Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Hayatı
 İş Tecrübeleri
 İşe Nerden Başlamalı? Yeni Mezun Ziraat Mühendisi
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
nazlıada 29/04/2009 : 16:26:05
Yeni mezun ziraat mühendisiyim.. Toprak bölümünü bitirdim.. Kendimi geliştirmeli ve bir alan belirleyip yönelmeliyim.. Ancak nerden başlayacağım? Şuan en çok hangi alanlarda mühendis ihtiyacı var? Hangi alanlarda gelecek var? Mesleki birçok eğitim var.. Hangisine öncelik vermeliyim? Yüksek lisansa başlıycam ama hangi bölümü seçmeliyim? İleride gıda ve genetik konuları ön plana çıkıcak tahminimce.. Yükseğimi gıda mühendisliğinde yapmam ve gıda alanına yönelmemmi daha mantıklı olur? Yoksa fidancılığımı tercih etmeliyim? Kafam çok karışık. Yardımcı olursanız çok sevinirim..
SON 30 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
imayex 03/05/2016 : 22:13:37
git TARIMSAL DANIŞMANLIK belgesi al ZİRAAT ODASINDA çalış....
cenk_ertan 29/06/2013 : 10:17:08
Merhaba arkadaşlar, hazır çalışan bir ekibe dahil olmak hatta kendi işinizin patronu olmak için bu fırsat kaçmaz. internet başında geçen vakti nakde çevirmenizi garanti ediyoruz... Yeni Mezunsanız Düşünmeyin, Emekliyseniz Oturmayın, Öğrenciyseniz Ek Geliriniz Olsun. Nasıl mı?
Linki tıklaman yeter: tinyurl.com/ocnve44 (kopyala ve adres çubuğuna yapıstır)
gizemli_gy 21/01/2013 : 04:53:11
Deparline İle Hayatının Deparını Atmaya Ne Dersin? Hadi Ne Bekliyorsun Bu Yıl Senin Yılın Olsun... Yepyeni Bir Kuruluş ve Yeni Bir İş İmkanı... İşi Tanıman İçin Muhteşem Fırsatlar... Biz Burdayız Ya Sen... Hergün 14.00 ve 22.00'da Toplantılar Yapılıor Katıl ve Sende Kazan...
Yapman Gereken Tek Şey Linke Tıkla ve Toplantıya Katıl : http://is.gd/YHKErF
emirfidancilik 19/09/2012 : 21:13:43
HER CİNS AŞILI CEVİZ ve BADEM FİDANI BULUNUR.


KENDİ ÜRETİMİMİZ OLAN AŞILI SERTİFİKALI CEVİZ ve BADEM FİDANLARIMIZI ARACILARA,TÜCCARLARA KOMİSYON VERMEDEN;BİZ KENDİ ÜRETTİĞİMİZ FİDANLARIMIZIN İLK ELDEN SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.AÇIKKÖKLÜ ve TÜPLÜ OLAN CEVİZ VE BADEM FİDANLARIMIZ GARANTİLİ ve TARIM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKALIDIR.

FİDANLARIMIZI ADEDİNE GÖRE KENDİ ARACIMIZ İLE YADA ANLAŞMALI OLDUĞUMUZ KARGO ŞİRKETLERİ İLE (%80 İNDİRİMLİ OLARAK) TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM GÖNDERİYORUZ.GÖNDERDİĞİMİZ FİDANLARI ÇOK ÖZEL AMBALAJLAYIP,PAKETLEYİP KAPALI BİR ŞEKİLDE MÜŞTERİLERİMİZİN İSTEDİĞİ ADRESE GÖNDERMEKTEYİZ.

BİZİM İŞİMİZ SADECE CEVİZ ve BADEM FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPMAKTIR.HER BÖLGEYE AYRI CİNS CEVİZ ve BADEM FİDANI DİKİLMESİ GEREKİR TOZLAYICILARI İLE BERABER DİKİLMESİ GEREKİR YOKSA CEVİZ ve BADEM FİDANLARI MEYVE VERMEZ..

Projelere Ceviz ve Badem fidanı verilir


SİPARİŞİNİZ İSTER BİR İSTER BİN OLSUN TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM FİDAN GÖNDERİLİR. YETER Kİ DİKİLEN FİDAN OLSUN...

Mustafa Kurnaz
EMİR FİDANCILIK
0 538 933 62 12


Aşılı ve sertifikalı [url=http://www.cevizfidanifiyatlari.com]ceviz fidanı[/url] fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Aşılı ve sertifikalı [url=http://www.emirfidancilik.net]ceviz fidanı[/url] fiyatları ve ceviz çeşitleri.
fukara13 24/08/2012 : 00:03:23
Arkadaşlar,çok acil karar vermem gerekiyor,lütfen fikirleriniz çok önemli....son 3 aydır kiradayım.10 dönüm arazi ve bir ev bana veriliyor.Teklif şu; kira,su,yakıt bizden,sadece araziye sahip çık,uzayan otları kes,kırılan dökülen şeyleri tamir et, bağımsız bir şekilde işine gücüne git(işsizim eşim çalışıyor).Çiftlikte mesai yok,işçi değiliz yani..Ayrıca kümes hayvanı yetiştirme (yumurta),,tarlayı kendi imkanlarımla ekip biçme ;ürettiğini satma imkanını da sundular..Tüm bunlar güzel diyeceksiniz ama tarım hayvancılıktan anlamam.Tüm bu gelişmeler aniden ortaya çıktı.Tüm hayat düzenimi değiştirerek bu çiftlik evine gideyim mi? Maddi gücüm yok,tarım nasıl yapacağım,kümes hayvanı nasıl alacağım.?imla yada anlam hataları için özür dilerim.Yorumlarınızı acilen bekliyorum...teşekkürler..NOT:Bölge Bolu
Ankafar 26/08/2010 : 20:36:06
İlgili bölgenin hal fiyatlarına bakabilirsin ben genelde mallar için fiyat belirlerken bu şekilde yapıyorum tabiki bunları kesin baz almamak lazım bulunduğunuz bölge her şeyi değiştirir. http://application2.ibb.gov.tr/NewIBBUserControls/HalFiyatlari.aspx adresinden güncel istanbul hal fiyatları vardır (buna bakarak az çok iklime dayalı olarak üretim yapabileceğiniz zamanlardaki fiyat değişimlerine bakabilirsiniz (örneğin erkenci şeftali ya da kayısı yetiştirmeyi düşünen bir kişi hasatın olduğu zamandaki fiyatlara bakarak hangisinin daha çok kar getirebileceğini bu gibi bir yerden hesaplarsa yatırımı daha düzgün bir hale döker)
cengizbalcı 26/08/2010 : 16:19:03
Ben şey düşünüyorum, meyvelerin tarla sahiplerinden ne kadara alındıklarına dair ortalama bir fiyat bulabilirsem eğer, alış fiyatı yüksek olan yetitirmesi, masrafı çok olmayan bir ürün bulup onu denemeliyim.

Ancak bu fiyat istatiğine nereden ulaşabilirim. TUİK'de böyle bir istatistik olabilir mi acaba?

cengizbalcı 21/08/2010 : 10:38:14
Ufak bir tarlada az miktarlarla başlayacağımız üretimimize alıcı nasıl bulabiliriz, bu konuda hiç bilgim olmadığı için soruyorum.

Bir de internette araştırdım ancak tarımsal konular üzerine yoğunlaşılmış, karşılıklı bilgiler verilen forum tarzında bi yer bulamadım. Bunun yanında bir takım istatistikler de lazım tabi. Ben çilek dedim ama aslında ihracata yönelik ve satış fiyatının yüksek olmasının yanında üretiminin de çok zor olmayacağı ürünler bulsak sanırım daha karlı olacaktır.

Şu an için sermayem olmadığından karasudaki tarlamızı değerlendirebilirm diye düşündüm, yoksa sizin önceki mesajlarınızda belirttiğiniz gibi tarlamızı kuran ve alım grantisi veren şirketlerle çalışmak mantıklı gözüküyor.

Tarımsal konularda uygulamalı eğitim veren bir kuruluş var mı bildiğiniz, ben araştırdım ancak genelde anadoludaki ilçelerde bulunan halk eğitim merkezinin köylülere vermiş olduğu eğitimler çıkıyor hep. İstanbulda yaşıyorum buralarda böyle bir imkan olsa iyi olacak. İstanbul il tarım müdürlüğünün birkaç eğitimi var o da yeterli kontejan olması durumunda açılıyormuş. Seracılık diye bir başlık var ona başvurulabilinir aslında.

Bu konulara ilgi duymam sadece para kazanmakla ilgili değil, toprakla uğraşmayı çok seviyorum. Küçüklüğümden beri karasuya gider gelirim orada bahçemiz var ekiyoruz ancak hep amatör şekilde. Kendimiz tüketeceğimiz kadar ve usulune hiç de uymayan yöntemlerle. Şimdi bu zevkimi para kazanacağım bir olaya dönüştürmek istiyorum. İnsan sevdiği işi yaparsa daha başarılı olur. Ben de denemeye karar verdim. Ama işte insan sahaya birşey bilmeden girince kafası karışıyor, herşey allak bullak oluyor. Kararsız kalıyor ne yapacağını şaşırıyor. O yüzden ilk başta iyi bir araştırma ve deneme sürecinden geçmem lazım.

Bu konularda yardımlarınız ve önerileriniz benim için çok değerli, lütfen esirgemeyin. Buraya kadar olan kısım için teşekkür ediyor, bilgi paylaşımının devam etmesini istiyorum.
Ankafar 21/08/2010 : 01:03:34
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk

Akansuda zordur ama perlitte daha kolay yapılır. Evin balkonunda perlitte çilek yetiştirmeye başlayabilirsiniz. Çilekleri toprak yerine perlite dikersiniz. Bir besinli su tankından bunları belli bir düzenle beslersiniz. Her şeyi doğru yaparsanız çok güzel iri ve lezzetli çilekler oluşur. Denemelere osmanlı fidesi bulup öyle başlayın. Sonuçlar sizi daha çok cezbetsin. Ama bu dönemde osmanlı fidesi bulmak zor. Osmanlıyı bulamazsanız Yediveren de olur.




Yalnızca bu sene için konuşursak çilek üretimi çok cazip gelmiyor geçtiğimiz sene verilen yüksek fiyatlar yüzünden bu sene üretimde inanılmaz bir artış var bu da fiyatları olumsuz etkiledi... Topraksız tarım konusunda ilgilenenlere yardımcı olabilirim (bu konuda yeterince bilgim olduğuna inanıyorum). Yinede topraksız tarım ticari olarak düşünüldüğünde yüksek bir girdi ister ve Türkiyedeki topraksız tarım yapanlarn bir çoğu (ticari seraların yüzde 90 dan fazlası) domates üretmektedir (kaba bir hesapla akdeniz bölgesinde dönüm başına 40 ton/yıllık domates alınır dizayn grup 80 ton desede biraz hatta bayaaa zor) . Bence bunlar yerine daha orjinal ürünler (santorini domates gibi) uygulansa çok daha yüksek kar marjı olacaktır.
akinselcuk 20/08/2010 : 14:23:44
İhracatcı bulmak değil. Kendiniz ihrac etmek.

Küçük üreticilerin bir araya gelip güç birliği yapması ve tek bir firmaymış gibi ihracat yapması olabilir. Herkes bir birinin çıkarını kendi çıkarı için korur, ama birine gidip benim malımı kendi müşterine sat demek zincirin sihirli halkasını başkasına hediye etmek demektir.

Bu ön bilgiden sonra ;

Karasudaki arsa aynı zamanda bir tarla statüsünde ise çifti birliğine kayıt olur kayıtlı çiftçi olursunuz. Burada yapacağınız ürünleri istediğiniz yere yakaladığınız fiyattan kendiniz satarsınız. Kendinizin satması en iyi fiyatları alcaksınız demektir. Yan komşunuzda olabilir dünyanın öbür ucu da.

Bir mala iyi fiyat vermeye hazır birine malı satabilmek için malın gerçekten de vasıflı olması gerekir. O zaman çok vasıflı mallar üretmelisiniz demektir. Yani herkesin kolaylıkla üretebileceği basit çilekler pekte fazla bir para kazandırmayacak demektir. Özel bir çeşidi uygun şekilde yetiştirir paketler ve cazip hale getirirseniz en uyduruk üründen bile çok para kazanırsınız.

Mesela; Amerika da bir adam bildiğimiz sivri bibere öyle bir hava vermiş ki 1 kiloluk sivri biberi 25-30$ fityatlarla dünyanın her yerine satabiliyor. Büyük bir tarlası da yok. Evinin bahçesinde başlamış. Ama biberi sağlıkla özdeşleştirip markalaştırmış. Kitap yazmış. İnternet sayfaları oluşturmuş. Tarımsal üretimden çok ilaç satıyor gibi görünüyor ama kalsik bir biber üreticisi kadar para kazandığına eminim. Bu bir şekil. İlle böyle olacak diye bir kaide yok. Gazipaşada ki çilek üreticilerinin hikayelerini okuyun. Birlik olmuşlar köylüler üretimlerini bir çatı altında toplayıp bölge hali yerine yurtdışına satmaya başlamışlar. Mevcut düzenin dışında bir iş yapmışlar. Bu da bir örnek.

Topraksız tarımda ticari çilek yetiştirmek çok basit bir iş değil. Amatörce çok basit ama iş ticari olacaksa epey yatırım gerektirir. Ama böyle bir yatırım yapılırsa yıl boyu sürekli bir üretim olur ve seranın büyüklüğüne göre yıl boyu süren bir hasat söz konusu olur.

Akansuda zordur ama perlitte daha kolay yapılır. Evin balkonunda perlitte çilek yetiştirmeye başlayabilirsiniz. Çilekleri toprak yerine perlite dikersiniz. Bir besinli su tankından bunları belli bir düzenle beslersiniz. Her şeyi doğru yaparsanız çok güzel iri ve lezzetli çilekler oluşur. Denemelere osmanlı fidesi bulup öyle başlayın. Sonuçlar sizi daha çok cezbetsin. Ama bu dönemde osmanlı fidesi bulmak zor. Osmanlıyı bulamazsanız Yediveren de olur.

cengizbalcı 20/08/2010 : 09:19:34
Mesela ilk mesajlarda evde deneyerek başlayabilirsin demiştiniz, kiraz ve ağaç üzerinde yetişenler bunun için pek uygun değil sanırım. Çilek üzerine düşünüyorum bu aralar. Evde bunu deneyebilir miyim bu aralar? Bir de balkonda topraksız tarım için bir kit oluşturabilirsiniz demiştiniz, bu konu hakkında bilgileri daha doğru ve çabuk nasıl öğrenebilirim?

Karasuda bir arsamız var annemler amatörce sebze yetiştiriyorlar, arsanın bir bölümünü para kazanmak için çileğe ayırmayı düşünüyorum ama tabi ilk başta yetiştirme çalışmaları yapmalıyım. Benim burada kafama takılan işte yetiştirilen ürünlerin nasıl pazarlanacağı, depolama yapıp tüm hasat bittitkten sonra mı yoksa parti parti mi? Hale mi satmak yoksa ihracatçı mı bulmak falan filan işte..
akinselcuk 20/08/2010 : 02:07:54
Değişen bir şey yok. İmkanlar aynen sürüyor. Klasik çiftcilik şeklinde değil de küçük ya da büyük tam teşekküllü bir işletme olarak zirai üretime giren kazanır. Desteklerden yararlanır. İster kiraz bahçesi ister 20 baş sığır farketmez.

Seranın yatırımı mühendisliği daha fazla olur. Yeni başlayacaklar için düz tarlada en basit ürünle başlamak sonradan gelişmek her zaman daha iyi sonuç verir.

Ama mutlaka zirai üretimi tam düşünmek gerekir. Üretim, depolama, ambalaj ve pazarlama. Kime neyi kaçtan satacağınızı bilmeden herkes yapıyor bende yaparım diye girdiğiniz işin riski çok daha fazla olur.

cengizbalcı 19/08/2010 : 12:48:53
Üstadlar aradan bir koca yıl geçmiş, biraz bahsetseniz şu anda ne durumdasınız sera işleri bahçe işleri, yeni fırsatlar falan
huyhuyhuy 26/08/2009 : 23:20:31
Aslında benim , dededen kalan ve şimdiye kadar amca oğlumun kullandığı , toplam 105 dönüm yer var . Çok ortağı var. İzalei şuyu dan başka yolu yok . Şimdilik bu arazinin , 30 dönümünü kullanmak üzere kafadan yaptığım projeyi yavaş yavaş hayata geçiriyorum . ( bölüp çarptığımda babadan bize matematik olarak yaklaşık o kadar bir yer düşer. Kanunen değil ama ben yaptım oldu . diyerek başka akrabalarımın yaptığı gibi yapıyorum zira bazı akrabalarımız , bu hesabı yapıp kullandıkları için bende , onları emsal alıp kendi hissemizi onlara bırakmayıp kendim kullanıyorum .)
Meyva fidanı dikiyorum sürekli . Her yıl 30 fidan dikiyorum . Elmalık yapıyorum .
Arı kovanlarım var . Şimdilik 20 yi geçti .
traktör aldım . ( Romörklü)
Bir miktar yer sürdüm ve korunga ektim .
vs
Şimdi bir an evvel sera yapmak istiyorum .
Yani para kazanmaya hemen geçmeli ki diğer işleride yapabileyim . Bizim orada bu konuda profesyonel yardım almak çok zor . İlçe tarım da ise , İmam olmaktan vaz geçmiş , politik tavırlar içindeki memurlar ile dolu . Aklı başında güvenilir birini bulsam , danışman, kar ortağı , ne ise . Ama güvenilir biri .
Derhal , başlıyacağım ufaktan , bir sera yapmaya . ( 500 metre kare yada bir dönüm , maliyet ve cepteki para durumu ) ilk yapacağım şeyde kredi falan olmayacak . Tamamı öz sermaye , deneyip gördükten sonra kredi işleri yavaş yavaş devreye girer.
Ve ikinci hedef biner metrelik dört sera .
Sonra sertifikasyon çalışması , ve ihracaat araştırmaları .
kabaca bir yol haritası .
Bu hafta sonu arı kovanlarını açmak için , Bolu ya gideceğim . Yağış çok oldu arılar dışarı çok çıkamadı bu sene . Hakiki bal çok az olacak bu sene . Hayırlısı allahtan .
huyhuyhuy 26/08/2009 : 22:38:55
Bolu , da ihale var . Bizim mengende yok .Ama dediğini yapıp biraz daha etkili araştırma yapacağım .
akinselcuk 26/08/2009 : 18:54:41
Çok özel bir durumu yoksa yedirirler hocam sanmıyorum sorun olacağını.

Zaten çok kıymetli yerler oraya hiç girmemiştir. Kıymetten kastım muhitin milyon liralık değerlenecek yerleri yoksa bizim bahçe baktığımız yerlerde kimsenin gözü olacağını sanmam . . .

300 meter karelik yerde var 150 bin metrekarelik yerde var.
akinselcuk 26/08/2009 : 18:51:49
Hocam internetten inceleyip ciddi girişim içim müracatta bulunabilirsin. Bütün Türkiye de arazi var. Ama tam istenen yerde çıkmayabilir.

http://www.milliemlak.gov.tr/

Zaten siteye bakınca işleyişi anlarsın. Satılmışları incelersen fiyatları var.

Mesela çok güzel yerde arazi var küçük , büyük olanın durumu bahçeye uygun değil arsa geçmiş veya herşey mükemmel su ve elektrik için masraf gerekiyor gibi problemler var. Ama her durumda takip edip hesaplı bir yer bulunabilir. Kiralama için devlete vergi borçu vs. olmayacak.

Böyle işlenen çok tarla bahçe var hocam. Bolu da da mutlaka vardır.
huyhuyhuy 26/08/2009 : 18:40:27
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk


Milli Emlaktan kiralık arazilere baktım. Satın alırsan metrekaresi 1,5 liraya dönümlerce devlet arazisi var. Kiralarsan yıllık 300- 500 liraya dönümlerce arazi var.



Bu arazilerin büyüklükleri ne kadar . acaba güç yetermi ?
bizim Boluda da var mı , acaba ?

yada İstanbul çatalca gibi bir yerlerde . (: varsada yedirirler mi ?
akinselcuk 26/08/2009 : 18:32:28
Hocam bu sabah Tarım İl Müdürlüğünde idim. Biraz sohbet edeyim neler oluyor bir öğreneyim dedim.

Vazifeli mühendisin bile kiraz bahçesi olduğunu öğrendim. Bu yıl yurt dışına değilde İstanbula satmışlar hep. Yurt dışından daha yüksek fiyatlara.

Milli Emlaktan kiralık arazilere baktım. Satın alırsan metrekaresi 1,5 liraya dönümlerce devlet arazisi var. Kiralarsan yıllık 300- 500 liraya dönümlerce arazi var.

Benim elimde biraz öğrenci var zaten onlar mezun olana kadar örnek bir iş çıkarabilirim belki. Dükkandan bir kurtulabilirsem eğer.

Ama anladığım kadarı ile iş rayan insanlar akıllarına uzak konulara hiç bir şekilde ikna olmuyor ve hatta o işin olmayacak yanlarına kendilerini kanalize ediyorlar. Olmayacak yatırımların peşinde koşan çok vatandaş var.

Fakat bu döngüde batanlar , çıkanlar ve boşa kürek çekenler mecburen olacak. Sırası gelen kaderine koşuyor. Değiştirmek imkansız !
huyhuyhuy 26/08/2009 : 18:23:23
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk


Ben bugün yeni mezun bir ziraatci olsa idim iş falan aramazdım.



(:


Hocam , hiç bir şey için geç değildir . Ve daha çok gençsiniz. Bence yeni mezunlara cesaret verecek bir öncü teşebbüs sizden beklenir
akinselcuk 26/08/2009 : 18:04:06
İç Anadolu da 1400 metre rakımlı bir kuzey arazisine 10 bin metre kare alana Z900 Napolyon veya bunun gibi ihracatlık kiraz çeşitlerinden birini seçip dekara 50 fidan sığacak şekilde dikim yapar sonra bakımını yaparak 3 yıl kadar beklersiniz. Bu arada toprağın veya su kaynağınında uygun olmasını sağlarsınız.

Sonra ağaçlardan 15 - 20 kg. ile yavaş yavaş ürün almaya başlar direk bahceden ihracatcıya , İstanbul haline ya da bölge haline satarsınız. Ürün güzelse çeşit ve yetişme olarak kiloya bugünün rakamlarıyla 2 liradan 5 liraya kadar fiyat alabilirsiniz. Yaz başı ve sonu fiyat yüksek yaz ortası düşük olur.

1400 metrede erken olan çeşit, 1000 metrede yaz ortası ürünü alırsınız. Diktiğiniz çeşit ile rakımınız bunu belirler.

Fidanları ilk başta çeşide göre 5 liara ile 20 lira arasında temin edersiniz. fidan başına bir dikim masrafı yaparsınız. Sonra gübreleme sulama budama masrafları gelir.

Rakım ne kadar yüksekse o kadar iyi sonuç alırsınız. Hem kaliteli erkenci çeşit olarak hemde dolu hasarından kurtuluş olarak. aşagıda dolu ihtimali yüksekken yukarıda azdır.

Ben bugün yeni mezun bir ziraatci olsa idim iş falan aramazdım.
akinselcuk 25/08/2009 : 16:00:36
Sayın Metin Azitma, yerleşim Türkiye diyor ama Belçika da görünüyorsunuz ? Orada da ziraat mühendislerine iş imkanları varmıdır acaba . . . .
metin azitma 07/05/2009 : 15:10:02
Toprak Bölümünden mezun olan Ziraat Mühendisleri, Kamu Kurumları, Bankalar, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Tarım Bakanlığı, Köy Hizmetleri, Şeker Fabrikaları, Gübre Fabrikaları, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde görev alabililir. Ayrıca, piyasada gübre bayilikleri alabilecekleri gibi danışmanlık, çiftlik planlama ve yönetimi gibi çeşitli meslek dallarında çalışabilir.
akinselcuk 07/05/2009 : 14:32:39
Teşekkürler. Açıkcası aynı şey benim içinde geçerli. Fikirler burada biraz daha oturuyor.

Ben aklımda olupta merakta kaldığım bir kaç işi denedim geçen yıldan beri bu sitedeki üyelerden aldığım ışıkla.

Fakat gene insanın becerisine sahip olduğu kendi aklından çıkan içine sinen işleri yapması gerek. Benim üzerime ne bina edilirse yıkılmaz diye iyice bir akıl süzgecinden geçirmesi gerek.
cemalerd 07/05/2009 : 13:53:25
Sn.Akınselcuk ve Sn.huyhuyhuy üstadların yorum ve fikirlerini herzamanki gibi ilgiyle izliyorum.

Gitgide bu siteye üye olmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımı daha iyi anlıyor ve seviniyorum.

Bilemiyorum bir sürü buna benzer yer var ama şu iki insan bile yeter hepimize.

dilerim sizden yeteri kadar faydalanır ve hepimiz kendi kovanlarımızı dolduracak o değerli bal özlerinizi almış oluruz.Ben şahsen kendi açımdan çok faydalanıyorum.

Saygılarımın kabulu ricasıyla

C.E.
huyhuyhuy 07/05/2009 : 13:21:13
İlk yatırımın çok olmaması, Ve iklim şartları düşünüldüğünde çok iyi düşünüyorsunuz. Uzun vade de netice alınacak, meyva bahçesi yanında hemen netice alınabilecek, sebze bahçesi çok iyi düşünülmüş bir kompozisyon . Arazi varmı ? Satın alma mı ? , kiralama mı nasıl olacak? Esas , önemli olan kısmı bence , burası, mülkiyet meselesi. Arazi kendininse , Gerisi senin için çocuk oyuncağı . Sen yaparsın hocam. Durmak yok hep ileri. Senin değilse, de ne yap yap , küçük de olsa bir arazi edin. Ama mutlaka yap. Bu işi hocam , küçük bile olsa. Örnek bir tesis olsun ve isteyene , domates biber, isteyene teknoloji satılır. Danışmanlık hizmeti verilir. Sen Orada kuracağın , maket, işletmeler ( boru içinde çilek, vs) konusunda danışmanlık hizmeti versen, senin için en doğru, seçim olur. Yani , sen öğretmensin yine öğretmenlik yapacaksın. Bu sefer, topraksız tarım nasıl yapılır, uygulaması ile birlikte, teknik ve teorik danışmanlık da verilir.
akinselcuk 07/05/2009 : 12:27:29
Ben birkaç dekarlık bir karışık meyve bahçesi iyi olur diye düşünüyorum. Belki yanına bir kaç dekarda sebze bahçesi. Seradan önce.

Anamur Bozyazı arasında bir yerden.
akinselcuk 07/05/2009 : 12:24:25
İstanbul ve Konya Sayın Cherry. Neden ?
cherry 07/05/2009 : 02:02:00
siznerede oturyorsunuzzz
huyhuyhuy 07/05/2009 : 02:01:56
bize gönderdikleri, form bunu doldurup göndermemizi istiyorlar


YATIRIMCI BİLGİ FORMU
ADINIZ SOYADINIZ:
MESLEĞİNİZ NEDİR?
VARSA FİRMANIZIN İSMİ NEDİR? KAÇ YILINDA KURULDU? HANGİ TİCARET ODASINA HANGİ NUMARA İLE KAYITLISINIZ?
İLETİŞİM ADRESLERİ ( TELEFON, MAİL, ADRES, WEB SİTESİ )
FİRMANIZIN ÇALIŞMA ALANLARINDAN BİRAZ BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?
KAÇ YILDIR TARIM TEKNOLOJİLERİ İLE İLGİLENİYORSUNUZ?
TOPRAKSIZ TARIM DENİLDİĞİNDE AKLINIZA NE GELİYOR? BU KONUDA HERHANGİ BİR ARAŞTIRMA YAPTINIZ MI?
DİZAYN GRUP’ U TANIYOR MUSUNUZ?
PROJEMİZ İLE İLGİLİ BİLGİYE/ DUYUMA NASIL ULAŞTINIZ?
WEB SİTEMİZİ İNCELEDİNİZ Mİ?
(www.miraclesera.com)
DİZAYN GRUP’ UN GELİŞTİRDİĞİ SERA TEKNOLOJİSİ
HAKKINDA ÖN DÜŞÜNCENİZ NEDİR?
SERAYI NEREDE KURMAYI PLANLIYORSUNUZ?
SERA KURMAK İSTEDİĞİNİZ BÖLGENİN
GENEL İKLİMSEL ÖZELLİĞİ NEDİR?
SERA KURULACAK BÖLGENİN RAKIMI NEDİR?
SERAYI KURMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ARAZİNİN EBATLARI NEDİR?
ARAZİ YAPISI NASILDIR? (OVA, DAĞ YAMACI VS.)
ARAZİNİN EĞİMİ NEDİR VE HANGİ YÖNE BAKIYOR?
MEVCUT BİR SU KAYNAĞINIZ VAR MI?
KURULACAK SERAYA ISITMA AMAÇLI HANGİ ENERJİ KAYNAĞI
YAKINDIR? (DOĞALGAZ, JEOTERMAL, KÖMÜR OCAĞI… VS)
SİZ HANGİ ENERJİ KAYNAĞINI KULLANMAYI
DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
SERA YATIRIMINI NASIL YAPMAYI PLANLIYORSUNUZ (ÖZKAYNAK, KREDİ… VS)
ÖZKAYNAK OLARAK BELİRLEDİĞİNİZ RAKAM NEDİR?
ÖZKAYNAĞINIZ YETERSİZ İSE, BİR BAŞKA YATIRIMCI İLE ORTAK SERA YAPMAYI DÜŞÜNÜR MÜSÜNÜZ?
YAPACAĞINIZ YATIRIMIN KENDİNİ AMORTİ ETMESİ SİZCE NE KADAR SÜREDE OLMALI?
SÖZLEŞMELİ TARIM HAKKINDAKİ DÜŞÜNCENİZ NEDİR?




1.14 saniye.
18:50:35, 21 Kasım 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım