Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız. Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
YORUM YAZILAN YAZI
FurkanDuman
13/02/2019 : 16:36:16 Merhaba, iyi forumlar iyi günler dilerim. Marmara Üniversitesi Elektrik Ön Lisans bölümünü bitirmiş ve halihazırda okuduğum alanda çalışan birisiyim. Yaşım 22. Bazı sebeplerden dolayı mühendis eğitimine tamamlayamadım. Okul hayatında 2 yıl gibi bir süreyle uzak kalıp, bazı konularda bir şeyleri rayına oturttuktan sonra ve bazı sorumlulukları almaya başladıktan sonra yeniden okul hayatına dönmek zor olacaktır siz de takdir edersiniz ki? Özellikle benimle aynı sektörde çalışanlardan tavsiye istiyorum. Teknisyen birisi sektörde ne şekilde ilerler? Teknisyen kendisini nasıl geliştirmeli? Ve bir empati sorusu... Diyelim ki siz 2 yıl teknisyenlik mezunusunuz ve bazı şeyleri bir şekilde yoluna koydunuz ve halihazırda çalışıyorsunuz mühendis eğitimini tamamlar mıydınız yoksa kendi kişisel gelişiminize mi yatırım yapardınız?
SON 5 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
FurkanDuman
21/02/2019 : 13:07:26 Mezun olduktan bu yana 2,5 yıl geçti. Edinilen sorumluluklar vs beni okuldan uzaklaştırdı açıkçası ama sizin de yazdığınız gibi hep takıntısı var içimde. Proje odaklı çalıştığım için de hem iş hem okul arasında bağın kopması olabilir ileride diye düşünüyorum. Çünkü bir takım iş seyahatleri oluyor. Ve adam akıllı hazırlanmak için de hali hazırda çalıştığım işi bırakmak istemiyorum. Kazanırsam ne olur, okumayıp teknikerlikte bırakırsam ne olur diye düşünüyorum sadece.
akinselcuk
19/02/2019 : 09:30:12 Hiç bir fark olmaz. Yürür gidersin ama ben olsam lisansı tamamlardım. Hayatın bunun takıntısı ile geçer.
Bir de büyük şirketlerde (300 kişi ve üzeri mesela) bordroları görebilme şansı yakalasa idin eğer ; Maaş, şartlar, gizli bakış açısı, bazı işlere sorumluluk açma vb. şartlara göre sıralamanın , mezun olunan üniversitenin adı , her hangi bir yabancı dile hakimiyet , lisans kademesi , iş bitirme kabiliyeti , seyahat kabiliyeti , kişilik karekter , görsel estetik , şeref haysiyet diye gittiğini görürdün.
Bu şartların bazıları somut bazıları da soyuttur, Üniversite, dil gibi özellikler somut elle tutulur belgesi olan özelliklerdir. Sarışın olmak uzun boylu olmak, her yolu mubah gören bir ilkesiz olmak, aşırı prensiplerle iş yürütmek gibi özellikler de iş yeri için soyut ama firmanın şartlarına göre önemsenen bakılan değerlendirilen soyut özelliklerdir. Bazı firma karakteri bozuk bir kişiden yaralanır ve tercih eder. Bazı firma için dil bilsin de varsın cibiliyetsiz olsun değer yargısı en ön plandadır.
Yani iyi diye bilinen özellikler kişiyi en yukarı taşıyacak diye bir kural yoktur. Doğru yerde doğru zamanda ihtiyaç duyulan özellikle beraber bulunmak önemlidir.
Ancak ne hikmetse mezun olunan üniversite adı hep en üst sırada tutulur. Örneğin İç Anadolu bölgesinde Yıldız ve Selçuk mezunu iki makine mühendisi arasında şirket içinde görünen hiç bir fark olmasa bile bordro ve üst kademenin gizli kanaati Yıldıza avantaj sağlar. Diğerine bunu hissettirmeden.
İstanbul da zaten memleket dışı üniversiteler bir adım geriden gelir.
Tabi şirket normal bir şirket ise. Cemaat vs. sempatisi olan firmada tek bir unsur vardır. Diğer kriterlere kimse bakmaz.
Buradan çıkarılacak sonuç şudur ; İnsanlar teknisyenlikle de hayatlarını kazanabilirler.
-- Mezun olunan üniversite ve " lisans seviyesi " iş hayatında en önemli ilk bir kaç kriterden biridir. --
Cibiliyetsiz birisi iş hayatında başarısız olur diye bir kural olmadığı gibi teknisyeni mühendisin yanında adamdan saymazlar diye de bir kural yoktur. Bazen teknisyenin mühendisi ezip geçtiği yerler olur. Parasını da kazanır. Doğru yerdedir doğru andadır. Olmaya da bilirdi. İşte o zaman kaderine lanet okurdu, neden okula devam etmedim diye .
Eksikle veya olumsuz özellikle iş hayatında başarı olsa da
Mühendis olmak iyidir.
Cibiliyet sahibi olmak iyidir.
Prensip sahibi olmak iyidir.
İyi olanın kazanacağı dünya için, iyi olanlarla yola devam edilmesi gerekir.
Okula devam et.
crazyturk28_28
18/02/2019 : 18:11:05 Furkan Duman ben uçak bakımı üzerine çalışan biriyim. Hatta isminide vereyim. Turkish Technic. İngilizcen varsa eğer buraya başvur derim. yine de sen bilirsin.
maxomillian
16/02/2019 : 09:44:30 17 senedir bilgi işlem işindeyim. 1 sefer olsun diploma aramadım. en az 7 tane iş değiştirdim, çeşit çeşit insanla tanıştım-çalıştım. kimse bakmıyor diplomaya birader. işini düzgün yap yeter. şu an özel bir hastanede bilgi işlem sorumlusuyum. (bak eleman değil sorumlu diyorum) lise mezunu 3-5 kişiden biriyim. kimse bana ""bu üni bitirmedi, yazık bi şey bilmiyor"" demedi.
işini yap gerisi gelir,, diploma olayına çok takılma
Rıdvan
mestoremre
16/02/2019 : 00:59:41 Dostum merhaba bende inşaat teknikeriyim şuan özel sektörde çalışıyorum 1 sene kadar oldu mezun olalı. Şuana kadar çalıştığım 2 yerde de gördüğüm şey şuydu milyar dolarlık inşaatta staj yaparken inşaat mühendisi gelip teknikerden fikir alıyodu ona danışıyodu. Şuanda çalıştığım şirkette de durum aynı şantiye şefi ve proje müdürü gelip teknikere danışıyolar ona soruyolar olur mu olmaz mı diye. Yani amacım kimseye çamur atmak değil bu işte diploma tabiki önemli mühendis olursan önün çok açılıyo yani uç noktan belli olmuyo, ama teknikerlikle gelebiliceğin noktalar belli. Ama kendini geliştirmiş şantiye tozunu yutmuş bi tekniker şu piyasada ki onlarca mühendisi cebinden çıkartır ve iş konusunda boşta kalmaz. Bende şuan işi bırakıp mühendisliğe tamamlamayı düşünüyorum bakalım hayırlısı
0.83 saniye. 05:39:06, 27 Aralık 2024, Cuma
Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.