Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel
 Topraksız Ekim Sistemi
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
jeosist 21/03/2015 : 01:08:59
Kapalı alanlarda , seralarda kaliteli ve sağlıklı sebze yetiştirmek oldukça mümkün. Nasıl ??? lütfen birkaç dakikanızı ayrın ve okuyun.

Bilim adamları bitkilerin yapraklarındaki foto sentez olayının aslında mor ışıkla gerçekleştiğini fark etmişler. Çünki bu topraksız ekim olayı önce uzay istasyonlarındaki personele taze sebze yedirebilme fikrinden doğuyor. Böylece uzayda güneş direk kullanılamadığı için yapılan araştırmalar neticesi meğerse fotosentez olayı sadece belirli bir frekans mor ve mavi ışıkla gerçekleşmekte imiş. Güneş ışığı 7 renkli tayf ın karışması beyaz ışık. ancak bitki sadece mor frekansı kullanıyor ve bu frekanstaki ışığın güneş ışığı içindeki yüzdesi sadece %8

Böylece demek ki dünya yüzündeki mevcut hasat sadece %8 gücündeki fotosentezle gerçekleşiyor.

Uzay çalışmaları ile büyütülen bitkiler de tabiki toprak kullanmak imkansız . Ay toprağı kullanacak halleri yok veya dünyadan birkaç saksı da alma lüksleri yok. böylece düşünülen sulama sistemi sebebi bir de fark ediyorlarki bitki kökleri aslında su yerine oksijene ihtiyaç duyuyor muş .. Bunu bizim köylüye söyleyince heee demek bundan iyi çapalanan yerlerdeki hasat iyi oluyooo... demekteler. Sulama sadece metalik mineralleri vermek için.... asıl işlem metalik minerallerin köklerde oksijenle tepkimeye girmesi sebebiyle oluşuyor. Diğer yandan mükemmel atmosfer ortamının sağlanması ve çiçeksel döllenmenin gerçekleştirilmesi ile hasat olması gerekenden 6 kat fazla..
Sonuçta oldukça kolay bir uğraş.
Bilim sizi daima kalkındırır
Saygılar
SON 1 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
abugraok 02/04/2015 : 17:38:29
Teşekkürler, faydalı bir yazı. Ayrıca ekilebilir alanlar ve tarıma yaklaşım ülkemizde hızla erozyona uğruyor. Gelecek teknoloji ve tarımın ortaklaşa ve birbirlerinden faydalanmaları ile kurtulabilir. Toprak hayattır ve dünyada arttıramayacağımız tek somut şeydir.


1.14 saniye.
23:01:30, 5 Şubat 2025, Çarşamba

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım