Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 Dış Ticaret
 İhracatta Hangi Teşvikler Var?
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
dt_turan 11/06/2009 : 09:05:06
İhracatın teşvik edilmesi amacıyla firmalara bir takım haklar tanıyan ve yükümlülükler getiren belgeler bulunuyor. Bunlara kısaca teşvik belgeleri deniliyor. Teşvik belgelerinin başlıca türleri şunlar:

Dahilde İşleme İzin Belgeleri: İhraç edilecek ürünlerin üretimi ile ilgili hammadde aramaya, yardımcı madde ve ambalaj malzemelerinin çeşitli avantajlardan yararlanılmak suretiyle, dış piyasalar veya serbest bölgelerden sağlanmasına yarayan belgeler. Dahilde işleme izin belgeleri, firmalar tarafından sunulan ihracat projeleri bazında Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından veriliyor.

Geçici Kabul İzin Belgeleri: İhraç edilmesi planlanan ürünlerin üretiminde kullanılan AB menşeli girdilerin, AB ülkelerinden bedelsiz geçici kabul hükümlerine göre ithal edilmesi durumunda, KDV"den muaf olarak Türkiye"ye geçici ithal edilmesini sağlayan belgeler. Geçici kabul izin belgeleri, Gümrük Müsteşarlığı tarafından belirlenen gümrük idareleri tarafından veriliyor.

Yatırım Teşvik Belgeleri: Yatırımların uygun koşullarda yapılabilmesi, ortaya çıkan vergisel kaynaklı bazı mali yüklerin ortadan kaldırılması veya azaltılması, yatırımcı kuruluşlara yer tahsisi, uygun koşullu kredi tahsis edilmesi gibi çeşitli avantalar sağlanmasını öngören belgeler. Bu belgeler, yatırımcı firmalara, proje bazında Hazine Müsteşarlığı tarafından veriliyor.

Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası: Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası Programı, ihracatçıların kısa vadeli satışlarına ilişkin ihracat bedellerini ticari ve politik risklere karşı garanti altına alan bir sistem. Amacı hem ihracatı teşvik etmek, hem de yönlendirmek olan bu sigorta, ihracatı belirli limitler altında teminat altına alıyor. Diğer yandan da poliçenin teminat olarak gösterilebilmesi ticari bankalardan ihracat kredisi alımını kolaylaştırıyor.

Bu program çerçevesinde, Türk Eximbank tarafından kapsama alınan ülkelerdeki çeşitli alıcılara yapılacak tüm sevkıyatlar 360 güne kadar sigortalanıyor. Sigorta sözleşmesinin süresi ise bir yıl. Ticari ve politik risklerden kaynaklanan zararların en fazla yüzde 90’ı Türk Eximbank tarafından karşılanıyor.

İhracat Kredi Sigortası’ndan yararlanmak için başvurunuzu Türk Eximbank’a yapmanız gerekiyor. Bu sigortanın ihracatçıya maliyetine gelince, firmanın her poliçe döneminde ödemesi gereken bir ‘Poliçe Tanzim Ücreti’ bulunuyor. Her poliçe döneminde bir defaya mahsus ödenen bu tutar, firmaların yasal statüsüne göre değişiyor. Bunun dışında bir de ‘Sigorta Primi’ ödemeniz gerekiyor. Prim oranları alıcının yerleşik olduğu ülkenin risk grubuna, sevkıyatın ödeme şekline ve vadesine, alıcının özel ya da kamu alıcısı olup olmadığına göre değişiyor.

Ülkenin veya ödeme şeklinin riski arttıkça ya da sevkıyatın vadesi uzadıkça prim oranları yükseliyor. Eğer banka garantiniz varsa ya da gayrikabili rücu akreditif şartı olmayan bir ülkeye ihracat yapıyorsanız yüzde 50’lik bir indirimden yararlanmanız söz konusu.
SON 1 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
solution 17/06/2009 : 17:54:27
emeginize saglik ,saygilar,tesekurler,basarilar


0.77 saniye.
17:50:53, 2 Ocak 2025, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım