:21:20 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


ABD’de büyük işler yapmış ünlü bir girişimci, yönettiği şirketlere ilişkin olarak, yıllar sonra bir itirafta bulunmuş: "Birlikte çalıştığımız yöneticiler ve elemanlarda, bizden ayrılırlarsa hayatlarının mahvolacağı havasını yarattık. En iyi çalışanlarımız, buna hep inandı..." Bugün, iş değiştirmek, kendi işinin sahibi olmak, hayata yepyeni bir pencere açmak için hiç de geç değil aslında, patronlara rağmen! Gelişen teknoloji, her ne kadar ekonomi bir türlü rayına oturamamış olsa da istihdam olanakları, meslek dallarındaki çeşitliliği görebilmek için, yaratıcı fikirler geliştirmeniz ya da bir uzmanlık dalında ilerlemeniz gerekiyor; o kadar! Krediler, danışmanlık firmaları, yasal prosedürler iplik söküğü gibi geliyor arkasından. Yeter ki, kendinize güvenin, kariyer planlamanızı iyi yapın ve hemen harekete geçin. Dışarıda çok renkli, heyecanlı, akıllı ve kıran kırana bir mücadele var! Bu nedenle, ’’Yeni İş Kapıları ve Gözde Meslekleri’’ aktardığımız dizimizde, yaratıcı ve yeni fikir geliştirip, kendine güvenenlere kapıların nasıl açıldığını göreceksiniz. Tabi mücadele şartıyla! Konfüçyüs’’ün de dediği gibi; "Hiç kimse başarı merdivenini elleri cebinde tırmanmamıştır". İyi şanslar!

Yapılan araştırmalar, iş dünyasındaki nitelikli insan sayısının 2050’li yıllara kadar doldurulmayacağını gösteriyor. Teknolojideki gelişmeler, nitelikli insana ihtiyacı en az 50 yıl sonra frenleyebilecek...

Doç. Dr. Osman Özsoy’un Hayat Yayınevi’nden çıkan "Değişen Dünyada Meslek Seçimi: Geleceğin Meslekleri" isimli kitabında aktarıldığı üzere, yapılan bir araştırmada, "Şimdiki aklınız olsaydı, hangi sektörde çalışmak isterdiniz?" sorusuna verilen cevaplara dikkat çekiliyor. Buna göre, sırasıyla yüzde 32,8 ile bilişim, yüzde 18,2 ile turizm, yüzde 12,4 ile medya, yüzde 11,4 ile sağlık, yüzde 9,7 ile kamu, yüzde 5,1 ile otomotiv, yüzde 3,1 ile de perakende geliyor. ’’Şu an yaptığım işi yapardım’’ diyenler ise sadece yüzde 12’de kalmış.
Gelecek Perspektifi Şart
Yakın tarihe kadar petrol zengini ülke kralları veya petrol işiyle uğraşan Batılı büyük şirket sahipleri dünya zenginler listesinde başı çekiyordu. Ancak, son yıllarda ilk sıraları iletişim şirketleri aldı. Dünyanın en önde gelen borsalarında, iletişim sektörü şirketleri, en fazla değer kazanan hisselerin başında geliyor. Peki ya bilim ve teknolojinin insanların hayal ettiklerini üretebilir hale getirmesi? Yeni buluşlar, alınan patentlerle ekonomik bir değer haline getirilmekte ve buluş sahipleri de büyük gelirler elde etmekte...

O nedenle, akla gelen "ilginç buluşlara" baştan olumsuz yaklaşmamak gerekiyor. Örneğin, 1944"te 20. Century Fox"un Başkanı Daryik F. Zanuck’un "Televizyon en geç altı ay içerisinde piyasadan silinecektir. İnsanlar her akşam böyle bir kutuyu istemez" sözü hatırlanırsa... Bu örnek bile, hedefleri yüksek tutup, azimle çalışıldığında aşılamayacak güçlük olmadığını gösteriyor.

Kendinize Güvenin: Girişimciler iş fikirlerini, fırsatları nasıl buluyor ve eliyorlar? Bir iş alanında deneyime ihtiyaç var mı? Hangi iş fikirleri başarılı olabilir?
Cevapları, "Adım adım girişimcilik" isimli kitabında Amerikalı iş uzmanı Rachelle Thackray şöyle veriyor:

Bildiğiniz İşi Yapın: Başarılı işler kuranlar, sektördeki deneyimin başlangıç risklerini en aza indirebileceğini söylüyor. Bazen var olan bir ilgi alanı, iş için önemli bir basamak olabilir. Tabii piyasanın ekonomik durumu da çok önemli...

Zevkinize Güvenin: ’’En başarılı girişimciler, bu işi kendileri için yapandır’’ diyor bir girişimci. Az bilgi tehlikelidir ve bazen aklınıza iyi bir fikir geldiğinde ne olursa olsun ilerlemeniz gerekir.

Fikrinizi Geliştirin: Kulağa iyi gelen bir iş konseptini, gerçekten işe yarayan ve para kazandıran bir işten nasıl ayırt edersiniz? En tutarlısı, büyük ve uygun bir piyasa. Çok kötü konseptleri, başarıya ulaştıranlar gibi, batıranlar da mevcut. Bir fikri, konsepti veya inancı disiplinle birleştirme ve gerçek bir iş planına dönüştürme yeteneği şart.

Ortaklık Mı?, Yalnız Çalışmak Mı?: Bazı girişimciler, yalnız yola çıkılsa da desteğe ihtiyacı olduğunu söylüyor. Ancak, ortağa değil! Kendinize inanmalısınız.

Piyasayı Araştırın: Bir iş kuracakların piyasa ve ürünlerinin yeri konusunda bir anlayış geliştirmesi gerekir. En iyi yollardan biri rekabeti değerlendirmektir. Araştırma yapmak, bir ürünün potansiyel pazarını, müşterilerin özelliklerini ve satış hesaplarını belirlemeye yarar.

Yeni Yetenekler Geliştirin: Gerekirse bir kursa ya da eğitim programına katılıp, kendinizi geliştirin.

İş Planı Yapın: Ne üreteceksiniz, hedef kârınız ne, kimlerle çalışacaksınız gibi soruların cevaplarını içeren bir plan yapın.

Kendin Yap: Yeni iş kuranlar genellikle yatırımlarını kendileri yapmak zorunda kalır. Bazıları sadece birikmiş paralarına ve ilk ay ve yıllardaki kazançlarına güvenirler.

Doğru Mekân Seçin: İlk günlerden şirketinizin parasını çok harcamamak çok önemlidir. Olabilecek en ucuz yerden başlayın. Biçim ve içerik arasındaki farkı unutmayın. Pahalı ofisler iyidir ama çoğu zaman değersizdir. Süslü eşyalarla başlayan işler nadiren başarılı olur. Evde çalışmayı ya da ofis açmayı düşünün.

İsim Bulun: 2000 yıllarının en iyi 10 markasının isimleri farklı, akılda kalıcı fakat uzmanlara göre üzerlerinde fazla düşünülmemiş. Kısa, güçlü, tanıdık ve insanların söylemekte zorlanmayacağı isimler seçin. Acele etmeyin.

Marka Mesajınız Olsun: Reklam harcamaları için yeterli paraya sahip olmasanız da, kaliteli ürün hakkında insanların konuşması en iyi reklamdır. Pazarlama stratejisi için insanlarla çalışın. Basit mesajlar verin.

Çalışan Alın: Başka kişileri işe almak, hem size nefes aldıracak zamanı yaratır hem de uzun vadede şirketin başarılı olma şansını artırabilir. Sizin değerlerinizi paylaşan ve iş bitirmeyi seven insanlar alın.

GİRİŞİMCİDE NE GİBİ ÖZELLİKLER OLMALIDIR?

Kendine güvenen ve kendisine güvenilen

Geri adım atabilen ve yeniden başlayabilen

Fırsatlardan yararlanabilen

Sonuçları değerlendirebilen

Mesleki riskleri üstlenebilen

Yaratıcı, cesaretli

Bireysel ve aynı zamanda toplumsal

İyimser ve fikir sahibi

Sürükleyici ve güdüleyici

Yeniliklere açık

İşini seven biri olmalıdır.

Kaynak : Milliyet Gazetesi

Yerleşim : Türkiye / Eskişehir  |  Meslek : Satış / Pazarlama
iturkmen
Üye

Toplam 406 yazı
05/12/2007 :  14:34:32  Alıntı
Sadece girişimci olmak bence yeterli değil sizin evvela aynı sektördeki muhtemel rakiplerinizle yarışabilecek kadar maddi imkanınızın olması gerekli.,
Onlardan daha zeki olmalısınız- yeniliklere açık olamnın yanında yenilikleri siz yapmalısınız yenir yutulur ve değer kazandırır cinsten olmalı.
Dört duvarı birleştirmek maharet değil onun içini en iyi beyin takımıyla doldurmak ve orayı organize etmek -iyi bir lider olmak-rnek olabilmek-insanlara -elemanlarınıza güven verebilmek-sektöre değer katmak ve en önemlisi
İMAJ a oynamak gelir.
Sizin ne olduğunuz değil insanların sizi nasıl algıladığı önemli.
Ne iş yapıyorsanız yapın alın bu yazıyı ister evine as ister ajandanın ilk sayfasına yaz.
İster ticarette kullan ister özel hayatta.
Çocuğun babası zayıftır -çelimsizdir-korkattır ama o çocuk bilirki babası dünyanın en yakışıklı ve en güçlü adamdır onun ,için babasından hem korkar hem sever bilmem anlatabildimmi
2050 yılında HANGİ HOLDİNGLER EN BÜYÜK OLACAK DİYE BİR KAİTAP YAZSAM.
ilk yazacağım kelimeler şunlar olur.
Farkındalık yaratan-kopyacı değil yaratıcı oaln -ayakları yere basıp aklı bulutların üstünde olan-rakiplerini ve kendini iyi analiz eden piyasanın nabzını çok iyi tutan ve stratejik kararlar alabilen ve maliyetlerini en iyi analiz eden şirket derdim.Ha bir şey daha derdim insanların HAYALLERİ(BAYİ-PERSONEL VS) EN İYİ OYANAYAN ÇÜNKÜ herkesin maliyeti ve fiyatı aynı hemen hemen sadece imaj farkı var.Ama kim kazanıyor sektöründe yenilikç,i olan kimsenin yapmadığını akıl eden kazanıyor.

Yerleşim : Türkiye / Kayseri  |  Meslek : Satış / Pazarlama
iturkmen
Üye

Toplam 406 yazı
05/12/2007 :  15:25:51  Alıntı
yenilik:
Piyasadaki mevcut rakiplerin piyasaya bakış açısı ve değerlendirmesinden daha mantıklı bir yaklaşımla stratejik kararlar alabilmede yenilik.,
Mevcut pazarlama karmasında yenilik.
Ürün estetik dizayn ambalaj -dağıtım sistemi ve tedarikçi kanadında yenilik.
Etkin raporlama sisteminde yenilik ve verimlilik analizleri ile yenilik.
Satış kanadında yenilik ve maliyetleri aşağı çekmek.,
Ürünlerde yenilik icat edemesen bile alanya -italya -ingiltere benzer firmaları ne yapmış nasıl yapıyor nasıl üretiyor daha doğrusu mevcut sektörün neyse git o sektörü dünyada ki en iddaalı olan yerinde gör bil ki oradaki yenilşikler türkiye ye 5-10 yıl sonra geliyor bilki oradaki renkler desenler ileride türkiyede moda olacak şeylerdir.
yenilik derken asıl önemi olan sa FARKINDALIK YARATARAK YENİLİK ÇÜNKÜ farkındalık ve imaj senin aynı ürüne azıcık makyaj yapıp farklılaştırmanı ama mevcut karından daha karlı satıp rakiplerinden farklılaşmanı ve genek giderini en aza indirip vade fiyat dinamiğinde sıkışmamanı ve güçlü rakiplerinden farklı yoldan gitmeni sağlayacaktır

Yerleşim : Türkiye / Kayseri  |  Meslek : Satış / Pazarlama
iturkmen
Üye

Toplam 406 yazı
05/12/2007 :  15:30:21  Alıntı


İCAT EDİLECEK ŞEYLER:
HAMSİ KILÇIK ÇIKARTMA APARATI TAHMİNİ SATIŞ ADEDİ MİNUMUM 1 MİLYON ADET.

CAM GİBİ AMA KİTAP CD Sİ TAKILIP OKUNABİLEN VE İŞARETLENEN DÜZ EKRAN KİTAP İNTERNETE GİR GAZETE OKU AJANDA OLARAK KULLAN.

YAĞMURDA ISLANMIYAN CEKET.
KENDİ KENDİNİ ÜTÜLEYEN ÜTÜSÜ BOZULMAYAN KIYAFET -PERDE VS....

KAN BASINCINI -NABZINI-ATEŞİ -KALP ATIŞINI ÖLÇEBİLEN KIYAFET VEYA AYAKKABI.
ZİHNİ SİNİR PROJESİ GİBİ OLDU DEMİ...

Yerleşim : Türkiye / Kayseri  |  Meslek : Satış / Pazarlama
iturkmen
Üye

Toplam 406 yazı
05/12/2007 :  15:40:57  Alıntı
İşin şakası bir yana ülkemizin önünü açmak istiyorsak yoğun işçilikli ve emek gerektiren işlerden ziyade devletimizin bize yol gösterip nano teknoloji ve teknolojik işler üzerine öğüt vermesi gerekiyor ynlendirmesi gerekiyor .Ayrıca türkiyenin ihracatı yok şu kadarmış bu kadarmış kardeşim sen o işi yapacaksın diye anandan emdiğin süt burnundan geliyor .İşin hamallığını yapıyoruz.
Biz işin hamallığındayız bir konteyNIR MAL GÖNDERİYORUZ adamlar bir çekmece dolusu malla onun parasını ödüyor .nokia nın yıllık geliri ney heralde danimarkaydı nokia olmadan önce danimarkanın hali ney bir araştırın bakalım.
Yatırım danışmanlığı sistemine geçilmelidir.
Kardeşim sen bu işi yapacxaksın ama nasıl yapacaksın hangi aletleri kullanacaksın hangi teknoloji ve alt yapı ile yapacaksın kaç adam çalıştıracaksın diye soran yok adam yatıyor organize de fabrika kapısına nerden daha fazla kamyon çıkarsa nerden nasıl gaz alırsa o işi yapıyor.
40 adam çalıştırıyor fabrikatör oluyor.
AB NE GÖRE KOBİ NE DEMEK yani kobi sayılmak için ne kadar ciro lazım hiç biliyormusunuz inanın fabrika dediğiniz yerlerin %80 ini kobi sınıfına giriyor.Aspirin fabrikasının cirosumu fazla altı üstü 2000 kişiyle yoksa bizim 70 bin kişi ile milyon metrekarelere kurduğumuz fabrikalarmı ne kadar kurdele kestiğimiz değil ne kadar ciro yaptığımız ve ne kadar az insanla ve emekle bunu yaptığımız önemli

Yerleşim : Türkiye / Kayseri  |  Meslek : Satış / Pazarlama
iturkmen
Üye

Toplam 406 yazı
05/12/2007 :  15:47:08  Alıntı
Türkiye mallarının ve ürünlerinin AB de ve Dünya da algılanması ucuz kalitesiz olduktan sonra biz imajımıza artı değer katamadıktan sonra ne önemi var.
Yok türkiye ye şu kadar turist geliyormuş da bilmem neymişde ne edeyim almanın emeklisini ingilizi,n fakirini rusun bilmem neyini benim memleketime zengin turist getiremedikten sonra ne yapayım.
Formül mü istiyorsun türkiye ile alakalı öyle tanıtım filmleri hazırla ki muazzam olsun türk sinemasına da destek ver .kdv ni %30 a çıkarsın devlet gerekirse.
Çinde kapkaçın cezası idam hele bir de yanılıp turist birini rahatsız edersen ya da bir eşy yaparsan o turiste en ağır cezayı yiyorsun turistlerde biliyor ki bize burada kimse dokunamaz yok çin şöyleymiş byleymiş adam yatırımcı gelsin diye kanun bile koyuyor biz kendi vatandaşımıza bakışımız sen üret ne yaparsan yap ama vergini verde gerisi umrumda değil.....

Yerleşim : Türkiye / Kayseri  |  Meslek : Satış / Pazarlama
iturkmen
Üye

Toplam 406 yazı
05/12/2007 :  15:55:42  Alıntı
Her zaman kuru laf kalabalığındayız türkiyenin ihracatı şu kadar olmuş senin cari açığın 65 milyar usd onu niye unutuyorsun senin ihracatın artarken ithalatında artıyor.
Sen üretim yapıp adam çalıştıracam diye kıvranıyorsun elin italyanı-almanı en başta da belçikalısı makina yapıyor sana satıyor sende o makinadan para kazanacan da adam çalıştıracan da ölme eşeğim ölme...,
alın size hikaye kayseri ye belçikadan mühendisler gezmeye geliyor bakıyorlar bizim kiler satırla pastırma doğruyor diyorlar bunun makinasının yapalım biz diyorlar.
EEE NE Mİ OLDU 10 000 USD YE satıyorlar şimdi de.
Bizim icat ettiğimiz şeylerde bile onla alakalı ne kadar telif hakkı ödüyoruz biliyormusunuz .Dünya da telif hakkı iel zengin olan nice parasız pulsuz adam var.
Bizim fabriaktörlerimiz bir ürün yapacam diye 400 yere telif hakkı ödüyorlar kimi zaman .
Bizde bir şey icat eden adama sivri zeka deli gözü ile bakıldıktan sonra daha bizim 400 fırın ekmek yememiz lazım arasına peyniri de hollanda dan getiriyoruz zaten karsımız dururken vabın otlu peyniri dururken sonra da dersin ki ya adamlar bizim yemeklerin patentini alıyorlar diye kıvranırsın elin oğlu akıllı kardeşim sen üret o pazarlasın.Zeytinyağını italya ya gönderiyoruz adam öyle bir şişe yapıyor ki ABD de İTALYAN zeytinyağı diye kapış kapış satılıyor.Yok aylık sanayi büyümemiz şuymuş yok istihdam şöyleymiş yemeyin kardeşim beniiiii

Yerleşim : Türkiye / Kayseri  |  Meslek : Satış / Pazarlama
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
19/07/2008 :  05:28:28 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Girişimci ruhun doğuştan var olduğuna inanmakla beraber sonradan da bu ruhu kazanmak mümkün. Burada aslolan yeterli akıl sağlığına sahip olmak girişimcilik tek başına işe yarayan bir şey değil sonuçta . . .
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
21/07/2008 :  00:34:39 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Hamsi kılçık çıkarma makinesini yapan hamsiyi direk buğulama yapan makineyide icat eder. Çokta satar gibime geldi...
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
06/02/2010 :  22:57:25  Alıntı
Girişimciliğin özelliklerine bakarsak birçoğu sonradan kazanılabilecek özellikler değil. Girişimci doğulur Girişimciliğin temel mantığını öğrenmek iyi bir iktisat bilgisine sahip olmak sonradan öğrenilsede Bunlar iyi bir girişimci olmak için yeterli değildir gibi geliyor bana:))

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."


ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem


Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....


Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
kayrans
Üye

Toplam 234 yazı
15/04/2010 :  23:42:21 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Güzel bir yazı

Yerleşim : Türkiye / Gaziantep  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

5.41 saniye.
14:09:06, 21 Kasım 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım