Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız. Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
YORUM YAZILAN YAZI
araştırmacı34
23/11/2014 : 21:47:18 Merhaba arkadaşlar..İstanbul'da ufak bi ızgaracı düşünüyorum,bu işi yapanlardan ricam ızgarayı odun kömür ateşinde mi yoksa doğalgaz,elektrik vs.. mi kullanıyorsunuz,etleri nereden fabrikadan mı yoksa tesislerden mi temin ediyorsunuz..Etleri ızgaraya hazırlanmış şekilde mi alıyorsunuz,yoksa kendiniz kasap ayarlayıp restoranda mı yapıyorsunuz..Bu işle ilgili bilgisi olan varsa lütfen bana artıları ve eksileriyle anlatabilir misiniz..teşekkürler
SON 13 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
Bceb
02/02/2018 : 03:09:01 yurtdisina gonderiminiz olur mu?
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erm_123 Şarküteri katagorisin de alım yapcaksanız Trakya sucuklarının pazarlamasını yapmaktayız. Toptan fiyatımız 30 TL. ELİMİZDE SOYA KAVURMASİDA BULANMAKTADİR KG FİYATİMİZ 30 TL.
erm_123
12/05/2017 : 00:27:48 Şarküteri katagorisin de alım yapcaksanız Trakya sucuklarının pazarlamasını yapmaktayız. Toptan fiyatımız 30 TL. ELİMİZDE SOYA KAVURMASİDA BULANMAKTADİR KG FİYATİMİZ 30 TL.
gurmemm
01/01/2015 : 20:22:32 ben su an özel bi kolejde öğretmen olarak çalışıyorum senelerdir beylikdüzünde aynı şekilde ızgara uzerine bişeyler yapılabilir mi dıye düsünüp duruyorum ama bilgi birikimi cesaret ve sermaye gerekli....semt olarak inanılmaz gelişiyor,dükkan kiraları çok uçuk....
arman
05/12/2014 : 01:40:54 Şimdi biz de ızgara işini usta yapıyor ancak bildiğim kadarı ile mangalın seçilme kriteri daha çok kullanacağın ürün ne eti ve ne kadar yağlı olacak. Biz de yağ oranı yüksek olduğundan ömür mangalı çok fazla kullanışlı olmuyor. Doğalgaz mangallarından uzak dur derim. Hele ki volkan taşlı diye satılan modelleri var, bence rezalet.
Biz Bulgaristan'dan getirttiğimiz mangalları kullanıyoruz. Önceden 200 liralık elektrikli bir mangal kullanıyorduk ama termostatlı değildi, o yüzden usta ürünün içindeki ekmek miktarıyla sürekli oyna**** ayarlıyordu. Daha sonra 1000 liraya aynı ürünün termostatlı ve otamatik dereceli olanını aldık. Şu an çok memnunuz. Kömür mangalından çok daha işlevsel ve Türkiye'de satılan kötü elektrikli ızgaralar gibi değil, çok kuvvetli.
araştırmacı34
26/11/2014 : 16:44:54 Arkadaşlar iyi niyetiniz ve yardımsever yaklaşımlarınız için çok teşekkür ederim..Araştırmalarımız devam ediyor,Barış kardeşim inşallah görüşmek nasip olur..Hepinize teşekkür ederim..Bu işi yapmayı becerebilirsem burada paylaşmak isterim..Hayırlı günler
kartalberker
26/11/2014 : 11:15:12 önecelikle işyeri açma ruhsatı,tarım ve gıda müdürlüğü işyeri belgesi size yeterli olacaktır..her hangi bir sertifika gereksinim duyulmaz...başta yazdığım gibi en önemlisi açmayı düşündüğünüz mekanın baca sorununun olması ÖNEMLİ..diğer gereçlere gelince..demirbaş dediğimiz masa,sandelye,servis takımı,tezgah buzdolabı,ızgara,ızgara üzeri davlunbaz gibi ana temeller vardır...isterseniz beylikdüzünde oturmaktayım bu konuyla ilgili size yüzyüze konuşarak yardımcı olabilirim...kolay gelsin.ismim barış berker cep 0 5454855432
latiftek
25/11/2014 : 23:31:58 Baca en önemli faktörlerden biri, çıkacak dumanın eğer etrafta mesken varsa rahatsız etmemesi lazım. Şikayet durumunda yetkili merciler genellikle semt sakinlerinden yana olurlar ve canınızı iyice sıkabilirler. En başta yaptırırken bir miktar fazla ödemeyi göze alıp sulu sistem baca yaptırabilirsiniz. Bunlar dumanı önlediğini iddaa eden sistemlerdir ve direk çıkılan bacalara göre maliyetlidir. Fakat kendi görüşüm, bence bir işe yaramıyorlar. Ama bu sistemi yakın zamanda zorunlu kılacaklar.
latiftek
25/11/2014 : 23:22:02 Merhaba, öncelikle tam yapmak istediğiniz nedir? Izgara derken kebap yada köfte tarzı mı, yoksa steak-burger mı düşünüyorsunuz? Ünlü bir Steak-Burgercide 2 sene genel koordinatör olarak çalıştım. Bilgim ve tecrubem dahilinde dilim döndüğü kadar cevap vermeye çalışayım. Fakat dediklerim mutlaka doğrudur diye algılamayın, bu tür işlerde her operasyonun farklı prosesleri olabilir. Buna yapmak istediğiniz işin içeriği, yatırım miktarı, işyerinizin metrekaresi v.b gibi unsurlar etkilidir. Öncelikle biz en iyi verimi elleme meşe kömürü ile alıyorduk. Müşteri dönüşleri ve lezzette bunu kanıtlıyordu. Size bir tavsiyem, ete hiç birşey doğalgaz, elektrik v.b, kömür kadar lezzet vermez. Bu yüzden kömürden şaşmayın. Et tedariği işin kolay tarafı önemli olan iyi eti bulabilmek. Fakat siz köfte kebap tarzı bir yer açmayı düşünüyorsanız kıyma ile daha çok alakadar olacağınızdan, sıkıntınız daha az. Et tedarik eden büyük firmalar var, ayrıca yan et ürünleride üretip onlarıda pazarlıyorlar. Siz telefonla siparişi veriyorsunuz, ertesi gün plasiyerle soğuk havanıza eti indirirler. Fakat her zaman et tedariği konusunda farklı alternatifleriniz olsun. Et ürününü hazır alırsanız köfte gibi, karınızdan bir miktar düşecektir elbet. Bana sorarsanız en mantıklısı küçük bir soğuk hava deposu ve küçük bir et hazırlık bölümü yapın. Etinizi karkas halde sipariş edersiniz, siz yada elemanınız bunu kemiksiz yapar kıyma olarak kullanırsınız ayrıca içinde antirikotuda olur bir bütün fitil. Bunu ayrıca değerlendirirsiniz. Diğer düşüncelerim riskli ama bir o kadar da önü açık bir sektör. Eliniz bıçak tutmuyorsa, yada profesyonel bir ızgaracılık geçmişiniz yoksa önce eğitim almadan bu işe girişmeyin. Ben mutfak sanatları akademisinde 4 aylık Profesyonel yiyecek-içecek işletmeciliği sertifika programına gitmiştim. Ne kadar faydalı olduğu tartışılır ama size en azından bir vizyon katar. Eliniz bıçak tutmuyor ve ızgaracılıktan anlamıyorsanız yani başkasının eline bakacaksanız işiniz zor. Küçük bir yer diye tarif ettiğiniz için bu yorumu yaptım. Siz herşeyi süper yaparsınız ama elemanınız servis sırasında ter kokarsa işiniz biter. Öte yandan türk insanı lezzetli bir şeyler yediğinde, arkadaşlarına " gelin yeni bir yer keşfettim sizi oraya ***üreyim" demeyide severler. Selamlar.
25/11/2014 : 20:57:31 Ayrıca bu işyerini açmak için belediyeden kurs filan almak mı gerekiyor..Başka bi sitede böyle yazıyordu..Şimdiden teşekkürler..
araştırmacı34
25/11/2014 : 19:22:46 Beylikdüzü civarında düşünüyoruz..Etlerin kasaptan değilde çiftlikten alınması daha mantıklı değil mi sizce,daha uygun olur gibi geliyor..Usta olacak elbette bu iş için..Hem ızgara hemde kasap reyonuna..malzemelerin neler olduğu konusunda destek oluşanız sevinirim..2.el bulabilirsem alacağım..
mduran
25/11/2014 : 17:06:45 merhaba kömür ızgarası tercih etmelisin et olayına gelince kendin işi bilmiyorsan iyi bir ızgaracı tutman lazım et deyip geçmeyin het etten ızgara olmaz hayvanın belirli bölgelerinden ızgaralık et çıkar kasaptan eti görerek almak en mantıklısı
kartalberker
25/11/2014 : 16:12:28 mrb...en başta bu işi ypmayı düşündüğünüz mevkii öneemli. diğer detaylara gelince kömür ızgara her zaman tercih sebebidir müşteri tarafından.ızgara ustasının gerçekten bu işi iyi yapan biri olması,etin kasapdan alınması,ne tür ızgara çeşitleri satışın karar verilmesi ve açmayı düşündüğünüz mekanın baca sorunun olmaması ana temellerdir...eğer bu konuyla ilgili geniş bilgi edinmek isterseniz detaylı bilgi verebilir..saygılar...
0.78 saniye. 18:36:36, 15 Ocak 2025, Çarşamba
Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.