Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Hayatı
 Çalışma Hayatı
 Kar Ortaklığı Oranı
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
shida 13/03/2018 : 20:54:23
merhabalar , 11 yıllık seyahat acentem var ve işletiyorum ancak yurtdışında olan ofisimi yürütmekte zorlanıyorum. gelen herkes çalıp çırpıyor işini yapmıyor ve sıkıntılarım var bu arada asıl satış,tahsilat oradan yürütülmektedir. yeni anlaştığım bir danışman 2 aydır bellibirücret karşılığı çalışıyordu ancak şimdi bana kar oratklığı teklif ediyor ve 1 yıl içindeki hedefini de %30 artış yapacağım diyor ve 5 yıllık bir plan sunuyor bana. sizce aramızdaki model nasıl olmalı ? karın yüzde kaçını almalı ? maaş artı kar payı mı olmalı ? yardımcı olmanızı rica ederim.
SON 6 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
niçlüg 19/03/2018 : 13:56:03
merhaba size özelden de mesaj atıım size dilerseniz görüşelim iş noktasında ortaklık yapabileceğimizi düşünüyorum
SMMMErkan 15/03/2018 : 23:26:49
Teknoloji altyapinizi guclendirip oranin yonetimini burdan yapabilirsiniz. O zaman ise giren kisilerin sizi dolandirmaai calmasi cirpmasi zor olur. Sirf birileri gelip calip virpiyor diye ortak almayin bence.

Ama isiniz icin iyi olcaksa o ayri. Kar orani ne okur soylemek zor isin detayi gerekir
shida 15/03/2018 : 15:44:16
yorumlarınız için teşekkür ederim. direk oratklık için sermaye koyaması gerekir ama sermayesi yok. bu durumda sadece kara ortak olmak istiyor . benim merak ettiğim bu tarz bir işbirliğinde karın % kaçı çalışan işleten ve işini büyüten kişiye verilir. yani formül ne olmalı. şu anki kardan da pay vermek çok mantıklı mı çünkü zaten o kar elde ediliyor acaba tüm kardan mı yoksa yeni yapılan işlerden mi verilmeli ?
niçlüg 15/03/2018 : 09:52:55
merhaba size özelden de mesaj attım bana dönerseniz sevınırım.
0546 734 76 40
ikare 14/03/2018 : 23:22:46
Yurtdışında olan ofisin de harcama konularında vs. yetkisi varsa düşük oranlı da olsa doğrudan ortaklık yada hem kar hem de zarara ortaklık düşünülmeli derim.
böylelikle tüm menfaatinizi korumak konusunda o da temkinli olacaktır.
yapacağınız sözleşmede bu ortaklığın geçici olduğu belli süre sonra hisseleri bedelsiz devredeceği hükümlerine yer verirseniz sorun olmaz diye düşünüyorum.
ama ne olursa olsun tüm şartlara mutlaka yazılı sözleşmede yer verin.
tablom 14/03/2018 : 10:24:28
Merhaba; iki farklı yol için ben kendi fikrimce çıkarımlar yaptım. Belki farklı olarak değerlendirmene yardımcı olabilirim.

1) Direkt Ortaklık
ilgili acentenin yurtdışını artık bir partner ile yürüteyim diye düşünüyorsan bir ortaklık düşünmen gerekli tabii.
Ancak karşı taraf belli bir sermaye koymuyor ise sizin acentenin mevcut değer ve yatırımına göre değişen bir oranda hisse verilebilir yani %15-45 arası.
Ama bunun için tüm maliyetlerin, karşılıklı yüklenilen risklerin ve finans yüklerinin iyi hesap edilmesi gerekmektedir.

2) Prim + Maaşlı Geçici Ortaklık
Burada ise sizin karlılığı çok iyi hesaplayıp sizi kurtarabilecek bir oranı belirleyerek karşı tarafa teklif sunmanız gerekir.
Tabii burda ise bu durumda işletmeci pozisyonunda olacak ise şirketin yurtdışındaki olası masrafları (faturalar, ofis kirasi v.s.) onlardan kendisi mi sorumlu
olacak siz mi olacaksınız. güzel bir sözleşme hazırla**** bu 5 yıl için karşılıklı imza altına alabilirsiniz.
Ancak 5 yıl içinde olabilecek her türlü durumu da göz önünde tutarak gerek sizin gerekse karşı tarafın haklarını koruyacak, Mucbir sebeplerde ekstra tazminat v.s. yaratmayacak konulara bu sözleşmede mutlaka yer vermelisiniz.

Her iki modelde de sözleşme mutlaka yapılmalı.
Her iki modelde de karşı tarafında teklifini ve/veya beklentisinin ne olduğunu öğrenmeye çalışmalısınız.
Her iki modelde de karşı tarafın size sizin de ona güvenmesi ve iş durumuna göre en kötü her hafta karşılıklı durum değerlendirmesi ve raporlama almalısınız.


0.8 saniye.
12:45:45, 23 Kasım 2024, Cumartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım